• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.

Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

odkazy na blogy a stránky na nástěnku

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ALEX_KID: člověče, chápu že seš pro to nadšenej, ale to neni chytrý ani dobrý řešení. Ani klacky, ani palety.
    ALEX_KID
    ALEX_KID --- ---
    DEVIL:
    ..v tyhle dire jsem mel pred tim jeste mensi stan a je tam vlhka zem i pres suche leto ...nicmene zahazet suchou hlinou a z lesa si v pytli natahat male klacky s kourou vyresi blatovitou zem....varianta 2. tak jako jsem to nakonec resil s podlahou co mam pod stanem....proste sem si dotahl cement a po srovmani do pozadovane roviny vybetonoval. :-) uplne elegantni reseni.Varianta tri ktera se me libi je dotahnout velke palety a v hornbachu koupit polystiren a vnitrek palety jim vycpat..pak uz jen polozit par drevenych desek nebo dveri a stabilni a izolovana podlaha je na svete.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Old silo becomes spaceship-esque tiny home in Berlin
    https://www.youtube.com/watch?v=1v5DbCbl08M
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ALEX_KID: jestli to bylo nekdy zatopeny, tak se tam nekdy ta voda zas vrati a vytopi ti to tam, ne?
    ALEX_KID
    ALEX_KID --- ---

jedna soucasna

ZUZANKOVA
    ZUZANKOVA --- ---
    ALEX_KID: tak to je slusny!
    ALEX_KID
    ALEX_KID --- ---
    Hruby syrovy zaklad ...prubezne jsem budu posilat a budu rad za tipy k vylepseni nikdy jsem nebyl v oboru stavebnictvi zrucny a sikovny jen si delam to co chci a miluji svuj cas ktery muzu v zivote prozit tak jak chci. Protoze jen tak se budu mit vzdycky fajn :-)

ALEX_KID
    ALEX_KID --- ---
    Nyni se pripravuji na zimu a stavim si "v dire " drevenou ( jeste nevim jak tomu budu rikat) stavbicku ktera bude vytapena peci v hlinene stene. Mam jen jeden pokus ale sel jsem do toho :-). Jinak elektriku resim dvema velkyma bat. Od kamionu ktere jsou zakopany pod zemi v izolovane dire kvuli vlhkosti. Svetlo resim diodkovymi paskami ktere vypadaji moc fajn a svetla je dost a pres den to nedela hnusny dojem jako napr. Visici zarovky a podobne. Je treba zachovat prirodni hodnotu splynuti. Ovsem propojit to s vizi 21. Stoleti. Wifi router je v parezu a se ostatni vedu bezdratove... abijecky motebook telefony vse bezdratove.
    ALEX_KID
    ALEX_KID --- ---
    kdyz jsem prisel bylo to zatopene koryto z bazin

ALEX_KID
    ALEX_KID --- ---
    presne to jsem na nyxu taky hledal...lidi co jen predkladaji sve radoby sny a pritom jsou pohodlny.
    CUKI
    CUKI --- ---
    GREGI: Nepřijde mi. V době kdy sem ten klub zakládal, tak se zde postovali akorát nic neříkající fotky "alternativních" staveb. Nic o reálném stavění :-(

Proto jsem založil klub,který mi tu chyběl a který doufám bude více o těch praktických problémech a pro lidi, co něco takového chtějí zkusit sami postavit ne se jen podívat a snít.

Díky tomu se tu našlo více lidí co stavějí něco v tomto duchu. Řeší konkrétní problémy se stavbou, legislativou,.. a také bych si přál, aby to bylo více o stavbách, kde se řeší izolace do té míry, že jim ještě v tuto chvíli nenastala topná sezóna.

Většina klubů se tu obecně nějak prolíná: lidé z maringotek, dřevostavby,...

OMNISLASH:
    BURAN:
    Je toho tam víc, z průběhu stavby ale moc jsem toho nezveřejnoval a poslední fotky jsou z uzavřené hrubé stavby (ta opálená chatka) a můj pasiv v době hrubé stavby.
    BURAN
    BURAN --- ---
    OMNISLASH: jeste je tam ta opalena zahradni chatka. Hledej
    autor: CUKI
    obsahuje text: img
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    CUKI: hledal jsem, filtroval jsem, ale krom toho podia jsem nic nenasel
    GREGI
    GREGI --- ---
    CUKI: neni to trochu duplicitni klub? nebo proc si to zakladal?:) prijde mi to stejne tema jak tady a zbytecne to delit na dva kluby
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: Pár fotek jsem tu: [ Ekologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč) ] nechával. Ale moc toho nafocenýho nemám. A většinou nemám nafoceno nic hotovýho, protože to už je zásah do soukromí.
    Teď začínám novou stavbu, která od počátku nebude obydlená, ale spíš taková referenční nízkorozpočtová dřevostavba, tak sem pak hodim nějaké fotky, ale zatim to má hotový pouze základy a já už druhý tejden trčim doma a nemůžu chodit. :-(
    Doufám, že to do léta stihnu dokončit. A vydělat na zbytek materiálu.
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: tak co ? :) -->> OMNISLASH:
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    domovní čovky jsou skutečně dimenzovaný na jednu a víc praček denně.
    a v tom odtoku z pračky je krom prášku a vody spousta výživné špíny, alespoň z mého prádla. Je důležitý koupit prášek vhodný do čovku (ale to jsou snad všechny) a nekrmit to aviváží.

průmyslový jsou dělaný i individuálně na konkrétní znečištění.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    LINKOS: Samozřejmě že lze, ale (zjednodušeně řečeno) je to o správném objemu čistírny (hlavně aktivace) a hromadě vzduchu. A hlavně pokud je to ofiko prádelna neměla by mít domovní čov ale průmyslovou speciálně pro prádelny víc zaměřenou na chem stabilizaci atd.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    TOMBRIDER: jo,tak lidi co bydlej u potoka poznaj kdyz sousedi nad nima perou,protoze to je citit z potoka a covky ve vrchni vesnici jeste nebudovali...
    No on se majitel na schuzi dusoval,ze to je vsechno v poradku,coz vsichni vedi,ze neni. Jen me zajimalo jestli je to vubec technologicky mozne to nejak vycistit
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    LINKOS: nemusí byt ani pradelna, staci rodinny dum kdy jede pracka min. jednou denne, 365 dni v roce. To je pak čov jen takovej nasycenej roztok praciho prášku který tim jen proteka skrz. Z dalky smrad nefunkcni čov. Ale když se do ni strci hlava tak je poznat silnej smrad praciho prasku, jako když se strci hlava do pytle s ním.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    CUKI: ne,tohle je smrad normalne necistene splaskove vody.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam