• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    UF0UN: Jestli neresis extremne penize a nejsi stavebne zdatnej tak bych urcite doporucil sehnat architekta/ projektanta na vyreseni vsech technikalii. Rozpocet se neda samozrejme bez prohlidnuti svedomite odhadnout, nejdulezitejsi je stav nosnejch vertikalnich i horizontalnich konstrukci, mozny problemy s vlhkosti nebo napadeni dreva ... Stejne tak je to o uvaze, jestli a kolik by melo byt zatepleni strechy pri stavajicich nezateplenejch stenach. Pul mega je realny, zalezi na tvym standardu ziti. Takova klasicka rekonstrukce koupelny vyjde bezne na 50-60 litru, normalne velka kuchyn se spotrebicema se muze vysplhat na 100-150 tisic, ani clovek nemrkne.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    UF0UN: je to jednopodlažní a chceš bourat podlahy ve druhém patře?

- 500-800 za pořádné kladivo za hodinu, odvoz suti dle místních cen - mi loni odváželi tatru betonu i se skládkou za 2000 kontejner. dostane se ti tam míchačka? míchat to bez elektřiny by se mně fakt hodně nechtělo.
    - ted nám dělali okna necelých 10 m2 dřevo euro atyp všechny nabídky začínali kolem 65k v IV78 s dvojsklem. okenice taky nebudou zrovna levné.
    - asi podle plochy. vata, parotěska, nejaké dřevo na nadstavení
    - podle plochy
    - cca litr za metr komína plus 15+ za nejaké obyč krbovky
    - minimálně 30 jenom za panel s těma měničema a ptákovinama kolem
    - to si zjisti u vaku, za kolik ti tam přistaví cisternu
    - plus minus pár tisíc za trubky plus práce, zase nevíme, jak daleko to chceš kopat.
    - nula nula nic za opravu kadiboudy
    do toho půlmíče se asi dá vlézt
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    UF0UN: tak jsem byl na prohlidce a dum stoji na vlastnim pozemku, lidi z LCR se tvarily vstricne, jsou radi, ze jim tam nebude stat ruina, bude jen potreba vybavit povoleni vjezdu a pronajem okolniho palouku, kvuli pripadnemu pristresku na drevo, posezeni a tak.

dokazal byste nekdo od oka udelat hruby nastrel/rozsah, kolik bych mel odlozit bokem na rekonstrukci? je to jednopodlazni hajenka z prvni republiky do 50 m plochy
    co bude nutne urcite udelat
    - nove podlahy v prizemi a patre - vymlatit a vylit novy beton
    - nove okna (budou se muset udelat na miru) + okenice
    - zatepleni strechy (je to drevo + asfalt + hlinikova krytina) - strecha samotna vypada byt ok
    - steny - nove omitky, vymalovat, nekde mozna oblozeni drevem
    - zbourat krb, vyspravit komin, dat krbova kamna
    - elektrina tam neni, ale nejaky rozvod na 12 V ze solaru bude urcite potreba
    - uzitkova voda je z pramene, pitna se bude muset vozit nebo udelat rozbor a filtrovat
    - odpady z myti do trativodu
    - hovna do sucheho nebo kompostovaciho wc (je tam stara kadibudka, ale novou predpokladam nikdo nepovoli)

je to realne s 350-500k? tak nejak spis uvazuju nad projektem od architekta, nejsem nejak moc limitovany cenou, spis vlastnim casem, kdy nechci delat kazdou prkotinu a objevovat kolo, radsi zaplatim nekomu, kdo se vyzna.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    CUKI: ja ti tedy nevim,ale o podmince ze by to muselo byt na obecnim nic nevim. Nekolik realizaci kde se slo prez soukromi pozemek uz se delalo,ale samozrejme musi majitel souhlasit
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: hlavně nechápu, že to není protizákonné to na tu opec nepřevést. Vždyť to vlastnil stát!
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: Tomu také nerozumim, proc to stát prodá fyzické osobe/firme (aniz by to nabidli chatarum/majitelum pozemku, ke kterym ta cesta vede)... Klasika - Kocourkov...
    Majitel cesty to nechce prevest na obec ? Nebo proc to koupil ? - chce to blokovat a pak to prodat chatarum ? Proc by nekdo cizi kupoval cestu u chat že ?
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: To není o tom zpřístupnit za úplatu. On se se mnou distributor prostě o tom bavit nebude dokud to nebude obecní cesta. Ze zákona by to jinak musel pro všechny chatky (11) udělat zadarmo, ale takto bych měl hodiny, kdo ví kde a odtama povede paralelně jedenáct kabelů po cizím pozemku, kde když se něco stane musím doufat, že dostanu povolení?
    Vůbec nechápu jak to ten stát (pozemkový fond) může takto prodat?
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: a ten majitel komunikace nemá zájem za úplatu Ti umožnit tu elektriku ?
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: No to je přístup, ale mám chatku asi 20let bez elektriky jen proto, že distributor potřebuje aby byla cesta obecní. Taže cestu k chatce mám panelovou, nikdo mi nebrání tam jezdit, ale ta elektrika? Pozemkový fond tu cestu prodal jako pole bez jakéhokoliv věcného břemena.
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: Přístup k vlastní nemovitosti přes cizi pozemek jsem nedavno konzultoval s pravnikem a situace by měla být taková: majitel nemovitosti má právo přístupu ke svému majetku. Pokud majitel pozemku, který je kolem jeho nemovitosti brání přístupu, tak je potřeba se obrátit na soud a výsledek by měl být > věcné břemeno přístupu ke své nemovitosti... Přiznám se, že jsem se tomu trochu divil, ale mělo by to být takto... (což je fajn)
    UF0UN: Co vim, tak je takto řešeno spousta chat. Nemyslim, že by s tim byl nějaký velký problém i když se přiznám, tak bych čistě z principu chtěl být na vlastním. Každopádně pokud budeš majitel chaty, tak máš předkupní právo pro ten pozemek pod ní. Okolní les je také lesu CR ? Možná hraje roli i cena, nebot chaty na cizích pozemcích jsou pochopitelně cenově příznivější. Pokud je to fakt pěkné místo a řešil bych trochu finance, tak bych do toho šel...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: Navíc, stát jako "dobrý hospodář" musí ze zákona chtít minimálně obvyklé nájmy anebo taky nejvyšší možná. Takže se může stát (a v minulosti se stalo), že LČR provedou další revizi majetku a začnou prodávat domy obývané hajným v důchodu za obří částky a zvedat nájmy každé lesní mýtinky.
    CUKI
    CUKI --- ---
    UF0UN: Teď po restitucích lesů je to velká neznámá. Podle mě kupovat cokoli bez pozemku pod tím a bez příjezdové cesty ve vlastnictví obce je obrovské riziko. Osobně bych do ničeho takového nešel. Z jedné takové mě vyštípali 13x zvýšeným nájmem a to byl stát, kdo ví kdo ten les získá. A nejde jen o nájem na jakoukoli změnu budeš potřebovat jejich souhlas. Takže Esa v rukávu mají oni. To že ta cena chatky na cizím pozemku je daná takto nízko, má své opodstatnění.
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    UF0UN: cestu pokud je zakreslena v katastru muzes vyuzivat a nikdo ti v tom nemuze branit, pokud je to zkolaudovana chata, tak te nemuzou donutit ji strhnout a rekonstruovat muzes, ale pozemky ti asi nedaji :) pokud chces z lesu delat louku, potrebujes razitko a to bych si zjistil predem kdo jakoze drzi ..
    GREGI
    GREGI --- ---
    UF0UN: osobne bych do toho nesel. Ted tam muzou byt ok lidi, ale kdykoliv se to muze vystridat a pak z toho budou akorat nervy
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    UF0UN: zalezi na lidech, na mistnim spravci, na odboru zivotniho prostredi mistniho stavebniho uradu (pokud budes chtit delat legalni upravy).
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    mozna se nam ted naskytne moznost koupit celkem zajimavou chatu na vikendy, problem je, ze stoji na pozemcich lesu CR (je to domek hluboko v lese).
    mate nekdo zkusenosti s tim, jak moc velky opruz to muze byt a jake jsou vztahy LCR s chalupari? A co to muze znamenat v dlouhodobem horizontu? Predpokladam, ze pozemek mi neprodaji, ale treba by me zajimalo jestli mi musi dovolit uzivat lesni cesty nebo vstupovat do lesa, kdyz tam bude nejake omezeni po kalamite.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ARAON: Zajímala by mě jediná výhoda takovéto k-ce...
    ARAON
    ARAON --- ---
    Zajimavy system, ale neprijde mi to jako extra pevna konstrukce. Kdyz jsem videl, jak se ty steny vlni pri stavbe, tak bych se o to bal oprit. :-P
    Montage petite maison (HD 1080p) - Brikawood International
    https://www.youtube.com/watch?v=gHXtVogFLg0
    SPAJDA02
    SPAJDA02 --- ---
    Fotogalerie: Německý fotograf Claudius Schulze si v Hamburku stloukl z recyklovaných...
    https://bydleni.idnes.cz/foto.aspx?c=A180409_103943_dum_osobnosti_web
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    Nepřekvapivé...
    Hrozí Česku kolaps hypoték? Politika bank je nebezpečná, varuje agentura - iDNES.cz
    https://ekonomika.idnes.cz/...a-prehrivani-riziko-f56-/ekonomika.aspx?c=A180406_134610_ekonomika_rts
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam