• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.

Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

odkazy na blogy a stránky na nástěnku

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    ZORB
    ZORB --- ---
    BIGGIE: Skolky, skoly, krouzky atd. Na zlatym kopci bydlej kamaradi, vozi deti do skoly do Dablic.. Do skolky jezdili do Libeznic..
    BIGGIE
    BIGGIE --- ---
    ZORB: Taky by me zajimalo proc pakarna? Dostupnost ze zlatyho kopce je oproti takovym Brnkam uplne skvela, co se skolek tyce tak verim, ze situace bude stejna jak vsude v blizkosti prahy a zvlast kolem satelitu ( deti nemam takze z vlastni zkusenosti nemluvim) jinak pro deti mi to v okoli toho zlatyho kopce prijde supr, kousek do Prahy, Zdiby co by sutrem dohodili a vsude kolem pole..
    CUKI
    CUKI --- ---
    To jako proč? Nedostatek míst ve škole a školce? To je v těchhle lokalitách bohužel běžný. Sever od prahy je v tomhle mnohem lepší než východ a asi i jih. U nás na západě je to o poznání lepší, ale taky jak která obec. Abych kvůli tomu bydlel min 50km od prahy to za to nestojí...
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Zlatej kopec dobrej pro bezdetny, ale pokud clovek planuje nebo ma deti, je to pak pakarna.
    CUKI
    CUKI --- ---
    BIGGIE: Tak on je problém, že ty místa v Praze a nejbližším okolí jsou už dost probraný. Takže člověk zaplatí za lokalitu, ale pak má možnost koupit jen tu jednu nejhorších parcel, co tam je protože ty dobrý se prodávaj velmi vyjímečně.
    Když jsem sháněl chatku pro sebe, tak lidi po chatkách moc netoužili, v dnešní době už přišli na to že pozemek v chatové osadě může být mnohem přínosnější než stavební parcely bez jediného stromu a bez špetky soukromí. A to i kdyby ten pozemek stál stejně jako ten stavební, a to stále zdaleka není!
    Zrovna zlatej kopec je toho příkladem. Měl jsem tam už v rezervaci 2 pozemky (z obojího nakonec sešlo) ale super cena za cca 800k Kč parcela obklopená zelení. Jižní svah. A hned vedle satelit pozemků (klasika pole bez jediného stromu), kde vyrostli obří stavby které naprosto neodpovídají velikosti pozemku. Takovej ten klasickej "tetris" aby se to tam vešlo. Jak to bude vypadat jak se v tom bude bydlet to už nikdo neřeší. Přitom ty pozemky stály 3x víc než vedle v chatové osadě. Já tam měl za tu cenu jednu obrovskou krásnou borovici, a několik menších stromů. Takové stromy mi prostě na tom bývalém poli nikdo nenahradí. Ty porostou několik generací...

Navíc málo kdo ví, že v chatové osadě musí být okna sousedních staveb vzdáleny 10m. Zatímco u rodinných domů jen 7m a to platí jen pro okna obytných místností, což se dá snadno obejít i na 4m!
    BIGGIE
    BIGGIE --- ---
    ZATAMOKO: byl jsem se tam v zime podivat, krasny misto, az na to, ze se nechazi az na konci Drahane,malo svetla, takrka celodenni stin, cesta taky nic moc, zrovna kdyz jsme tam byli, bylo nasnezino a osobakem jsme se az dolu neodvazili,tak jsme radeji sli pesky kus, taky nas odradila dostupnost, bez auta ma clovek skoro 2km dlouhou prochazku na bus, cena mi prisla adekvatni, chatka je takrka na zbourani, ale s tim se asi pocita...

taky se nam libi sever od Prahy, tak jsme nakonec koupili parcelku 20x20m na Zlatem kopci ve Zdibech
    NGANASAN
    NGANASAN --- ---
    CUKI: je to z FB, byly tam ještě dvě fotky,zkusím to najít
    CUKI
    CUKI --- ---
    NGANASAN: tak to je super. Smekám klobouk před tvůrcem tohoto skvostu.
    Nebylo by více informací?
    NGANASAN
    NGANASAN --- ---

CUKI
    CUKI --- ---
    ZASTERKA: že tě z toho kdykoliv vyštípou, přes různý regulativy i když je to tvoje nebo ne. Mě už se to bohužel stalo ve Vysočanech, teď tam stojí od developera několik věžáků a přibudou další...

Pokud chatka v Praze tak jedině taková která:
    -bude v tvém vlastnictví včetně pozemku a příjezdové komunikace
    -v územním plánu je to jako chatová nikoli zahrádková osada, nebo je chatka nějakým způsobem zkolaudovaná jako rekreační (či jiný obytný) objekt.
    -elektrika -hodiny by měli být na vlastním pozemku, nebo možnost to tam dovést (jinak to může být v budoucnu problém)
    -voda to samý
    -Pokud ji chceš přestavět, tam dle Pražských regulativ ji můžeš zvětšit jen o 10%, takže s tím musíš počítat.
    -kolaudace musí být na dobu neurčitou...

V Praze je to prostě problém, protože developeři tě maj daleko větší moc tě dostat pryč. A poslední dobou se to dost často stává. Tak že ti náhodou nařídej demolici nepovolené chatky, případně povolené ale kolaudované jako neobytné. Hrozila mi tenkrát pokuta asi 50k a 60k za odstranění stavby.

Jinak za 3MEGA seženeš cokoli
    ZASTERKA
    ZASTERKA --- ---
    nevim,do jake diskuze to zaradit,ale sleduju ted chaty na prodej pres sreality do 3000000 uz cca pul roku.posledni cca 2 mesice se tam objevily na prodej chaty z kolonie na p9 kbelska ulice.pisou,ze v kolonii je cca 11 chat,uz asi za tu dobu jsem zahledla 5 chat na prodej a docela dobre vypadajici.v cem je hacek,ze se toho lidi zbavuji?
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: no popravdě ono teď není moc na výběr. Tady u nás v Nučicích bylo ještě minulý měsíc min 20 chatek na prodej a teď není jediná, slíbil jsem že se poptám kamarádovi a najednou jsem koukal, že tu nic v okolí není... Takže vím jen o těch, které se prodávat teprve budou. Předpokládám že tohle je jarní problém všech takto lukrativních lokalit a myslím, že Draháň je podobně zajímavou lokalitou. Další problém jsou nesmyslně nízké hypotéky které akorát dovedou lidi do podobných problémů jako v roce 2008...
    Doporučuju nejdřív ať si tam zkusí na zimu v té lokalitě bydlet někde v pronájmu. Nejsou to vyhozené peníze-naopak. Díky tomu taky dostanou větší šanci sehnat pozemek za jinou lepší cenu z mnohem větší nabídky.

Jinak co já vim tak ten most má bejt přímo na jižní straně toho údolí, čili kousek nad nima. Bál bych se hodně hluku, ohrožení pitné vody a těžkých kovů (budou pod úrovní dálnice).

Jinak pro ostatní docela mohu doporučit velmi levnou lokalitu Vráž. Dobrá dopravní dostupnost, přitom je to mnohem levnější než tady v Nučicích a jen o 4km dál. Něco alternativního by tam asi šlo levně vyřešit...
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CUKI & ZORB: díky, přepošlu mu to a ev. se ozvu :)
    ZORB
    ZORB --- ---
    ZATAMOKO:
    Drahan znam docela dobre, zije tam prima komunita altenativcu, ktera je vetsinou i na Nyxu.
    Kamaradi si tam ted otevreli stanek, je to tam docela prima vylet, myslim ze mistnaci se radi podeli o zkusenosti. Do posty poslu po domluve kontakty, pokud mate zajem.
    Ted koukam na fotky a primo vedle bydli i jeden kamos, je i na nyxu.
    Ma to sve ale, tadle chata je na severnim svahu, v lete je tam prima chladek, ale zima dlouha a pro mne osobne trosku depresivni.
    Elektrika je do udoli natazena pre peti lety v tom bych nevidel problem.
    Pripadny okruh ale rozhodne nepovede na timto mistem, most by mel byt jeste pred Drahani. Ale bez dopadu to na tomto miste rozhodne nebude.
    Dalsi vec, ze je to v lese a clovek tam toho moc na tom severnim svahu nevypestuje...
    Na autobus je to pesky z tohodle pozemku 20-30 minut peknou prirodou.
    Kazdopadne chce to zvazit, za ty penize to neni az takovej kauf, je to opravdu udoli a jeste severni svah...
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: " Druhá nejkrásnější lokalita v Praze" a která je ta první? :-D
    jinak cena je asi dobrá vodu bych si ověřil elektriku taky aby byl elektroměr na hranici pozemku a ne někde mimo. Problém této lokality je extrémně stinné údolí a vlhko. Druhá věc je jak tam bude umístěn okruh města. To že tam bude už je skoro jistý... Bydlet pod mostem bych zrovna nemusel.
    Chatku chce předpokládám zbourat a postavit něco lépe obyvatelného. Tam je výhoda té velké zastavěné plochy. Jinak je to oblíbená lokalita znám i na NYXu hodně lidí co tam bydlí... Drahá lokalita to sice je ale docela dobrá dostupnost do centra... V těchto místech bych hledal spíše nahoře na slunném kopci v Brnkách. Po lokalitách na západ od Prahy je tohle pro jedna z nejzajímavějších lokalit na bydlení. Je to ale takovej ostrůvek uprostřed ničeho...
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Když jste tu nadávno narazili na Draháň.
    Kamarád shání malé bydlení a narazil na http://www.sreality.cz/...mek/zahrada/praha-dolni-chabry-k-drahani/1827713372#img=0&fullscreen=false
    Nějaké bližší info někdo nemáte?
    Případně jiné tipy z údolí? :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: To vypadá zajímavě jen mě překvapilo to křehké schodiště...
    A přiznám se že se mi moc nelíbí pohledová překližka, ale z venku nádhera.
    KUURA
    KUURA --- ---
    SINC: Jako pekny, ale ta cena...
    SINC
    SINC --- ---
    Cardboard house design is also waterproof - Tech Insider
    http://www.techinsider.io/cardboard-house-design-is-also-waterproof-2016-4
    TSOH
    TSOH --- ---
    Malá chalupa v Kalifornii pripomína kôlňu na drevo, ale očarí. – Doba Mag.
    http://www.doba.sk/2014/09/04/mala-chalupa-v-kalifornii-pripomina-kolnu-na-drevo-ale-ocari/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam