• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    CUKI
    CUKI --- ---
    FASTCORE: no já to píšu protože tu lokalitu mam projitou docela detailně i když pár let zpátky. Mám nějaké zkušenosti i s úřady a legislativou.

To že má elektriku přivedenou až domu nic neznamená. Základ je mít elektroměr na hranici tvého pozemku! Protože v těch chatkách bejvaj hromadný bůh ví kde. Takže kuriozně může bejt lepší ji tam nemít a bejt blízko přípojného bodu. Protože pak je povinen ti distributor tu přípojku zřídit zadarmo. Zatímco tahle v případě havárie se může pěkně prodražit protože to budeš platit ty a musí na to bejt projekt a stavební řízení. Taková hloupost se stává celkem často a prodraží ti to stavbu o třeba i o více než 300k Kč

Prostě základ je mít sítě až k sobě přes obecní pozemek.

No a druhá věc proč jsem tam nešel je ta že to spadá pod Prahu což je nevýhodný v tom že tam platí extrémně přísná regulace pro nové stavby i rekonstrukce. Nová stavba je v rekreační oblasti pasé, a rekonstrukce se dá zvětšit max o 10% původní výměry! Takže pokud tam chceš něco většího, tak máš smůlu. Ale pokud tam už je jedna stavba legální (což si ověř), tak můžeš postavit bez problémů od minulého roku další do 25m2.

Tento fakt mě posunul za Prahu

Jinak příjezd pokud tam něco budeš dělat fakt potřebuješ...
    FASTCORE
    FASTCORE --- ---
    CUKI: Tak prijezd me netrapi - nemam auto. U reky to je jasnej risk, ale Kazin je nahore mimo povodnovy pasmo. Elektriku tam maj skoro vsechny stavby, s vodou obcas problem, ale da se resit studnou, pokud ne, tak nebrat no ... nejvic me trapej ty sousedi, bejt jak ve vykladni skrini nemusim :) No zajdu se tam podivat. Jen me tak napadlo jestli tam nekdo z nyxu nebydli.
    BURAN
    BURAN --- ---
    CUKI: tak samozrejme ze se neptam jen tady. ptam se vsude, rad si mam z ceho vybrat.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CUKI: ptal se na dobré kanceláře/architekty, plus jsem přidal osobní zkušenost, myslím že na prvotní oťukání a alespoň návštěvu webu to stačí.
    CUKI
    CUKI --- ---
    BURAN: občas se divim, kdo to tu všechno čte, ale jinak souhlas. Jsou lépe orientované místa kde se zeptat. Osobně bych si prošel ukázky zajímavejch (pro tebe) staveb co se ti líběj a zpětně hledal autora kterého bych pak oslovil..

77WHITE: jméno ateliéru podle mě má daleko k tomu abych je k takové spolupráci oslovil.
    Pro příklad aby to nevyznělo jinak než mám na mysli. Líbí se mi třeba Plečnik, ale domek bych od něj nechtěl (i když je taky dělal)

Proto abych se vrátil k tomu původnímu. Zajímalo by mě co znamená to NESTANDARDNÍ PŘESTAVBOU (třeba i do zprávy)
    BURAN
    BURAN --- ---
    77WHITE: dik
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    MAR_TINA: tak ve stavařině samozřejmě ne, dodavatelé by měli být vždy co nejblíže, ale architekti jako autorskej dozor/ koordinátoři všeho zas tak často dojíždět nemusí, obzvlášť jestli je na stavbě nějakej solidnější stavbyvedoucí. Respektive záleží na klientovi/ velikosti stavby, na větší věci jezdíme klidně i třikrát do tejdne, ale tam jde o velký peníze a klient si náš čas v klidu koupí a nezajímá ho to, nicméně to v kategorii rodinnejch domků v normální relaci není moc obvyklý.

BURAN: jinak sorry, hodím to i sem co sem psal do zprávy, "mladý" klasiky co udělají i menší domy za normální rozpoČet typu edit, a1, a69, projektil, hájek, hšh... jinak asi nejlepší výcuc toho současnýho najdeš na http://ceskacenazaarchitekturu.cz/projekty/?nominace=1 , to je teď hodně aktuální a na průměrnýho architekta/kancelář tam nenarazíš. Spíš jsou tam i velký jména jako třeba DaM, Fránek, Lábus, Pilař, drnh apod, kteří jsou velcí, zaběhnutí a zaměřují se už na jiný cenový relace, takový co asi na nyxu moc nehledaj architekta. Ale to bude jasný hned co koukneš na jejich weby, nebo to sem klidně plácni a dám feedback.
    Osobní doporučení bych dal třeba na Stolína, toho mám rád i jako člověka:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BURAN: jojo, ochota jezdit co tři týdny do prdele světa, ta je dnes ve stavařině obrovská ;)
    BURAN
    BURAN --- ---
    MAR_TINA: 77WHITE: ti odpovedel za mne.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    BURAN: souhlas, vono popravdě u dobrejch architektů tu regionálnost stejně zas tak moc neřešíš, v rámci studie se s nima sejdeš v podstatě párkrát. A na kontrolní dny zajedou architekti za tebou tak jednou za dva/ tři tejdny kouknout jak se jede:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BURAN: ale když řekneš rámcově lokalitu, budou lidi vědět, zda ti dát tip na někoho z Český Lípy nebo Jihlavy.
    BURAN
    BURAN --- ---
    CUKI: to nebude potreba. nechci znit pejorativne, ale ten, koho hledam, tohle auditko cist nebude.
    CUKI
    CUKI --- ---
    BURAN: ..ze zvědavosti co je nestandardní přestavba? Jinak by bylo asi víc vhodné napsat lokalitu a alespon rámcově stávající stavbu a co tam chceš. Pak spíš někoho najdeš...
    BURAN
    BURAN --- ---
    77WHITE: a) ano mam. b) kdybych se chtel proklikavat, nezadam o tip.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    BURAN: a máš rozpočet na dobrého architekta? :) Nechci znít pejorativně, ale v rámci auditka o tom musím zapochybovat. Jinak jich je spousta dobrejch, koukni třeba na http://www.earch.cz/cs/architektura a proklikávej:)
    CUKI
    CUKI --- ---
    FASTCORE: hele pokud tam něco pěknýho seženeš tak to ber všema deseti, ale většinou jsou do nějak zatížené stavby, dole povodně, nemají příjezd, či řešitelnou vodu a elektriku a většinou jsou sousedi blíž než tvůj protilehlý roh postele, nebo nějaká kombinace
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LINKOS: on to snad někdo nedělá? :D
    "Stačí mi projekt pro povolení, postavím si to sám a líp, (neb jsem sežral šalamounovo hovno)."
    FASTCORE
    FASTCORE --- ---
    Když už tady byla debata o lokalitách ... máte někdo zkušenosti s pražskou oblastí Lipence ? Pozemky, chaty. Nemyslím tu šílenou oblast kurníků u Berounky kde se nedá ani otevřít okno aniž by člověk nevyrazil sousedovi hrníček s kafem z ruky :), ale spíš Kazín a přilehlý okolí. Chodím často kolem, krásná příroda, ale blíže jsem to tam nezkoumal.
    BURAN
    BURAN --- ---
    kdyz uz se tu probiraj projekty, hledam tip na dobreho architekta, ktery by mi pomohl s totalni rekonstrukci/prestavbou moji chalupy. predesilam ze se mam pomerne nestandardni predstavu, tedy ne upne klasicke "rodinne" bydleni. za tipy diky.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    CUKI: a nejlepsi jsou ty co prijdou se studii a pokladaj ji za provadecku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam