• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    než to začnu hledat sám, poprosím o nasměrování na paragraf, který řeší odstup stavby od hranice pozemku. mám možnost celkem levně koupit pozemek v "lokalitě snů", problém je, že je dost úzký - v nejužším místě, zrovna tam, kde se nejvíc hodí umístit stavbu má, asi 6,5 metru - čili abych se s tím nějak popasoval, potřeboval bych vědět, jak daleko ke hranici pozemku můžu jít. v ÚP je lokalita vedena jako území s možsností stavby pro individuální rekreaci bez TP. jako vím, že se to všechno dá dohledat a nejvíc mi řeknou na SÚ, ale nemám momentálně čas běhat po ouřadech a ani moc kempit na internetu a hledat ve stavebním zákoně. díky
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    COMODOR_FALKON: Asi za minutu gugleni najdes polykarbonaty s certifikatem proti sireni plamene nebo odkapavani
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    77WHITE: Ještě taková poznámka k tomu stropu - AFAIK je ten materiál v ČR na stropních k-cích zakázaný, protože při hoření kape...
    SWIST
    SWIST --- ---
    CUKI: No jasně, to jsem pod to automaticky implikoval.. :D A stejně sebelepší zámek ti je nanic, když ho nezamkneš a ta smažka ti dveře odemkne dveře vyříznutou špachtlí když spíš.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SWIST: Myslím, že to není ani tak o čase, jako o tom, že odfiltruješ 95% všech útoků, protože to dělají pomatený smažky ve stavu čirého zoufalství. Ty sebou nenosej žádnej picking tools natož um ho použít. A ani akuflexa i když je kdovíjak dostupná u těch smažek není obvyklá, protože když "potřebujou" tak jim ta akuflexa skončí v první zastavárně. Ve stejný, kde najdeš s velkou pravděpodobností svoje ukradený věci...
    SWIST
    SWIST --- ---
    ARAON: Já mám radši.. https://www.youtube.com/user/bosnianbill

Ale ano, zámkem si většinou jen kupuješ čas... Což na druhou stranu, ti většinou stačí..
    MATT
    MATT --- ---
    The Great Tiny House Debate: What it Means to Downsize the Dream | ArchDaily
    https://www.archdaily.com/925121/the-great-tiny-house-debate-what-it-means-to-downsize-the-dream
    ARAON
    ARAON --- ---
    Maly doplnek k te debate o zamcich, co tu pred nedavnem probehla. Pokud mate pocit, ze jste si neco dobre zabezpecili pomoci nejakeho zamku, juknete se na tenhle YouTube kanal a ono vas to prejde. :)
    LockPickingLawyer - YouTube
    https://www.youtube.com/channel/UCm9K6rby98W8JigLoZOh6FQ
    DISKOPANKER
    DISKOPANKER --- ---
    MATT: Pani na to dostala nejakou dotaci, kde bylo v podminkach, ze to musi bejt mobilni,provozuje takovej vesnickej jezdeckej klub pro deti.
    ANONKA
    ANONKA --- ---
    CUKI: já vím, ale čas od času se to tu znovu a znovu řeší, tak jsem si říkala, že takto si to mnozí lépe osvěží...……………………...sorry……………...
    MATT
    MATT --- ---
    CUKI: presne, jsem prave nepochopil jak popisoval DISKOPANKER, ze pani chtela neco "mobilniho"
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANONKA: To není žádná novinka, tohle platí od 1.1. 2013 a spousta maringotek už z míst kde neměla co dělat zmizela. Někde nejsou tolik na očích a nebo nikoho netrápí, tak tam ještě chvíli vydrží a ty ostatní stojí na pozemcích k tomu určených...
    ANONKA
    ANONKA --- ---
    Útržek z diskuze na Novinkách pod článkem o šumperáku:
    Stavba je to dobrá a věřte mnoho lidí by jí chtělo, ale mám něco zajímavého jak se dívá náš ombudsman na stavby. Stavbou může být podle zástupce ombudsmanky Stanislava Křečka i maringotka, a to pokud je používána k účelu, který by stavba jinak plnila. V tomto případě ji jako stavbu musí posuzovat i stavební úřad. V tiskové zprávě to dnes uvedla mluvčí Kanceláře veřejného ochránce práv Iva Hrazdílková.
    No pokud toto myslí vážně, pak se budou dít věci, musíme si dát bacha i na to, když po dlouhé cestě budeme spát a odpočívat v autě, jelikož je používáno k účelu, který by jinak stavba plnila, tudíž ke spánku.
    Ombudsman by měl chránit před nesmysly zly politiků, ale v tomto případě je to naopak, vytvořilo další nesmysl.
    Takže pokud se někomu nelíbí tato stavba, pak by se měl zamyslet kam složí hlavu , aby nemusel žádat o stavební povolení, třeba i ve stanu.

DISKOPANKER
    DISKOPANKER --- ---
    CUKI: Stran ty prepravy vidim trochu problem v tom, ze nikdo nevi, kolik ta drevena stavba vazi, on to asi nikdo prevazet nebude, slo o to, aby to bylo mobilni hlavne na papire. Ta vnejsi izolace byla nevyhnutelna, protoze vnitrek uz byl zarizenej, coby veterinarni ordinace, navic by to zmensilo prostor
    CUKI
    CUKI --- ---
    DISKOPANKER: ještě musíš brát nevýhodu v té přepravě. Rámová k-ce bude mnohem lehčí a tedy jí to auto ramenem dostane dál.
    Další věc je hloupost kombinovat vnitřní a vnější izolaci. je to vlastně dvojnásobná cena a pokud ten kontejner zaizoluješ zevnitř, tak ztratíš akumulaci té oceli, což je podle mě škoda. Vnější izolace zase zesložití následný převoz. Nejen kvůli šířce.
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    GESTO: Jasně, protože COčkem se běžně řeže. :D (ikdyž, co si budeme povídat, plech to řízne :D )
    RODWY
    RODWY --- ---
    Hefty 224 sq. ft. little house doesn't feel tiny at all | TreeHugger
    https://www.treehugger.com/...l?fbclid=IwAR1UxRwKxLjEJJBvHQkVjLmJPGsgiwR8Di-VARRrm020dK7FwWdNtpXjIck
    DISKOPANKER
    DISKOPANKER --- ---
    77WHITE: Samozrejme, sorry
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DISKOPANKER: 6 a 12 mm izolace, nebylo to spis 60 a 120?
    DISKOPANKER
    DISKOPANKER --- ---
    DISKOPANKER: Oba meli rozmery 2,5*6m
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam