• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    KOOTCHA: tak ty jsi stavel na miste, ktere je zahrnuto v UP obce ne? To asi nebude pripad maringotek a popisovaneho pripadu u rybnika..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MAR_TINA: já sem to popisoval obecně, je spousta pozemku kde se nedá stavět a nejsou v CHKO..
    MAR_TINA:
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Nepřipadá mi, že by se území CHKO zrovna krylo s územím s šíleně drahými stavebními pozemky.

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    77WHITE: to porad těm, kteří kupují nezastavitelne pozemky, já už svůj mám :-)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ANDY_WARHOL: moje zkusenost - zkouset oslovovat vesnice co se ti libi naprimo, jestli neco neprodavaji, neplanuji. Casto zjistis ze prodavaji pozemky za pakatel a sou vdecny za kazdyho novyho cloveka s trvalym bydlistem. Taky bych nesel do satelitu, ale nekomu ta “novota” vsude kolem vyhovuje, takze proti gustu...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Dalším důvodem je, že někteří lidé také touží po tom nebýt v nějakém hnusnem satelitu, ale chtějí mít klid. A protože se dnes nedá legálně samota postavit, tak se pak také hledají jiné cesty...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    77WHITE: protože pozemek, který je jednoznačně stavební je pro mnoho lidí nedostupný, tak hledají alternativní možnosti. Jak už se tu probíralo, současný stav nahrává akorát spekulantum a podobně verbezi. Bydlení je statek, bez kterého se nikdo neobejde a tak tento stav mnoho lidí žene do pekla. Dost často si nechají taky něco nakecat.
    Já bych si nestavebni pozemek taky nekoupil a měl sem štěstí, sehnal sem pozemek od obce, která potřebuje nové obyvatelé a tak to je bez problémů a je to za dobrou cenu, i když taky je tu něco za něco, nicméně to za to stojí. Ale měl sem stesti.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ANDY_WARHOL: Kupovat pozemek bez vedomi, jestli na nem muzou nasledne neco postavit? Nevim, nevedomost? Nechci na nikoho utocit, jen nechapu proc si to lidi nezjisti dopredu:(
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    77WHITE: tak zkus přemýšlet, co lidi nutí k takovým zoufalým věcem, třeba tě to napadne.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    Je zajímavý jak si někdo stěžuje, že chce stavět tam, kde se stavět apriori nemá a nemůže.
    Taky si kupujete třeba auto s tim, že až po koupi zjistíte, že to jezdí na LPG, který vaše benzínka nemá?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    UF0UN: myslel sem si ze to tak je..
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    ANDY_WARHOL:
    sry, retardovany IS UPOL. Je potreba hledat:

GOTTFRIEDOVÁ Lucie, Maringotky z pohledu stavebního zákona

plny link se mi nepodarilo najit.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Tak já asi žiju v jiný republice. Jsem teda na pomezí dvou CHKO a sám jsem v CHKO stavěl a jsou jen určitý doporučení, který by měl stavitel dodržet+je nutný schválení úředníkem. To je sice dvousečný, ale když vidim jaký ptákoviny jsou si lidi schopný vymyslet, tak bych kolikrát teda omezoval ještě víc. Bohužel. Tady u nás na severu když člověk přejede z Hřenska do Bad Schandau, tak nechápe. Stejný domy původně vybudovaný stejnýma lidma. Jen u nás růžový fasády, polystyren a trpaslíci a v Německu krásný domečky jak z pohádky. Rozdíl cca 5km? Stejně jako se úzkostlivě chrání historický centrum měst a pak jsou tam vietnamci se svýma blikačkama na večerkách místo aby se tam nějak vkusně vtěsnalo třeba tesco, jako je to v západní evropě. Nebyly by pak krabice na okrajích měst a lidi by žili víc v centru. Ale to je na dlouhý diskuze. Jen prostě nemám pocit, že by člověk v CHKO nemohl stavět. Respektive vim, že celkem bez problému může. A ty maringotky taky nejsou většinou žádný ozdoby. Ale to už je na konkrétnim úředníkovi, řekl bych...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    UF0UN: odkaz vede na nějaký rozcestník, nevíme jakou konkrétně práci máš na mysli.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    QNEDLEEQ: je to tak.
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    UF0UN:
    jeste jsem k tematu "maringotky" nasel peknou diplomovou praci

Portál UPOL - Prohlížení
    https://stag.upol.cz/portal/studium/prohlizeni.html
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    UF0UN: já to taky vítám. Oni tam předvedli zábor území s vybudováním chatové osady.
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    MAR_TINA: tohle bylo jasne obchazeni zakona a vychcanost. Podle UP je to plocha zelene, navic v CHKO. Jednak to tam nacerno oplotili, druhak ty "maringotky" maji vsechny pergolu a oblozeni, takze sance argumentovat vozidlem je minimalni.

Pokud tam mermomoci chteji chatarit, maji jit cestou zmeny UP a presvedcit obec, ze je to v jejim zajmu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JUNGLER: a jaký druh pozemku to je v katastru?
    EXX
    EXX --- ---
    LINKOS: tak jestli jde o sarkasmus,tak jsem to takhle po ranu asi misiterpretoval..tak sorac..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam