• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATT: to asi ne, ale chápu dobře tvuj předchozí výčet:
    1) do 750Kg i když to dohromady dá přes 3500Kg?
    2)nad jen pokud to dá do 3500Kg? tedy čistě teoreticky pokud auto má tunu tak přívěs může mít 2,5t? (pokud to povoluje daný vůz)
    MATT
    MATT --- ---
    CUKI: nemusi bejt ten prives nejak homologovanej jako celek? tj. i s tou boudickou? to by sezralo asi taky nemaly finance..
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    MATT: pozor, do 4250 kg je to B96, B+E ti dovoluje tusim tahat tusim do 7t (B=3500kg+privesne vozidlo, ktere nesmi ale byt tezsi nez tahnouci vozidlo, tedy 3500 = 7000kg)

KITIARA: osobne nevim, jestli chci davat penize nekomu, kdo ma na spz 6666 :-))))))))
    MATT
    MATT --- ---
    CUKI: je v tom nakej zmatek..

Jak vyplývá ze sdělení ministerstva dopravy všem krajským a obecním úřadům s rozšířenou působností, platné je to, co nařizuje směrnice EU. Ta určuje, že s oprávněním B lze mít za autem přívěsný vozík, který překračuje povolenou hmotnost 750 kg, ale celková maximální povolená hmotnost soupravy, tedy i s autem, nesmí překročit 3500 kg. V případě, kdy si doděláte v autoškole k „béčku“ i rozšíření na „éčko“, může celková váha soupravy dosáhnout dokonce až 4250 kg.
    Jak je to tedy s řidičáky na vozíky? Úředníci v tom nadělali zmatek – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...025-jak-je-to-tedy-s-ridicaky-na-voziky-urednici-v-tom-nadelali-zmatek.html

Skupina B je nejžádanějším řidičským oprávněním, o která se v autoškole žádá. Řidičák na B vás opravňuje řidit automobily (vozidla do nejvyšší povolené hmotnosti 3500 kg). S řidičákem na Bčko můžete řídit vozidla s maximálně 8mi místy k sezení (řidič se nezapočítává). K řidičskému oprávnění na B můžete zapojit i například malý přívěs s nejvyšší povolenou hmotností do 750 kg, pokud největší povolená hmotnost obou vozidel dohromady nepřevyšuje 3500 kg. Spadají sem i traktory do 3500 kg.
    Řidičský průkaz
    http://www.autoskola-praha-9.cz/ridicsky-prukaz/

ŘIDIČSKÉ OPRÁVNĚNÍ SKUPINY "B" opravňuje k řízení
    a) motorových vozidel, jejichž největší povolená hmotnost nepřevyšuje 3 500 kg a s nejvýše 8 místy k sezení, kromě místa řidiče;
    b) traktorů a pracovních strojů samojízdných, jejichž maximální přípustná hmotnost nepřevyšuje 3500 kg
    c) jízdních souprav složených z motorového vozidla podle písmene a) nebo b) a přípojného vozidla o největší povolené hmotnosti
    - 1. nepřevyšující 750 kg,
    - 2. převyšující 750 kg, pokud největší povolená hmotnost této jízdní soupravy nepřevyšuje 3 500 kg, nebo
    - 3. převyšující 750 kg, pokud největší povolená hmotnost této jízdní soupravy převyšuje 3 500 kg, ale nepřevyšuje 4 250 kg, jedná-li se o řidičské oprávnění v rozšířeném rozsahu
    d) motocyklů o výkonu do 11kW, objemu 125 cbm v "automatu"
    ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ SKUPINY "B" - Autoškola Hruška
    http://www.essa.cz/ridicsky-prukaz-skupiny-b
    CUKI
    CUKI --- ---
    KITIARA: No zajímavě řešená ocelová k-ce a využití přívěsu k autu do 3,5t (akorát jsem měl za to že Bčko je jen do 750kg (když tak mě někdo opravte).

Nicméně ostatní zpracování je asi dost divoký, už jen ta fabka ve mě budí hrůzu.
    Je to ale aspoň minimálně zaizolovaný. Pokud někomu stačí 12-13m2...
    A taky otázka je kolik stojí opravdu ten přívěs. Kdyby si ho fakt cenil na 175k Kč. Tak to prodává za 105k Kč a to je v celku adekvátní cena, když člověk započítá práci. Otázkou je co je v ceně za vybavení. asi bych do toho šel raději než do klasického mobilheimu ala: http://www.zivefirmy.cz/media/fotos/705714/mobilheim-plzen_max19371.jpg

Jediné (ale dosti podstatné) nepravdivé info je "Zabydlete se bez stavebního povolení" Protože podle nového stavebního zákona už se o stavbu jedná!
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    Docela v pohodě, furt je v tom započítaná práce. Postavit si to člověk sám tak samozřejmě ušetří. A díkybohu že v tom není nábytek alá mobilheim :)
    VXP
    VXP --- ---
    SISTA: jsem to za ty prachy čekal už vybavený... a ne krabici na kolečkách ;)
    SISTA
    SISTA --- ---
    KITIARA: prijde vam ta cena adekvatni? jsem asi z lacinyho kraje...
    KITIARA
    KITIARA --- ---
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    ZELCA: pro mne je to nepředstavitelný úplně, ale vím, že dost lidí to vyhledává a nastálo žije. Proto jsem to sem překlopila. Ale koupit místo bez vlastního pozemku je fakt kravina a se všema dalšíma argumetnama souhlas.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZELCA: jenže ta na vlastním pozemku s příjezdem a elektrikou s celoroční vodou by stála tak mega a víc. A to nemluvě o tom že by se tam nedalo nic postavit...
    Takže i když pominu že tam bude brzy nad hlavou most, tak je to dost bídná lokalita. Hledal jsem tam několik let něco rozumného a bezvýsledně.

Těch zlodějů bych se nebál. Pokud tam budeš bydlet vykrádat tě budou akorát v průběhu stavby, to je pro zloděje děsně lákavý. Pak si pro svůj vercajk budeš muset do bazaru dole na plzeňský a nebo do Nuslí...
    Vlastní zkušenost.
    ZELCA
    ZELCA --- ---
    LAMIA: zrovna o kolonii na suchdole jsme se pred dvema lety zajimali kvuli zahrad (na vlastnim pozemku do pronajatyc h na neurcito bych nikdy nesel) a kdyz jsme se tam byli podivat tak nam "mistnacka" rika ze je to tam fajn, ze se jim vloni vloupali bezdaci do chatky jenom dvakrat a to sousedum vyrvali i kohoutky...
    CUKI
    CUKI --- ---
    LAMIA:
    + na první pohled zadarmo
    - zahrádková ne chatová osada
    - pronajatý pozemek
    - v Praze kde se takové místa dříve či později "vyvlastní" díky zdejším regulativům a zákonům...

před pár lety jsem se podobné nemovitosti ve vysočanech snažil zbavit zadarmo a nikdo ji nechtěl...
    ...a to ta chatka byla alespoň zapsaná v katastru
    TSOH
    TSOH --- ---
    Dřevěný minidomek si majitel postavil tak, aby jej mohl kdykoli převézt – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...dreveny-minidomek-si-majitel-postavil-tak-aby-jej-mohl-kdykoli-prevezt.html
    CUKI
    CUKI --- ---
    OMNIHASH: zadní kopanina? To je tam jak je Cikánka ne? Jak by se tam to letadlo dostalo?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUSICEK: well... třetí ranvej je trvale uzavřená, nic na ní nelítá... a já koukám, že Přední Kopanina je uplně jinde než Zadní, takže ano, přední Kopanina je v prdeli, ale Zadní bude bez leteckýho provozu hned po dostavění paralelky.
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    OMNIHASH: v soucasnosti vedou dve ze tri ranveji pres predni kopaninu, az se dostavi paralelni, povedou pres ni tri ze ctyr.

77WHITE: DARAIT: chatky a pozemky pro chatky jsou hloubeji v udoli (Prelata) - tam jsem videl pozemky, ktere nekdo prodaval jako stavebni, ale jsou pro rekreaci (resil jsem to cca 3 roky nazpet - chtel jsem stavet). zrovna v tom udolicku dokazou letadla udelat poradnej hukot. Ted bydlim o kousicek (1km) dal v 100let stare secesni vilce, takze dal nesleduji.
    ZORB
    ZORB --- ---
    OMNIHASH: Jasny, ale stale to bude velmi vzdalene me predstave o klidu..
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ZORB: ale symtě... VPD 12/30 se používá jenom občas, a až dostavěj paralelní dráhu, tak se provoz ještě řádově uklidní...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam