BIGGIE: Tak on je problém, že ty místa v Praze a nejbližším okolí jsou už dost probraný. Takže člověk zaplatí za lokalitu, ale pak má možnost koupit jen tu jednu nejhorších parcel, co tam je protože ty dobrý se prodávaj velmi vyjímečně.
Když jsem sháněl chatku pro sebe, tak lidi po chatkách moc netoužili, v dnešní době už přišli na to že pozemek v chatové osadě může být mnohem přínosnější než stavební parcely bez jediného stromu a bez špetky soukromí. A to i kdyby ten pozemek stál stejně jako ten stavební, a to stále zdaleka není!
Zrovna zlatej kopec je toho příkladem. Měl jsem tam už v rezervaci 2 pozemky (z obojího nakonec sešlo) ale super cena za cca 800k Kč parcela obklopená zelení. Jižní svah. A hned vedle satelit pozemků (klasika pole bez jediného stromu), kde vyrostli obří stavby které naprosto neodpovídají velikosti pozemku. Takovej ten klasickej "tetris" aby se to tam vešlo. Jak to bude vypadat jak se v tom bude bydlet to už nikdo neřeší. Přitom ty pozemky stály 3x víc než vedle v chatové osadě. Já tam měl za tu cenu jednu obrovskou krásnou borovici, a několik menších stromů. Takové stromy mi prostě na tom bývalém poli nikdo nenahradí. Ty porostou několik generací...
Navíc málo kdo ví, že v chatové osadě musí být okna sousedních staveb vzdáleny 10m. Zatímco u rodinných domů jen 7m a to platí jen pro okna obytných místností, což se dá snadno obejít i na 4m!