• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DARAIT: ještě me napadají pozemky v sousedství takových, na kterých se nedá stavět - elektrické vedení, ochranné pásmo produktovodu...

Realitky? Pokud realitka ví o 5000 m2 někde, už je skupuje, parceluje a prodává se ziskem.

jestli chceš tvořit krajinu, koukala bych po zdrušených JZD a podobných věcech.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DARAIT: to zalezi na tvym vkusu jestli rad platis provizi realitce ;)
    DARAIT
    DARAIT --- ---
    Dik vsem za tipy! Zajimal me princip hledani..
    Jinak ramcove premejslim o pozemku na postaveni "hospodarstvi", ale rad bych vetsi prostor abych se mohl realizovat a mel soukromi. Tzn se mi nejedna o rozprodej parcel, spis o moznost "tvorby krajiny" a zaroven moznosti bydleni..
    Osvedcilo se vam treba zadat poptavku X maklerum/realitkam at se snazej najit neco v danym regionu, nebo je to opravdu spis o osobnim angazovani???
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    DARAIT: A kromě realitek bych zkoušela server farmy.cz, popřípadě něco podobného, jestli to existuje...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DARAIT: koukala bych zejména v původní zástavbě na pozemky s ruinou plus sad / zahrada / vinice i pole a les vedle. Pole změnit na zahradu není problém, to je tvoje věc, co tam pěstuješ, jen tam nesmí být umístěny žádné stavby (seník, bazén, kůlna).
    A pak se jít zeptat na prodej toho sousedního.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DARAIT: ty větší parcely jsou většinou mnohem levnější. 8-10k m2 se pohybuje třeba jen na třetině (i míň) obvyklé ceny. Pokud si to ošéfuješ, seženeš si pár lidí co by do toho šli s tebou tak jsi na úplně jiný ceně, jak ji rozparceluješ je na tobě. Znám typa co něco takovýho udělal. Vzal si na to půjčku a postupně rozprodával dál. Ale je to akce na několik let...
    Nicméně má to stále tu nevýhodu satelitů, že se stěhuješ do oblasti před radikální změnou, taklže ti tam někdo postaví něco co se ti nebude úplně líbit. pokud koupíš v takové lokalitě poslední pozemek je to jiná písnička...
    Ad 50Km od prahy) to nemá asi cenu řešit, protože tam už jsou pozemky za pakatel.
    Stejně tak bych to nenazýval pozemek 50km od prahy. Protože to už je třeba Příbram, Rokycany, Rakovník, Roudnice, Mladá Boleslav, Poděbrady, Benešov,... A dost z těch míst už jsou slušný prdele z pohledu pracovních možností a nějakýho kulturního vyžití.

V tomto rádiusu totiž většina těch co jezdej do prahy tam akorát chodí přespat.
    Takže bych to nazýval místo x km od Berouna, Kladna, Plzně... prostě k lokálnímu samostatně fungujícímu městu.
    MATT
    MATT --- ---
    DARAIT: a co koupit nakou rujnu statku s pozemkem, to jsem vidal docela casto. misto stodoly postavis novej barak a mas to ;)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DARAIT: tak samozřejmě, tohle postupny prehazovani funkci je mozny a zalezi jen na obcich jak hodne doslovne chteji dodrzovat kontrolovanej rust mesta podle UP. Podle mojich zkusenosti tohle hledani pozemku neni na mesice, ale spis na roky, obzvlast pokud mas takovyhle konkretnejsi pozadavky. Asi bych se osobne vykaslal na hledani parcely co splnuje vsechny pozadavky, ale objizdel bych mensi stavebni parcely s vhodnym okolim a az potom bych zjistoval jestli se daji sousedni pozemky odkoupit. Preferoval bych aby ty okolni pozemky byly ve vlastnictvi mesta/ statu, tam je to casto jen zalezitost obvolani par uradu aby sis udelal nazor na potencialni odkup.
    DARAIT
    DARAIT --- ---
    EGGH: diky za nazor.
    Mam zkusenost, ze treba jeden lokani makler dokazal k nabizenymu pozemku (les) sehnat jeste sousedni, ale rekl bych ze to bude dost asi makler od maklere.
    Nebo Petr Skorepa navadel na postupnou zmenu pozemku z louky na zahradu ze zahrady na stavebni, resp vyuziti regulativu v UP - jako stavby zajistujici obhospodarovani pozemku, ale to mi prijde na dlouhy roky a dost riskantni..
    EGGH
    EGGH --- ---
    DARAIT: Tak, jak to popisuješ, tak to dělají i realitky - obcházejí přímo baráky a lidi a zkoušejí od nich koupit nemovitost/pozemek. Takže to asi funguje a já bych se nejspíš ve tvé situaci vydal podobnou cestou + inzeráty. Zřejmě to ale bude otázkou spíš měsíců, než týdnů, než něco takhle seženeš.
    DARAIT
    DARAIT --- ---
    kdyz sme u tech pozemku, jak byste postupovali pri hledani pozemku kousek dal od Prahy (cca 50km, 30min od okraje) kdyz byste chteli vetsi pozemek a zaroven stavebni.
    Jde mi o to ze vetsi pozemky - cca 3-5000m2 kdyz sou cely stavebni, tak si porad drzej cenu treba 500-700,-/m2 s tim, ze me by stacil stavebni mensi + zahrada k tomu.
    Jakej si myslite, ze by byl nejschudnejsi zpusob hledani a vyjednavani?
    Najit sad/zahradu a zkusit zmenu UP? Nebo jit do hospody a ptat se jestli nekdo nestreli to i to (treba vedle sebe)?
    Na internetu se takovydle kombinovany nabidky objevujou zridka..
    CUKI
    CUKI --- ---
    EGGH: ten mě taky napadl, ale barokní slamák jsem ještě neviděl :-D
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    EGGH: tomu uz jsem psal majla, ale vypada, ze ma preplnenou schranku..
    EGGH
    EGGH --- ---
    R6ANDREW: To byl tenhle https://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_Bla%C5%BEej_Santini-Aichel Slaměnky se totiž staví zásadně jen po holotropu :))
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    Vcera jsme se byli podivat na stavbe slamenky, kterou jsme nahodou objevili na vylete. Byli tam naky dva kluci, co prej nemaji internety a odkazali me na pana Jana Blažeje, architekta. Znate ho nekdo? Google vesmes mlci..
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATT: já bych řekl že, je to stavba "mikado" ten středovej sloupek roznáší jen minimum sil, spíše slouží jako vzpěra horního trojúhelníku. Tady : http://41.media.tumblr.com/665343fed64d70d8dfe47be58b5cb8a3/tumblr_nxwv6uqoa61r31v2no4_1280.jpg je to trochu víc vidět. Je to pěkně promyšlený, ale světlá šířka je pouze cca 3m, Větší už by to bylo složitější na sestavení... s druhou mocninou rozponu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: soukromí je IMHO víc věc konkrétního pozemku, než lokality. Pokud tedy nehledáš samotu. Tady u sebe mam soukromí takový, že 99% lidí se o tom může nechat zdát. a V těch zdibech je taky dost zajímavých parcel. Třeba tahle: 50°09'29.3"N 14°24'37.0"E byla léta na prodej za 990k. JZ svah s výhledem na zámek a není tam odnikud vidět...
    MATT
    MATT --- ---
    NGANASAN,CUKI: myslíte, že celá ta střecha stojí na tom středovym sloupu? na to mi přijde docela subtilní?
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Je to dobra lokalita Zlatej Kopec, Brnky, Drahan-tam je vetsi klid... Zalezi co od toho ocekavas. Ja jen upozornuju na to, ze je to tam ze skolkama a skolama trosku problematicky, tot vse. Ja osobne uz preferuju mene hustou zastavbu, klid a soukromi.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: jak říkám pro mě je to druhá nejlepší lokalita tady po tom západu. Na metro to mám blíž autem, trochu dál na kole. Blízké okolí tam není o tolik horší jen to ve větším okruhu dost pokulhává. Pokud tohle někomu nevadí tak je to dobrá lokalita... Případně napiš která lokalita ti přijde lepší? Tedy mimo toho západu (Rudná, Nučice, Lodenice,..)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam