• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    CUKI
    CUKI --- ---
    EDAK: a co tam máš teď?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    EDAK: Ja to videl natreny emailem, nekolikrat prelakovany a bylo to moc fajn.
    EDAK
    EDAK --- ---
    77WHITE: Co osobne vidim jako vec o je dost naprd jsou tzhle OSB desky na podlaze.Mel jsem to na chate cca rok a pak to muselo pryc. I kdyz jsem to natrel, tak to bylo temer neukliditelne.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    OMNIHASH: Nemyslím že šlo o přiznanost materiálu (viz článek), ale o nějaký homogenní low cost finiš popírající nějakou chaloupkovitost. Nenapadá mě moc jinejch materiálů co sou v podobný cenový relaci se stejným efektem. V duchu šetření je pojatej i plášť, nesrovnaný prkna co sou natřený vyjetym traktorovym olejem za pár korun.
    Na druhou stranu můžem mluvit o různejch stopovejch svinstvech co se můžou (a vždy budou) z osb uvolňovat, ale to u únikový chaty není téma.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JOHY: jojo, je to pekelný a příjde mi, že se to rve čím dál častějš do všeho. Jako chápu, přiznanej materiál, pravdivost architektury blablabla, atd. ale stejně to potom všechno vypadá, jak pernamentní staveniště, přitom OSB s povrchovou úpravou není o tolik dražší. Taková obdoba snahy o anglickou cihlovou zeď tím, že neomítnu Ytong.
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---

Muji Unveils Tiny, Pre-Fabricated “Huts” at Tokyo Design Week | ArchDaily
    http://www.archdaily.com/776931/muji-unveils-tiny-pre-fabricated-huts-at-tokyo-design-week
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---

Shelters by the Sea - Blue Landmarks / LUMO Architects | ArchDaily
    http://www.archdaily.com/777356/shelters-by-the-sea-blue-landmarks-lumo-architects
    CUKI
    CUKI --- ---
    HAREMHEB: Tak na palubkách netrvám, mě to děsně připomíná komunismus, jak každej musel mít palubky :-)
    Ale líbí se mi ten krov, to je zajímavej nápad, jednoduchá a tuhá k-ce, problém je že se nedá použít na normální sklon střechy :-(
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JOHY: otázka vkusu,mně nevadí. Přečtěte si ten článek, je tam popsáno proč zvolili za finiš zrovna OSB :)
    KITIARA
    KITIARA --- ---
    Hlavně úplně nevyužitý prostor...
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    JOHY: Je evidentní, že ten interiér zdaleka není ve finální podobě. Pár kubíků palubek a bude to jako z pohádky.
    JOHY
    JOHY --- ---
    SMYSLOV: já nevim jak vy, ale ty nenamalovaný OSB desky mi přijdou otřesný...
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    CUKI
    CUKI --- ---
    EGGH: no malý to není ani náhodou :-) Ale obávám se že tady by to s naším, přeci jenom mnohem jižnějším, a hlavně mnohem kontinentálnějším klimatem nemělo šanci uspět.
    A tady paní mluvila o nedávné opravě fasády a je vidět že i jinde ta stavba vevnitř dost trpí...
    Ale je to pěkný
    EGGH
    EGGH --- ---
    Sweden: Family designs greenhouse to wrap around home and warm it naturally
    http://www.hortidaily.com/...den-Family-designs-greenhouse-to-wrap-around-home-and-warm-it-naturally
    CUKI
    CUKI --- ---
    SHADDIE: Co je na tom ekologického? Materiálu je potřeba víc a nedá se to už rozumě recyklovat, o pracnosti a pevnosti nemluvim.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SHADDIE: prosím ne, nikdy. Je to prasárna non plus ultra. Těmhle kutilskejm peklům jsme snad už utekli :) Klasickej příklad, zdědíš po babičce pozemek a trvá roky než vytaháš všechny ty petky a roxory a plastový plachty ze země. Hrozně nahovno se tyhle věci odbourávaj, likvidujou.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    Zajmavej koncept, nevíte, jestli někdo zkoušel něco podobného z petflašek u nás?

How to Construct Houses with Plastic Bottles !!
    http://www.instructables.com/id/New-Innovation-in-Construction-using-Waste-Plastic/
    CUKI
    CUKI --- ---
    VDFLAT: souhlas bez terasy se v bytě žít dost dobře nedá, to pak není byt ale noclehárna.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    EPOMI: Je to Barcelona. Ale ani v Norsku bych se terasy nezbavoval - celou zimu je člověk zalezlej, o to víc pak ocení možnost bejt od jara do podzimu co nejvíc venku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam