• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.

Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

odkazy na blogy a stránky na nástěnku

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    TOMBRIDER: Googluj землянка, ať nevymejšlíš již vymyšlené.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    ALEX_KID: Super bezďácká zemljanka!
    ROGER_WILCO
    ROGER_WILCO --- ---
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    ALEX_KID: Popřípadě máme dva vybydlené bydlíky, šlo by se nějak domluvit... ale jsou dost jetý a nezaizolovaný, maringotka je mnohem lepší. Ale kdyby to neklaplo a stál bys o to...
    ALEX_KID
    ALEX_KID --- ---
    TSOH: ??? velkorysost s tou se setkavam malokdy...minimalne to osobni setkani by me za to stalo. napisu v tydnu do posty pokud budu vedet zda mam kde parkovat ;-)...dekuji za nabidku si hodnej
    TSOH
    TSOH --- ---
    ALEX_KID: pokud by Ti tvou životní situaci řešilo zapujčení maringotky tak bych ji mohl dát k dispozici... je na louce 45 km od Phy a moc tam nejezdim... muselo by tomu předcházet osobní setkání... ale proti tomuhle luxus...
    ALEX_KID
    ALEX_KID --- ---
    to je stan cislo 2... ten byl jen tak pro hosty a spis na leto...letni kridlo :-) kde vzadejc je zahradka a jeste sezeni

ALEX_KID
    ALEX_KID --- ---
    LINKOS: :-) no kde asi...seru na to platit celej rok drahej najem...beru neco pres dvacet a jediny co povinne platim je pausal za telefon a internet v lese:-)..ale nemysli si i tak je to dost nakladny. Ja ziju kazdy rok jinak a jinde takze si k nicemu kdo neni clovek nepestuju moc. velky vztah. Pure future raver underground :-)))
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ALEX_KID: pockej,to mas v cechach?
    ALEX_KID
    ALEX_KID --- ---
    CUKI: Diky to je dobrej napad. Venku jsou vsak i veci ktery se proste moc ovlivnit nedaji jen si to zmirnit...stan mam na suchem miste presto zima je hardcore...kdyz si udelas ve stanu teplo treba tim ze si odparujes vodu na varici vse vyprcha...taky dalsi vliv je vlhkost kdyz treba usnes a zadychas si stan rano se probudis v orosenem stanu....nahrivam si u ohne placaty kameny ktery si pak dam k noham a zadum do spacaku a je to treba supr varianta :-) ...dira je vedlejsi projekt...chtel jsem tam puvodne sezeni
    ALEX_KID
    ALEX_KID --- ---
    ALEX_KID: bez terenaku a odvozu je to narocny jako prase...jen dotahnout si jednu paletu me celkem vydře :-). Chodim do toho do prace a casove jsem vytizeny...kdo by me sem sterk dovezl tomu pusu dam :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    ALEX_KID: pokud to chces mít alespoň trochu obyvatelný (sucho je pro mě prioritní parametr) tak musíš tu vlhkost někam odvézt. Čím půjdeš hlouběji pod terén, tím hlouběji musí zasahovat ta drenáž.
    Pokud to má být takto pod terénem. tak cca půl metru-metr kolem daného půdorysu musíš odkopat v dostatečném sklonu drenáž a výslednou střechu přetáhnou přes ten val. Pak budeš mít sucho i částečnou teplotní stabilitu.
    ALEX_KID
    ALEX_KID --- ---
    77WHITE: samo ze sterk je super ale ma to 1,7km od civilizace pres polni bahnitou cestu...nejzakladnejsi vec pro takove bydleni je hlavne lokace....ver mi ze at myslis ze na urcita skryta mista nikdo nechodi tak by ses divil kdo se vsechno za ruznyho zewlaka uchylaka nebo podivina muze objevit. vem si ze za cely rok mi tam nikdo neprisel.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ALEX_KID: já ti ještě nic nenavrhnul :) Ale že seš to ty, tak hodně primitivní lowcost proti vlhku : minimálně 200 cm stavebního štěrku/ keramzitu, ideálně s drenáží co by nějaký prudký zvýšení vody
    odváděla.
    ALEX_KID
    ALEX_KID --- ---
    77WHITE: člověče, zas takovej nadšenec nejsem. je tezky si sem neco dotahnout co navrhujes. shanim byt :-). ja prisel o vsechno a asi mozna nemas predstavu. jsem metropolitni clovek. a zivot na okraji spolecnosti abted dokonce i v prirode dal memu zivotu a mysleni dalsi rozmer. nesdilne zkusenosti a ba i dokonce nove povity o kterych sem ani nevedel. ale to je na dyl
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ALEX_KID: člověče, chápu že seš pro to nadšenej, ale to neni chytrý ani dobrý řešení. Ani klacky, ani palety.
    ALEX_KID
    ALEX_KID --- ---
    DEVIL:
    ..v tyhle dire jsem mel pred tim jeste mensi stan a je tam vlhka zem i pres suche leto ...nicmene zahazet suchou hlinou a z lesa si v pytli natahat male klacky s kourou vyresi blatovitou zem....varianta 2. tak jako jsem to nakonec resil s podlahou co mam pod stanem....proste sem si dotahl cement a po srovmani do pozadovane roviny vybetonoval. :-) uplne elegantni reseni.Varianta tri ktera se me libi je dotahnout velke palety a v hornbachu koupit polystiren a vnitrek palety jim vycpat..pak uz jen polozit par drevenych desek nebo dveri a stabilni a izolovana podlaha je na svete.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Old silo becomes spaceship-esque tiny home in Berlin
    https://www.youtube.com/watch?v=1v5DbCbl08M
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ALEX_KID: jestli to bylo nekdy zatopeny, tak se tam nekdy ta voda zas vrati a vytopi ti to tam, ne?
    ALEX_KID
    ALEX_KID --- ---

jedna soucasna

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam