• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    PEEP
    PEEP --- ---
    SANCHA: o maringotkach a (celorocnim) bydleni v nich je tady samotny klub [ lide z maringotek ]
    DARAIT
    DARAIT --- ---
    77WHITE: kdyz sem o tech stodolach premejslel, tak me prave napadly 2 veci: svetlo a izolace. Osobne bych stodolu resil spis jako takovej plot s okenicema a strechou a dovnitr postavil domek.
    Spis by me zajimalo, jak hledat inzeraty se stodolama, co to je za typ nemovitosti, kde (v jaky kategorii) se nejcasteji "skryva"?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SANCHA: Zateplení je dobrá věc...
    SANCHA: ... a v tomhle případě to platí taky:)
    V práci shodou okolností řešíme spoustu stodol a starejch usedlostí. Obecnej postup spočívá v tom, že málokdo má dost peněz na zateplení celý velký stodoly. Proto často v podstatě vestavujeme do velkejch stodol menší, zateplený krabičky/ zateplíme jen třeba půlku domu. Zateplená část se občas chová v podstatě jako byt v domě, nezateplená jako taková zvláštní veranda :) Ideální v kombinaci s prosklenýma taškama (nebo když je dům zastřešenej vlnitým plechem tak se dá šáhnout po průhlednym polykarbonátu).
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATT: To jsou žabaři, koukni na tohle: http://living.iprima.cz/bydleni/dovedete-si-predstavit-byt-o-8-m-v-parizi-si-ho-muzete-pronajmout

Měl jsem sice pocit, že jsem to viděl v nějakym francouzkym filmu ze stejné doby, ale možná to bylo tohle :-D
    nad 8m2 už nestavim :-D
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    A ještě jeden dotaz. Přestavba stodoly na dům. Co by měl člověk vědět?
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    Je tu někdo kdo celoročně bydlí v maringotce? Je to v našich zeměpisných šířkách reálné? Případně jak takovou věc upravit tak, aby to šlo?
    MATT
    MATT --- ---
    spousta zajimavejch napadu
    Resource Furniture: Italian-Designed Space Saving Furniture
    https://www.youtube.com/watch?v=dAa6bOWB8qY
    CUKI
    CUKI --- ---
    77WHITE: No hlavně ti developeři a realitky to dělaj jinak. Oni skupují bezcenná pole a udělají z toho 30 stavebních parcel. To je jejich největší busssiness. To že na tom pak sami stavěj je jen z toho důvodu že někam potřebují přelejt ty peníze jinak by je museli danit!
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    MATT: nerozumim:) To jen vypisuju ty nejjednodussi duvody, proc by to nemuselo bejt dobry misto na staveni:)
    CUKI
    CUKI --- ---
    Tohle: https://www.sreality.cz/...odej/dum/chata/nucice-nucice-v-hlubokem/1365021020#img=0&fullscreen=false
    je chatka kousek od nás, je potřeba tam víc vytvořit soukromí nějakou zelení a udělat studnu, ale jinak je to pro člověka co by nestavěl nic novýho k nastěhovaní... Jižní svah, příjezd až na pozemek...

docela slušná cena

MATT: Ty jako soukromník hlavně znáš své požadavky, takže tě nemusej zajímat ty co nemáš a můžeš koupit díky tomu něco levnějšího...
    MATT
    MATT --- ---
    77WHITE: no ale to jsou komplikace, ktery pro je jako soukromnika budou jeste vetsi.. nebo se pletu? pokud teda neuvazuju, ze bych vyuzival stavajici objekt.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    MATT: Uzemni plan, pristupnost, pripojeni do siti?
    CUKI
    CUKI --- ---
    a tohle je taky luxusní lokalita: https://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/chata/cernosice--/1539154268#img=3&fullscreen=false
    chtěl jsem koupit chatku vedle ale někdo mi ji vyfouknul :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATT: protože bydlet v satelitu je pro tuhle sortu lidí co by to koupila IN :-)

Jinak tohle jsem myslim taky viděl osobně: https://www.sreality.cz/...ibcice-nad-vltavou-libcice-nad-vltavou-/1279295836#img=6&fullscreen=false
    a pozemek se od obce odkoupit dal (nevím jak je to teď). Ale do práce bys to měl mnohem blíž a místo je to pěkný.
    MATT
    MATT --- ---
    CUKI: no ale pak mi vysvetli, proc to neudela naka realitka (investor) a nepostavi tam nejaky "orli hnizdo" a neproda to za 15 mega..
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATT: nojo ale ty pozemky 3700m2, 2000m2,.. NA tom postavíš několik luxusních vil ve vzrostlé zahradě. Za tu cenu nekoupíš ani pozemek v zaplivaném satelitu..
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATT: tam bude asi i problém i se společným úzkým příjezdem k chatě. Pokud tam budeš chtít něco postavit, nebo odvézt suť. Myslim že jsem měl zálusk na jednu z těch chatek. Možná dokonce i na tuhle. Pamatuju si že měla hurdiskovej strop na pevno, tak jsem řešil jak odvést suť.
    Ale pokud ji někdo koupí a bude vyhazovat ty skříňky plechové kuchyně z 60tých let, tak si je rád odvezu :-D
    CUKI
    CUKI --- ---
    EGGH: To už je jedno jestli se necháš "okrást" o byt nebo chatku. Obojí je u mě jen pronájmem a tomu musí odpovídat cena za depozit-chatku.
    Ale pokud znáš metody, jak problémy s takovým to vlastnictvím vyřešit, jsem schopen z tebe přes noc udělat milionáře :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam