• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Ale zase zadni mravenci. Navic nemusis mit zaluzie. Kdyz ti sviti do okna, popojedes s barakem za stromy :)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Víte jaká tam musí být kosa od tý vody? A v zimě...
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: tak vono dřevěná stavba se dá nazvat dočasnou.... další otazkou je dopad přítomnosti lidí na připadné chráněné živočichy a přírodu vůbec. Tohle je fakt panenský.. Ale asi by to s rozumným přístupem šlo.. s minimalním narušením přírody kolem...
    ---
    Před pár lety jsem něco řešil se stavbou poblíž Labe.. Investor měl novostavbu a u ní si vybagroval pískovnu/rybník a bylo to fakt parádní (prosákla se do ní voda z Labe)... Možná, že něco takového by šlo (je to o prachách no..) ... Ta fotka o které se bavíme je v našich končinách v linii snů...
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: Tak já bych to chtěl bez chatky, tu bych si rád postavil podle mých představ. Na druhou stranu nevím jestli bych měl chuť tímto činem, takové místo definitivně pozměnit pro všechny ostatní.
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: Jedno podobý místo u nás znám... chata je tam akorát na břehu a je to v lomu... málo je takových rájů ...
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: na tohle bych si snad vzal i hypotéku :-D
    STB23
    STB23 --- ---
    TSOH: tomu rikam raj
    TSOH
    TSOH --- ---
    !!!!!
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: Opravdu se tam může dít i když tohle asi není ten případ. Jedná se o zemědělské pozemky, které jsou historicky rozparcelované na nudličky a tak obec může navrhnout v rámci sjednocení "přerozdělení" pozemků.

V každém případě se vždy jedná o pozemky daleko v extravilánu obce. Tedy tam nepostavíš ani kadibudku.

VIRUS31: Tak tak pokud to nebude zmíněné v KS, tak tě to nezajímá. Pokud tam byli nějaké záruku na účet bývalého majitele, tak se tě to netýká a jde to za ním.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ANDY_WARHOL: imho ve vypraveni pohadek je skolena znacna cast realitnich makleru. "Co tadle prasklina? Vzdit to jde od strechy az k zakladum."
    "To nic neni,delali sme si staticky posudek na cely dum a je to v poradku,oprava 10k."
    "A muzu ten posudek videt?"
    "Ne,bohuzel ne"
    ...
    "Tedle pozemek je k tomu a jiste by nebyl problem koupit i tamhleto..." Katastr tvrdil,ze okolo domu to pozemek nema zadny...
    ...
    A jeste tam bydleli bezdaci,coz se snazili okecat,jakoze tam jen prisli se podivat...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Taky mi to přijde přinejmenším podivné. Moje matka se živí tím, že řeší různé majetkové/právní věci a prý snad ještě nevidela, že by realitka měla úplně v pořádku smlouvu, mnohdy jsou tam fakt velké chyby a nebo aspoň podávají zavádějící informace.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MAR_TINA: v každé realitce je oddělení pohádek pro dospělé. Tady zřejmě pracuji až se z nich kouří.
    TSOH
    TSOH --- ---
    VIRUS31: si dohledej majitele dle katastru a žádej informace od něj... (kdyz uz realitka neni schopna rozumne komunikovat...)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VIRUS31: neumím si představit právní dopady situace, kdy se zdigitalizuje katastr a proto neplatí všechny nájemní a pachtovní smlouvy. Digitalizace katastrálních map je jen technický krok.

Někdo tam velmi kecá.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    77WHITE: Pokud mi ten pozemek jeste nepatri, pak se ta spolecnost se mnou asi ani bavit nebude. Tim spis, ze muj plan je opravdu je tam nenechat vyhledove hospodarit :) nicmene v kupni smlouve (navrhu) je i dane, ze na pozemku nevazne zadna pachtovni smlouva.

Kazdopadne info si proverim, davam to sem jen jako update k dane situaci, je treba to doublechecknout.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    VIRUS31: Pro zacatek bych neveril realitce a vsechno si overil na prislusnym stavebnim urade. Tak jako tak, pokud plati to co ti rekli, tak bys mel kontaktovat hospodarici spolecnost a zahajit nejaky jednani, je v jejich vlastnim zajmu to resit, protoze pak bys je mohl predpokladam ze dne na den vyhodit. Ale fakt se zeptej stavajiciho majitele, mohl by ti vyjit vstric
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    77WHITE: Info od realitky: "V daném katastru proběhly v roce 2017 jak pozemkové úpravy, tak i digitalizace. Digitalizací se ruší veškeré nájemní/pachtovní smlouvy. Nový vlastník se poté již s hospodařícím domluví na nové pachtovní smlouvě, nebo pouze oznámí, že se stal vlastníkem daného pozemku."

Cili, smlouva neexistuje a je na mne, jak s tim nalozim, pokud si to vykladam spravne.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    VIRUS31: Pokud ti to ta spolecnost neukaze, mel by ti to ukazat majitel stavajici.
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    něco z design bloku

Mobile Hut
    https://www.artikul.eu/mobile-hut

VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Mam dotaz, k veci, kterou resim poprve. Mozna mimo tema tohoto boardu, ale celkem to tady zije. Chystam se koupit pozemek, ktery je registrovany v LPIS a hospodari na nem spolecnost rozdilna od majitele pozemku. Da se nejakym zpusobem zjistit, jak je tohle hospodareni smluvne vazane? Predpokladam, ze mi jako teprve budoucimu majiteli, patricny dokument hospodarici spolecnost neukaze. Jde o trvaly travni porost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam