• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CUKI: Co davas za wc/ vytapeni/ popř počítáš i se solárama? Ze zvědavosti jen, budu brzo řešit to stejný:)
    CUKI
    CUKI --- ---
    EPOMI: konečně nějaký článek o jurtách se kterým se dá vesměs souhlasit. Přidal bych ještě že je možné ji postavit jen tam kde možno stavět i cokoli jiného, naopak někde kde dovolí postavit domek nemusí dovolit postavit jurtu. Cena za jurtu co vydrží v rozumné kondici alespoň 10let v našich podmínkách odpovídá tak dvoum nebo třem stejně velkým a mnohem lépe vybaveným dřevostavbám.
    Například teď stavím offgrid ekologickou dřevostavbu 25m2, takovou garsonku v přírodě a jsem materiálově na 140kKč a už mi moc nechybí. Pokud započítám práci a všechno okolo tak za 200-250k Kč se dá postavit ekologická slušně vybavená stavba. Za tu cenu neseženu ani tu nejobyčejnější jurtu vybavenou podlahou a rozumným topeništěm. Za těch 250k Kč se dá postavit i s koupelnou záchodem a kuchyní. Pokud to člověk bude dělat sám může se vejít i do 200k Kč!!
    Pokud chci kruhovou stavbu tak zase není od věci to co stavěl Dušek.
    EDAK
    EDAK --- ---
    Kdyby nekdo nevedel co s tima hovnama, tak muzu nabidnout ozkousene reseni
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Prodam separacni toaletu villa 9011 / Karlin, Vinohrady, Velke popovice / 7000 CZK ]
    EPOMI
    EPOMI --- ---
    YELENKA: Jurta byla taky mym snem, ale doporučuju článek http://www.drevostavitel.cz/clanek/pravda-o-jurtach
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    Prosim, bylo by mozne si popovidat s nekym kdo stavel/stavi popr.bydli ve slamene jurte? Koupili jsme minuly tyden nadhernej pozemek v zapadnich Cechach, zijeme v Australii a pristi leto chceme stavet, snazime se ted sehnat co nejvice infa.. diky moc!
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    QYDO
    QYDO --- ---
    GREGI: já jezdím do Běchovic do uhelných skladů
    GREGI
    GREGI --- ---
    Nekdo tip na dobrou cenu briket do kamen? Nechci papir, sere me ten popel a rad bych i nejaky nocni at rano nemusim roztapet. Ideal Praha/Praha vychod Dik!:)
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    SUOTAM: 10 cm na malý kamínka je v pohodě, akorát se to bude muset častějc čistit. Pořád lepší zděnej komín, než trubka jak u cikánský boudy. Plechová trubka jen tak venku se bude zanášet hodně rychle, protože uvnitř bude kondenzovat voda.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Nejde je n o to,ze je kratkej,ale ze ma moc uzkou vlozku. Udajne by se nemela priruba zuzovat vic jak o jeden stupen ( asi 2,5cm) a ja bych to musel zuzit ze 150mm na 100mm.. kamna by pak hur spalovaly . Ale moc se v tom nevyznam,klidne me nekdo opravte
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    SUOTAM: tak komín trochu nadezdi a je to ne? Důležité je, aby sopouch nebyl moc dlouhý.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: aha tak mě přijde právě opačnej. To nad tím oknem vypadá slibně, ale ten přechod prken se mi zdá minimálně ve stejné úrovní spíše přesah dole...
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: myslíš ten odskok prken ? ten řešit asi nebudu... (opačnej by byl horší kvuli vodě... ).
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SUOTAM: Taky v pohode, kdyz koupis kominovou izolovanou pruchodku. Furt ale plati minimalne metr nad plochou strechu.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Dik,no navic jsem zjistil,ze komin ma uvnitr vlozku jen 10cm a kamna prirubu 15, takze by je to stejne asi neutahlo.. tak asi vyvedu komin bokem zdi
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SUOTAM: Výška komína nad atikou ploché střechy by měla být minimálně metr, já projektuju postaru aj metr a půl. Půl metru nesmí být ani komín na šikmé střeše s odečtením větrného úhlu. Ovšem, co to udělá s tahem tvých kamen nevím. Naše táhnou pěkně i na výšku přes šest metrů.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: souhlas rozměrově dost nešťastný, ale když úřední šiml jinak nedá...
    jak vyřešíš ten přechod opláštění mezi "patrem" a přízemím?
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Resim napojeni krbovych kamen na komin. Mame malou chatku s placatou strechou s jen 0,5m vysokym kominem.
    Kamna musim mit v jedny mistnosti,kourovodem projit zkrz pricku a do komina, dohromady 1,5m trubky a dve kolena,coz se pocita jako 3,5m kourovodu... komin pak ma od mista kdy do nej kourovod vstoupi max 1,5m.

nekde jsem cet,ze kourovod nesmi presahnout 20% vysky komina, jinak to bude blbe tahnout.mate k tomu nekdo nake poznatky?dik
    TSOH
    TSOH --- ---
    ERVIN: v CHKO to není.. ale jak píše 77WHITE: tak je to bohužel tak... papírová procedura mi s úřadem trvala 3 roky ... no jedna věc je úřad a druhá lidi co jenom čuměj, nuděj se a pak bonzujou... v okolí se třeba stalo, že si chlapi v lese udělali parádní lesní hřiště (ten les byl jejich a v chat. osadach hřiště bývalo vždy zvykem) a našel se nějaký člověk, který nelenil a hlásil... výsledek byl pokuta a navraceni všeho do původního stavu... pravda boháči si i v CHKO mohou dovolit lecos, ale to neni tento připad... ,,a proč by lidé měli sportovat že ?,,
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ERVIN: protoze ti stavebni urad proste keca do veci co stavis treba uprostred lesa :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam