• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ZONKER: nejde o to vyprudit tě do jinýho auditka:) Ale projektovat terasu (resp lodžii) do baráčku o zastavěný ploše 49 metrů jen za mě hodně zbytečný. Defacto 1+1 s otevřenou pracovnou a galerií a terasou, s hodně obtížnou eventuelní dostavbou/ přestavbou dětskýho pokojíčku. A se skleněnejma velkejma výplněma co můžou klidně stát jako celá hrubá stavba (alespoň pokud bych šel do normálních stavebních standartů a zaběhlejších výrobců).
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    77WHITE: Ty vzdycky napises nakou pravdu, ale abys to rozvedl, to ne. Kdyz je to plytvani prostorem, tak ukaz kde a jak? My neznali se to radi dozvime.

ZONKER: A ty se neboj pokracovat s debatou i tady, my ostatni, ktere to zajima, tu debatu treba nemuzeme najit:)

Dekujeme
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    77WHITE: žijeme tad v 26m2 panelák, zkoušeli jsme bydlet na pozemku zatím jen s maringorku (7m) propojenou s dvoupatrovou dř.stavbyčkou 4x3. A je nám to málo a celkově je to nedodělané.přemýšlel jsem zda investovat do toho co tam je,nebo to nejak kombinovat a vyšlo mi jako nejlevnější varianta prodat marinu a postavot to vedle a nenapojovat.
    máme jedno 4 leté dítě a další zatím není v očekávání.asi i tím malým prostorem:)
    Chapu, že jsem to dal do nepatřičného fora a může se zdát jako plýtvání prostorem. Už jsem to dal jinam a rád budu pokračovat s debatou jinde.

77WHITE
    77WHITE --- ---
    ZONKER: Jakej materiál, skladby? Tohle se dá odhadnout akorát tak kubíkovou metodou, pokud k tomu nemáš ještě lepší specifikaci, tabulky otvorů apod. Navíc to je docela pěkný prostorový plýtvání na to jestli chceš malý bydlení ...
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    EDAK: to ještě nevím, dneska jsem jim to poslal.(baracky.eu)předpokládám že se vejdu do 250-300t za hrubou stavbu bez oken,zateplení,střešní krytiny, podlahové krytiny. bude to pouze za: obvodové stěny se záklopem Fermacell, vniřřní příčky, stropní profil a průvlaky s zárytem OSB, krov, podlahový rošt z OSB, spojovací materiál.
    až budu vědet celkovou cenu za HS písnu to sem.
    EDAK
    EDAK --- ---
    ZONKER: A jaky bylo naceneni jestli to neni tajemstvi :)
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    ZATAMOKO: zrovna jsem dneska něco nakreslil a dal ocenit za hrubou stavbu. kdyžtak pak můžu dát víc info, pokud bude zajímat.

77WHITE
    77WHITE --- ---
    ZATAMOKO: malý věci se ďábelsky fotí a kolikrát půdorysně můžou vypadat vysloveně stupidně, ale jakmile máš všechno na dosah ruky tak ošklivý půdorysy můžou dávat smysl :)
    Doporučuju koukat na videa z užívání, moje oblíbená je https://www.youtube.com/user/kirstendirksen .
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CUKI & OMNIHASH: mě šlo jen o inspiraci a přístup k detailům, kterých si třeba já nevšimnu :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ZATAMOKO:no 25 m2 je tak na jednu místnost + zázemí, a i u tý horní hranice bych to řešil individuálně

http://www.eplans.com/...-and-floor-plans.html#criteria[hw_sq_ft][min]=0&criteria[hw_sq_ft][max]=700
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: každej vyžaduje něco jinýho a nikdo to, co chceš ty, líp než ty sám nevymyslí :-D
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Máte tip na půdorysné plány malých domků, řekněme 25-60m2 a ideálně bungalovů?
    Něco pro inspiraci co se dá jak řešit.
    Všude nacházím hromady více či méně kýčovitých fotek, ale plánky nikde a když, tak to jsou věci typu "2 bedrooms & 1 bathroom supercooltinyhouseplan" s naprosto nelogickým rozvržením :)
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    Il Campeggio Ti Spaventa? Ecco La Tenda Che Produce Luce, Calore, Elettricità Ed Internet. - Curioctopus.it
    http://www.curioctopus.it/...spaventa-ecco-la-tenda-che-produce-luce-calore-elettricita-ed-internet.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    kdy uz konecne vymysli neco podobneho pro pracujici lidi ;-)
    NGANASAN
    NGANASAN --- ---
    Bomba!

Kanadský pár si postavil vlastní soběstačný ostrov - ProChlapy.cz
    http://www.prochlapy.cz/clanky/kanadsky-par-postavil-sobestacny-ostrov/
    GIRK
    GIRK --- ---
    tipnul bych tak 1,4m hloubka, a prumer taky tak nejak... jsou to 4 skruze... ale vevnitr ty spary vubec videt nejsou je to zahlazeny betonem... ono to netece nijak moc... nadrz se da pouzivat a tesni kdyz se naplni prvni skruz, kdyz vic, tak to zacne prosakovat z tech spar...
    CUKI
    CUKI --- ---
    GIRK: pokud to svaříš třeba s fatrafolu tak nemusí. Kolik to má objem nebo hloubku? Každá skruž je jinak vysoká... Lepenka v kýblu je super, ale nepomůže ti to s těma spárama. pokud se pohnou tak to bez tohodle: http://hydroizolace.heureka.cz/...pas-120-mm-10-m-profi-cerveny/#ng:32d87e3014fbff973829d6d6a46f4e1a nevyřešíš, ale ten těsnící pás bych koupil od jiné firmy, tenhle zrovna moc dobrej neni i když na stranu kde bude zátěž se dá použít i tahle
    GIRK
    GIRK --- ---
    asi vyzkousim tu lepenku v kyblu... staci mi aby byla zivotnost rekneme 2 roky, pak snad budeme mit vodovod...

svarit valec se obavam bude drazsi nez koupit IBC... nebo ne?

vyhodu ty nadrze vidim v tom ze se v ni voda nebude kazit tak rychle jako v pruhlednym plastu (mam na nasrz i betonovy poklop)
    VINC
    VINC --- ---
    VEX: Už to tu bylo, je to na nástěnce... tak nějak podobně :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam