• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.

Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

odkazy na blogy a stránky na nástěnku

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    77WHITE: Pokojíček pro malého zatím neřeším, chce být všude s nama a tak nám to zatím vyhovuje.nemám rád dveře a stěny,dle mého to rozděluje rodinu,nebrat jako dogma. Až bude malej chtít pokojíček, zaděláme terasu na loznici a vezme si starou ložnici.
    rozepsaná hrubá stavba a co vše na to mám je tady (okna a vlna, francouzká dveře)
    ZONKER:
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ZONKER: nejde o to vyprudit tě do jinýho auditka:) Ale projektovat terasu (resp lodžii) do baráčku o zastavěný ploše 49 metrů jen za mě hodně zbytečný. Defacto 1+1 s otevřenou pracovnou a galerií a terasou, s hodně obtížnou eventuelní dostavbou/ přestavbou dětskýho pokojíčku. A se skleněnejma velkejma výplněma co můžou klidně stát jako celá hrubá stavba (alespoň pokud bych šel do normálních stavebních standartů a zaběhlejších výrobců).
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    77WHITE: Ty vzdycky napises nakou pravdu, ale abys to rozvedl, to ne. Kdyz je to plytvani prostorem, tak ukaz kde a jak? My neznali se to radi dozvime.

ZONKER: A ty se neboj pokracovat s debatou i tady, my ostatni, ktere to zajima, tu debatu treba nemuzeme najit:)

Dekujeme
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    77WHITE: žijeme tad v 26m2 panelák, zkoušeli jsme bydlet na pozemku zatím jen s maringorku (7m) propojenou s dvoupatrovou dř.stavbyčkou 4x3. A je nám to málo a celkově je to nedodělané.přemýšlel jsem zda investovat do toho co tam je,nebo to nejak kombinovat a vyšlo mi jako nejlevnější varianta prodat marinu a postavot to vedle a nenapojovat.
    máme jedno 4 leté dítě a další zatím není v očekávání.asi i tím malým prostorem:)
    Chapu, že jsem to dal do nepatřičného fora a může se zdát jako plýtvání prostorem. Už jsem to dal jinam a rád budu pokračovat s debatou jinde.

77WHITE
    77WHITE --- ---
    ZONKER: Jakej materiál, skladby? Tohle se dá odhadnout akorát tak kubíkovou metodou, pokud k tomu nemáš ještě lepší specifikaci, tabulky otvorů apod. Navíc to je docela pěkný prostorový plýtvání na to jestli chceš malý bydlení ...
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    EDAK: to ještě nevím, dneska jsem jim to poslal.(baracky.eu)předpokládám že se vejdu do 250-300t za hrubou stavbu bez oken,zateplení,střešní krytiny, podlahové krytiny. bude to pouze za: obvodové stěny se záklopem Fermacell, vniřřní příčky, stropní profil a průvlaky s zárytem OSB, krov, podlahový rošt z OSB, spojovací materiál.
    až budu vědet celkovou cenu za HS písnu to sem.
    EDAK
    EDAK --- ---
    ZONKER: A jaky bylo naceneni jestli to neni tajemstvi :)
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    ZATAMOKO: zrovna jsem dneska něco nakreslil a dal ocenit za hrubou stavbu. kdyžtak pak můžu dát víc info, pokud bude zajímat.

77WHITE
    77WHITE --- ---
    ZATAMOKO: malý věci se ďábelsky fotí a kolikrát půdorysně můžou vypadat vysloveně stupidně, ale jakmile máš všechno na dosah ruky tak ošklivý půdorysy můžou dávat smysl :)
    Doporučuju koukat na videa z užívání, moje oblíbená je https://www.youtube.com/user/kirstendirksen .
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CUKI & OMNIHASH: mě šlo jen o inspiraci a přístup k detailům, kterých si třeba já nevšimnu :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ZATAMOKO:no 25 m2 je tak na jednu místnost + zázemí, a i u tý horní hranice bych to řešil individuálně

http://www.eplans.com/...-and-floor-plans.html#criteria[hw_sq_ft][min]=0&criteria[hw_sq_ft][max]=700
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: každej vyžaduje něco jinýho a nikdo to, co chceš ty, líp než ty sám nevymyslí :-D
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Máte tip na půdorysné plány malých domků, řekněme 25-60m2 a ideálně bungalovů?
    Něco pro inspiraci co se dá jak řešit.
    Všude nacházím hromady více či méně kýčovitých fotek, ale plánky nikde a když, tak to jsou věci typu "2 bedrooms & 1 bathroom supercooltinyhouseplan" s naprosto nelogickým rozvržením :)
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    Il Campeggio Ti Spaventa? Ecco La Tenda Che Produce Luce, Calore, Elettricità Ed Internet. - Curioctopus.it
    http://www.curioctopus.it/...spaventa-ecco-la-tenda-che-produce-luce-calore-elettricita-ed-internet.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    kdy uz konecne vymysli neco podobneho pro pracujici lidi ;-)
    NGANASAN
    NGANASAN --- ---
    Bomba!

Kanadský pár si postavil vlastní soběstačný ostrov - ProChlapy.cz
    http://www.prochlapy.cz/clanky/kanadsky-par-postavil-sobestacny-ostrov/
    GIRK
    GIRK --- ---
    tipnul bych tak 1,4m hloubka, a prumer taky tak nejak... jsou to 4 skruze... ale vevnitr ty spary vubec videt nejsou je to zahlazeny betonem... ono to netece nijak moc... nadrz se da pouzivat a tesni kdyz se naplni prvni skruz, kdyz vic, tak to zacne prosakovat z tech spar...
    CUKI
    CUKI --- ---
    GIRK: pokud to svaříš třeba s fatrafolu tak nemusí. Kolik to má objem nebo hloubku? Každá skruž je jinak vysoká... Lepenka v kýblu je super, ale nepomůže ti to s těma spárama. pokud se pohnou tak to bez tohodle: http://hydroizolace.heureka.cz/...pas-120-mm-10-m-profi-cerveny/#ng:32d87e3014fbff973829d6d6a46f4e1a nevyřešíš, ale ten těsnící pás bych koupil od jiné firmy, tenhle zrovna moc dobrej neni i když na stranu kde bude zátěž se dá použít i tahle
    GIRK
    GIRK --- ---
    asi vyzkousim tu lepenku v kyblu... staci mi aby byla zivotnost rekneme 2 roky, pak snad budeme mit vodovod...

svarit valec se obavam bude drazsi nez koupit IBC... nebo ne?

vyhodu ty nadrze vidim v tom ze se v ni voda nebude kazit tak rychle jako v pruhlednym plastu (mam na nasrz i betonovy poklop)
    VINC
    VINC --- ---
    VEX: Už to tu bylo, je to na nástěnce... tak nějak podobně :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam