• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.

Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

odkazy na blogy a stránky na nástěnku

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    MGMBILL
    MGMBILL --- ---
    77WHITE: Ok, nadeje umira posledni:)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    MGMBILL: Kdyby to bylo na me tak te v CHKO s jurtou poslu dohaje. Jde o charakter stavby se kterym budou mit pravdepodobne problem. Zalezi fakt na tom kde to mas a pod koho to spadne, je mozny ze nebudou delat vlny a taky je mozny ze po prvnim slovu “jurta” te vyhodi.
    MGMBILL
    MGMBILL --- ---
    ani pokud bych to ohlasil treba jako susarnu bylin? a se stavbou do 25m2 by byl stejny problem?
    CUKI
    CUKI --- ---
    MGMBILL: Tak tam nemáš šanci vůbec.

77WHITE: platí, ale nesplňuje nutnou podmínku.
    TSOH
    TSOH --- ---
    MGMBILL: No, tak to se obávám, že neuděláš vůbec nic...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    MGMBILL: Konzultuj na prislusnem stavebnim urade. Nekde ti to z chko zamitnou uz jen z principu, nekde te donuti do stavebniho povoleni, nekde postaci ohlaska...
    MGMBILL
    MGMBILL --- ---
    77WHITE: tj?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    MGMBILL: Tak to co pise cuki bohuzel neplati
    MGMBILL
    MGMBILL --- ---
    TSOH: jeste navic v CHKO..
    TSOH
    TSOH --- ---
    MGMBILL: Je to v CHKO ?
    CUKI
    CUKI --- ---
    MGMBILL: Musí na to být stavební ohlášení. V případě že by to mělo cca průměr max 5,5m (25m2) a bylo to vedlejší stavba zjednodušeně řečeno na stavebním pozemku, tak by jsi nemusel dělat vůbec nic. Ale předpokládám, že to není tvůj případ.
    MGMBILL
    MGMBILL --- ---
    Ahoj, treba mi nekdo poradi....chtel bych si na pozemku, ktery je vedeny jako trvaly travni porost, postavit jurtu. Nejlip prumer 9m. Bez vody,elektriny atd.. Jurtu bych chtel obyvat celorocne tj. musi mit kamna a komin... a ted poradte, potrebuju to nekde nahlasit? nebo muzu zacit stavet a nemusim se bat ze nekdo prijde a rekne at to zbouram? Jsem rad za vsechny rady a napady, Dik.
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---

barınak // the cabin - SO? mimarlık ve fikriyat | architecture and ideas
    http://www.soistanbul.com/barinak-the-cabin
    PARRHESIA
    PARRHESIA --- ---
    Stavím u sebe v dílně něco jako domeček, mě už nebaví když musím přespávat, být v tom prachu a v zimě abych tam měl vytápěné zázemí, konstrukce je z unimeobunky 6m X 3m , je hodně oken, dvojskla v dřevěných rámech, ale chci se zeptat na izolaci Lupotherm, máte s ní někdo zkušenosti? Mě příjde zajímavá v tom , že je oproti jiným řešením tenká a udajně (traduje se) 3 cm odpovídají 15cm jiné chytré izolace.. Zkušenosti? dík předem
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    CUKI: hlavne ten pocit kdyz koukas jak sousedum se pod tihou jablek lamou vetve, ty tvoje to davaj jen diky tomu zes je podeprel prkny a v tom ti nekdo zacne vypravet,ze si postavi dum na strome...
    BARCIA
    BARCIA --- ---
    Krasny Tiny House
    The Alpha Tiny House: You Can See Right Through This Tiny House! - Tiny Houses
    https://www.itinyhouses.com/tiny-homes/alpha-tiny-house-can-see-right-tiny-house/
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOUSICEK: No nevim měl jsem za to že listnaté stromy zatahují mízu při cca 5°C, Pokud nenastane v tom kmenu, tak ta míza nemusí správně skončit v kořenovém systému.
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    CUKI:
    PALIULI: tak ty prostupy jsou asi ok, to jde něžně rozšiřovat. A IMHO je v pořádku i ten zahřáty kmen - většina stromu je venku v zimě a pojede podle vody, světla, zimy. Rozhodně teda bude strom trpět víc, než bez domku. Ale možná zase dostane lepší péči: voda, hnojivo, láska.
    PALIULI
    PALIULI --- ---
    CUKI: Taky jsem si rikala, že pro ten strom to asi nebude úplně šťastný, má vlastně takovýho cizopasníka, takže strom bude v neustálým stresu.

CUKI
    CUKI --- ---
    PALIULI: Tak ona je to pomalu rostoucí dřevina, tak to chvíli vydrží, ale po letech nejen zaroste prostupy (což je ze stavebního hlediska jistě pozitivní) Ale také se ta větev prodlouží a bude rozpínat ty stěny do té doby než povolí. Taková pěkná designovka na pár chvil. Pokud přijde nějaký silnější vítr, tak to s tou stavbou taky pěkně zacvičí.

Ad druhá věc co mě více zajímá, je to co to udělá s tím stromem samotným. Krom oslabení větví obrostem v prostupech to podle mě má i nepříznivý vliv na zatažení mízy na zimu do kořenů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam