• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PALEONTOLOG: bohužel :(((
    A majitelé jsou taky idioti, mají napsanopu vrtanou studnu 15 m od čovky, oni si nechají udělat kopanou 5 m od čov. na pitnou.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    QNEDLEEQ: z dratenyho plativa. A to jsem jako malej myslel, ze jsou plankovy ploty zlo.
    MATT: problem je, ze pani neprisypala
    CUKI
    CUKI --- ---
    QNEDLEEQ: Jo proto to píšu, to ale pak není stavební pozemek. Já se bavím o případu kdy intravian se stavebními pozemky hraničí s lesem nebo je do 50m
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAR_TINA: ne jako fakt odsad pocad
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATT: To je ten pozemek co myslím? On není oplocen? To je to o čem píšu. Stavba=povinnost plotit a to znamená omezení funkce lesa.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PALEONTOLOG: studny mi letos nepřipomínej.

Úřady se probraly a když jde někdo kolaudovat studnu, podívají se do projektu, jak měla vypadat a kde být, a když to tak není, ženou je pro posudek, jestli je to v pořádku.
    MATT
    MATT --- ---
    PALEONTOLOG: aha, uz to vidim, druh pozemku je "lesní pozemek" a název je "pozemek určený k plnění funkcí lesa".

CUKI: pani odvedle říkala, že jí nedovolili ani udělat plot pro slepice.. koukal jsem do § 79/2, a asi bych se musel stát myslivcem, jinak nevim ;)) ale přijde mi paradoxní, že si můžu bez řešení postavit 40m2 bazen, skleník a garáž, ale se 40m2 stavbou maj problem. :(
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MATT: na katastru to musi byt jako les. Coz ne vzdy souvislej porost je takhle oznacenej.
    CUKI: ja si soucasnej pravni stav nevymyslel a taky jsem zatim sam nic nestavel. Jsme v cesku, co nadelas. A to at si pi Distaliva rika co chce. Udelat zmeny na konci volebniho obdobi je velky hrdinstvi,
    MATT
    MATT --- ---
    PALEONTOLOG: "pozemek určený k plnění funkcí lesa", jakej je to rozdil?
    CUKI
    CUKI --- ---
    77WHITE: Pokud se nevejdeš do § 79/2, tak sice musíš mít vyjádření, ale oni ti ho nemůžou jen tak s plezíru zamítnout, nikdy jsem se s tim u rekreačních a rodinných domů ještě nesetkal, protože ty musejí být automaticky ze zákona oploceny. Tedy vymezení pásma lesa je jasné a těžko jim k lesu zamezíš třeba přístup, nebo charakter využití tvého pozemku bude mít nějaký vliv. Proto se lesy umisťují za intravilán obce a nebo se ruší tento pozemek jako pozemek s funkcí lesa i když je prakticky nezměněn. A nebo je na tvém pozemku jasně vymezená část k zastavění a v případě stavby by měla být oplocena.

A tedy narušit pásmo lesa můžeš pouze něčím hodně nestandardním.

Pokud máš nějaké případy kde se to nepodařilo získat, zajímalo by mě odůvodnění.

PALEONTOLOG: To jsou fakt blbý argumenty, možná proto je ten proces povolování tak dlouhej. protože v jiných zemích by je stavebníka spousta věcí vůbec nenapadla...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    77WHITE: no minimum. prosimte, zneuziti institutu cernych staveb je jen logickym dusledkem nesmyslnosti bytokratickyho aparatu. https://echo24.cz/...lmi-nelichotivy-zebricek-cesko-patri-v-povolovani-staveb-mezi-nejhorsi-na-svete
    Stejne jako se sprajcne hajnej, svevole urednika hraje vyznamnou roli. Podobna situace je napriklad ve studnarine na rozdil od vykopani diry do zeme, coz je docela jednoduchy, je povoleni a registrace studny narocny proces, kde potrebujes razitko stavare i vodare.
    Da se dopoucit MATTovi, aby si zjistil, jestli jde skutecne o pozemek s funkci lesa, nebo jen lesni porost.
    Pani Dostalova si je s novym zakonem nejaka jista :)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    PALEONTOLOG: nemam zdani, informace na takovej argumentacni faul si hledej sam.
    Dotedka byl pruser s odstranovanim cernejch staveb jen kvuli tomu, ze to maji platit obce. A tak obcas radsi dodatecne zkolaudovavaj nez aby hledaly cash, zejmena u vetsich staveb.
    Nicmene (a dikybohu) se to ma udajne nekdy v ramci letosniho roku zmenit, protoze vznika statem dotovanej program podpory na odstranovani cernejch staveb.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    77WHITE: prosimte, kolik se odstranilo cernych staveb za poslednich 20 let?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    MATT: pokud stavis v ochrannem pasmu lesa, je to na vyjimku. Na odboru zivotniho prostredi, sekce pudniho fondu a lesu, zadas o souhlasne vyjadreni s umistenim stavby/nebo ke stavebnimu povoleni/ nebo co to tam chces provadet. I pokud stavis stavbu, co nevyzaduje ze zakona stavebni povoleni, musis zadat o stanovisko teto sekce. Pokud ho nemas a spravce lesa si na tebe prijde, muze to skoncit i likvidaci cerny stavby. Zpravidla byva "normalni" staveni v ochrannem pasmu problem.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CUKI: nekdy se resi, aby porost neohrozoval kce, nekdy se taky kaci, je to jak na klondajku
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATT: tam je problém jen s otevřeným ohěm ne? 50m A jde o to jestli je les opravdu psaný jako les
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MATT: pokud nechces stavbu resit dostavenim na cerno a dodatecnou kolaudaci, tak za lesnim hospodarem, revirnikem. Ten vyda stanovisko a jdes na OZP, ten to posveti
    MATT
    MATT --- ---
    řešil jste někdo ochraný pásmo lesa? opravdu správce toho lesa mi de fakto může udělat čáru přes rozpočet, že v tom pásu porstě _NIC_ nepostavim?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    BASTOCH: ono bys ten korek taky moh lepit rovnou na ten beton, jestli máš pod betonem hydroizolaci, tak nevidim poc duvod tam resit dalsi parozabranu
    CUKI
    CUKI --- ---
    BASTOCH: ten je 8mm. Na vyrovnání (rozložení zátěže) podkladu a oddělení kvůli tvukové neprůzvučnosti se často používá právě kombinace 2x8mm na kříž a prolepit a prošroubovat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam