• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    CUKI
    CUKI --- ---
    CAHOUN: Nejde o to čím, ale hlavně jak. A naplácat na dřevostavbu EPS desky mi přijde krajně nevhodné. Už jen proto, že to dřevo pracuje a že je velice užitečné dělat difuzně otevřenou stavbu.
    CAHOUN
    CAHOUN --- ---
    CUKI: cim bys zateploval?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    RODWY: Keby to malo sanity, tak to snáď aj kúpim :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    RODWY: vevnitř pěkný, ale škoda že ty architekty neučej na tý škole trochu soudnosti. 5cm iztolace? To jako fakt? A proč proboha polystyren?
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    RODWY: ta je krásná!!
    SDN33
    SDN33 --- ---
    CUKI
    CUKI --- ---
    SKINNER: Ovládání nohou má u mytí rukou (asi i nádobí) smysl co se úspory týče. Ale daleko větší úsporu budeš mít pokud zajistíš stálý tlak a kvalitní perlátor.
    SKINNER
    SKINNER --- ---
    SKINNER: Asi něco takového:

Foot-operated water pump for camping
    https://www.youtube.com/watch?v=uScXE8mLmo8

A tenhle nápad se mi taky líbí na zahradní umývání..

https://www.youtube.com/watch?v=EHmnN-wPRNk
    SKINNER
    SKINNER --- ---
    Bohužel už to nemůžu najít v historii, ale pamatuju si, že se tu jednou objevil ten diy šlapací kohoutek k dřezu- člověk si našlapal tolik vody, kolik potřebuje.. Víte o tom někdo něco/používáte to? Jde mi o úsporu vody a offgrid. Díky
    MASONIT
    MASONIT --- ---
    BODY_SUIT: ahoj, prej se má člověk vyvarovat osahu sodiku, většinou bývá v práškových. Kolem stromu prý je dobré vyhloubit štěpkou zamulcovany bazenek. Pokud bys chtěla vypouštět vodu i ze dřezu, tak dej před to ještě nádobu s kůrou/štěpkou pro navázání mastnoty, což jednou za čas zkompostujes.
    Pokud chceš víc vody v zahradě a min v septiku můžeš zkusit venkovní sprchu na léto a zvážit kompostovaci záchod místo splachovacího.
    EGGH
    EGGH --- ---
    CUKI: Třeba monterky od oleje?
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    BODY_SUIT: Per to bokem. Ještě do teď má spousta starých baráků šedivku separé. Aneb koupelna, dřezy, kuchyň jde na zahradu. A jen hajzl do žumpy.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PRASECI_SOIREE: co peru? Špinavý peníze? :-D hmm tiskový barvy asi nebudou žádná slast...

Ne vážně co pereš, s čím by byl problém?
    CUKI
    CUKI --- ---
    BODY_SUIT: Pokud nepereš v nějakém sajrajtu (dávej pozor i na PH) tak tím klidně můžeš i zalévat "jedlý" záhon.
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    Jak moc blbej nápad je vypouštět pračku přímo ke stromu na zahradu? Peru ve Feel Eco, ale klidně prostředek změním. Zalévat záhony tím je asi blbost (?).
    Jde o to, že jsme se přestěhovali do nájmu do domečku, kterej byl užíván jako chata. No a naše domácnost s dětma (a látkovejma plínkama) pere celkem často. Bohužel žumpa byla nadimenzovaná fakt jen na občasný víkendový provoz, tzn, že musíme vyvážet fakt často a na oko jde fakt hlavně o téměř čistou vodu.
    Tak vymýšlím variatny, jak vodou více šetřit a neodvážet ji z pozemku, to mi přijde fakt jako nesmysl. Řešil někdo něco podobného?
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    Tady Je Moje – Netradiční magazín o bydlení Cestovatelka bydlí v bytě, který nemá ani 18 m²
    https://www.tadyjemoje.cz/...ny&fbclid=IwAR3OA_8TPBfnapuu-c1kL2NVPmsxGxYwKF-pmxLJG1UvnjdYczQR9bq1QWE
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    ALEX_KID: vaření na petrach v 21.stoleti je ale dobrá hipsterna :)
    ALEX_KID
    ALEX_KID --- ---
    Takze konecne ziji na vysoke noze a z lesni kuchynky jsem povysil na starousedlicky styl :-)) ....je fakt ze uz slouzi pouze na teplo pac nervy z varenim jsem zahnal plynovym varicem

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam