• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.

Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

odkazy na blogy a stránky na nástěnku

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    EDAK
    EDAK --- ---
    CUKI: nejlevnejsi dlazbu z bauhausu. problem byl v tom ze mame dva psy a neradi jsme se prezouvali a do tech osb desek se strasne jednoduse dostava bordel.
    CUKI
    CUKI --- ---
    EDAK: a co tam máš teď?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    EDAK: Ja to videl natreny emailem, nekolikrat prelakovany a bylo to moc fajn.
    EDAK
    EDAK --- ---
    77WHITE: Co osobne vidim jako vec o je dost naprd jsou tzhle OSB desky na podlaze.Mel jsem to na chate cca rok a pak to muselo pryc. I kdyz jsem to natrel, tak to bylo temer neukliditelne.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    OMNIHASH: Nemyslím že šlo o přiznanost materiálu (viz článek), ale o nějaký homogenní low cost finiš popírající nějakou chaloupkovitost. Nenapadá mě moc jinejch materiálů co sou v podobný cenový relaci se stejným efektem. V duchu šetření je pojatej i plášť, nesrovnaný prkna co sou natřený vyjetym traktorovym olejem za pár korun.
    Na druhou stranu můžem mluvit o různejch stopovejch svinstvech co se můžou (a vždy budou) z osb uvolňovat, ale to u únikový chaty není téma.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JOHY: jojo, je to pekelný a příjde mi, že se to rve čím dál častějš do všeho. Jako chápu, přiznanej materiál, pravdivost architektury blablabla, atd. ale stejně to potom všechno vypadá, jak pernamentní staveniště, přitom OSB s povrchovou úpravou není o tolik dražší. Taková obdoba snahy o anglickou cihlovou zeď tím, že neomítnu Ytong.
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---

Muji Unveils Tiny, Pre-Fabricated “Huts” at Tokyo Design Week | ArchDaily
    http://www.archdaily.com/776931/muji-unveils-tiny-pre-fabricated-huts-at-tokyo-design-week
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---

Shelters by the Sea - Blue Landmarks / LUMO Architects | ArchDaily
    http://www.archdaily.com/777356/shelters-by-the-sea-blue-landmarks-lumo-architects
    CUKI
    CUKI --- ---
    HAREMHEB: Tak na palubkách netrvám, mě to děsně připomíná komunismus, jak každej musel mít palubky :-)
    Ale líbí se mi ten krov, to je zajímavej nápad, jednoduchá a tuhá k-ce, problém je že se nedá použít na normální sklon střechy :-(
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JOHY: otázka vkusu,mně nevadí. Přečtěte si ten článek, je tam popsáno proč zvolili za finiš zrovna OSB :)
    KITIARA
    KITIARA --- ---
    Hlavně úplně nevyužitý prostor...
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    JOHY: Je evidentní, že ten interiér zdaleka není ve finální podobě. Pár kubíků palubek a bude to jako z pohádky.
    JOHY
    JOHY --- ---
    SMYSLOV: já nevim jak vy, ale ty nenamalovaný OSB desky mi přijdou otřesný...
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    CUKI
    CUKI --- ---
    EGGH: no malý to není ani náhodou :-) Ale obávám se že tady by to s naším, přeci jenom mnohem jižnějším, a hlavně mnohem kontinentálnějším klimatem nemělo šanci uspět.
    A tady paní mluvila o nedávné opravě fasády a je vidět že i jinde ta stavba vevnitř dost trpí...
    Ale je to pěkný
    EGGH
    EGGH --- ---
    Sweden: Family designs greenhouse to wrap around home and warm it naturally
    http://www.hortidaily.com/...den-Family-designs-greenhouse-to-wrap-around-home-and-warm-it-naturally
    CUKI
    CUKI --- ---
    SHADDIE: Co je na tom ekologického? Materiálu je potřeba víc a nedá se to už rozumě recyklovat, o pracnosti a pevnosti nemluvim.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SHADDIE: prosím ne, nikdy. Je to prasárna non plus ultra. Těmhle kutilskejm peklům jsme snad už utekli :) Klasickej příklad, zdědíš po babičce pozemek a trvá roky než vytaháš všechny ty petky a roxory a plastový plachty ze země. Hrozně nahovno se tyhle věci odbourávaj, likvidujou.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    Zajmavej koncept, nevíte, jestli někdo zkoušel něco podobného z petflašek u nás?

How to Construct Houses with Plastic Bottles !!
    http://www.instructables.com/id/New-Innovation-in-Construction-using-Waste-Plastic/
    CUKI
    CUKI --- ---
    VDFLAT: souhlas bez terasy se v bytě žít dost dobře nedá, to pak není byt ale noclehárna.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    EPOMI: Je to Barcelona. Ale ani v Norsku bych se terasy nezbavoval - celou zimu je člověk zalezlej, o to víc pak ocení možnost bejt od jara do podzimu co nejvíc venku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam