ANDY_WARHOL: Jsi se ptal, tak jsi dostal od ostatních odpověď :-D
Myslím že všem je jedno kde ty konkrétně budeš bydlet a co si postavíš. Ale každý z nás ti řekl své zkušenosti.
Osobně jsem za svůj život vystřídal hodně bydlení, několik jsem jich postavil několik rekonstruoval. A dle toho jsem si udělal nějaký názor na to co chci. Kde chci bydlet i co chci stavět. Ty rozdíly jsou obrovské, ale každý z nás je jiný. pokud ti to vyhovuje, jen dobře. Hodně lidí mou kritiku bere moc negativně, ale píšu to tak, jak bych chtěl aby zněla kritika na mé dotazy. Takovéto hmm, dobrý. Pěkný. Líbí se mi to. To není kritika, nic ti to neřekne.
Můžu ti k tomu napsat jediný + co tam vidím. Na poměry (ne)kvality katalogových domů, to nemá desítky metrů mrtvých míst a zbytečných chodeb.
A když to vezmu obecně. Neexistuje ideální konstrukční systém, ideální půdorys, ideální materiál. Každá stavba každé místo, každý investor bude chtít něco jiného.
A z tohoto pohledu bude katalogový dům vždycky jen takový nemastný, neslaný univerzální nedodělek.
Vše je zde řešeno stejným způsobem. Který se ale hodí jen málokde. Tedy používá se vždy taková metoda a postup, který je možný napasovat všude v celém katalogu.
No a pokud oslovíš někoho zkušeného, tak docílíš toho, že vybere vždy tu nejvhodnější metodu, nejvhodnější půdorys, nevhodnější materiál pro daný požadavek. A tím ta stavba bude fungovat lépe a hlavně bude levnější. Mnohem levnější! A hlavně bude lépe pasovat tvým potřebám.