• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.

Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

odkazy na blogy a stránky na nástěnku

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    8Z4S: Jo, to máš pravdu. Ale pokud to neni v UP obce, tak je celkem asi jedno jestli jsi v CHKO, nebo ne, ne? No moc jsem to tady detailně nepročítal, přiznávám. Someone was wrong on the internet, víš co.
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    KOOTCHA: tak ty jsi stavel na miste, ktere je zahrnuto v UP obce ne? To asi nebude pripad maringotek a popisovaneho pripadu u rybnika..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MAR_TINA: já sem to popisoval obecně, je spousta pozemku kde se nedá stavět a nejsou v CHKO..
    MAR_TINA:
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Nepřipadá mi, že by se území CHKO zrovna krylo s územím s šíleně drahými stavebními pozemky.

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    77WHITE: to porad těm, kteří kupují nezastavitelne pozemky, já už svůj mám :-)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ANDY_WARHOL: moje zkusenost - zkouset oslovovat vesnice co se ti libi naprimo, jestli neco neprodavaji, neplanuji. Casto zjistis ze prodavaji pozemky za pakatel a sou vdecny za kazdyho novyho cloveka s trvalym bydlistem. Taky bych nesel do satelitu, ale nekomu ta “novota” vsude kolem vyhovuje, takze proti gustu...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Dalším důvodem je, že někteří lidé také touží po tom nebýt v nějakém hnusnem satelitu, ale chtějí mít klid. A protože se dnes nedá legálně samota postavit, tak se pak také hledají jiné cesty...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    77WHITE: protože pozemek, který je jednoznačně stavební je pro mnoho lidí nedostupný, tak hledají alternativní možnosti. Jak už se tu probíralo, současný stav nahrává akorát spekulantum a podobně verbezi. Bydlení je statek, bez kterého se nikdo neobejde a tak tento stav mnoho lidí žene do pekla. Dost často si nechají taky něco nakecat.
    Já bych si nestavebni pozemek taky nekoupil a měl sem štěstí, sehnal sem pozemek od obce, která potřebuje nové obyvatelé a tak to je bez problémů a je to za dobrou cenu, i když taky je tu něco za něco, nicméně to za to stojí. Ale měl sem stesti.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ANDY_WARHOL: Kupovat pozemek bez vedomi, jestli na nem muzou nasledne neco postavit? Nevim, nevedomost? Nechci na nikoho utocit, jen nechapu proc si to lidi nezjisti dopredu:(
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    77WHITE: tak zkus přemýšlet, co lidi nutí k takovým zoufalým věcem, třeba tě to napadne.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    Je zajímavý jak si někdo stěžuje, že chce stavět tam, kde se stavět apriori nemá a nemůže.
    Taky si kupujete třeba auto s tim, že až po koupi zjistíte, že to jezdí na LPG, který vaše benzínka nemá?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    UF0UN: myslel sem si ze to tak je..
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    ANDY_WARHOL:
    sry, retardovany IS UPOL. Je potreba hledat:

GOTTFRIEDOVÁ Lucie, Maringotky z pohledu stavebního zákona

plny link se mi nepodarilo najit.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Tak já asi žiju v jiný republice. Jsem teda na pomezí dvou CHKO a sám jsem v CHKO stavěl a jsou jen určitý doporučení, který by měl stavitel dodržet+je nutný schválení úředníkem. To je sice dvousečný, ale když vidim jaký ptákoviny jsou si lidi schopný vymyslet, tak bych kolikrát teda omezoval ještě víc. Bohužel. Tady u nás na severu když člověk přejede z Hřenska do Bad Schandau, tak nechápe. Stejný domy původně vybudovaný stejnýma lidma. Jen u nás růžový fasády, polystyren a trpaslíci a v Německu krásný domečky jak z pohádky. Rozdíl cca 5km? Stejně jako se úzkostlivě chrání historický centrum měst a pak jsou tam vietnamci se svýma blikačkama na večerkách místo aby se tam nějak vkusně vtěsnalo třeba tesco, jako je to v západní evropě. Nebyly by pak krabice na okrajích měst a lidi by žili víc v centru. Ale to je na dlouhý diskuze. Jen prostě nemám pocit, že by člověk v CHKO nemohl stavět. Respektive vim, že celkem bez problému může. A ty maringotky taky nejsou většinou žádný ozdoby. Ale to už je na konkrétnim úředníkovi, řekl bych...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    UF0UN: odkaz vede na nějaký rozcestník, nevíme jakou konkrétně práci máš na mysli.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    QNEDLEEQ: je to tak.
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    UF0UN:
    jeste jsem k tematu "maringotky" nasel peknou diplomovou praci

Portál UPOL - Prohlížení
    https://stag.upol.cz/portal/studium/prohlizeni.html
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    UF0UN: já to taky vítám. Oni tam předvedli zábor území s vybudováním chatové osady.
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    MAR_TINA: tohle bylo jasne obchazeni zakona a vychcanost. Podle UP je to plocha zelene, navic v CHKO. Jednak to tam nacerno oplotili, druhak ty "maringotky" maji vsechny pergolu a oblozeni, takze sance argumentovat vozidlem je minimalni.

Pokud tam mermomoci chteji chatarit, maji jit cestou zmeny UP a presvedcit obec, ze je to v jejim zajmu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JUNGLER: a jaký druh pozemku to je v katastru?
    EXX
    EXX --- ---
    LINKOS: tak jestli jde o sarkasmus,tak jsem to takhle po ranu asi misiterpretoval..tak sorac..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam