• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SVAN: jo tak. Tvejch 100m2 nebude mit dopad na pohyb podzemnich vod. Vodu sbirej a dal pouzivej, jen nezapomen ze na sedou vodu potrebujes oddelene rozvody a voda se nikdy nesmi smichat/jit stejnyma trubkama, jinak hrozi infikovani řadu/ studny.
    SVAN
    SVAN --- ---
    77WHITE: Myslela jsem to trochu jinak. To splachování můžu vyřešit jiným kolečkem, odpad ze sprchy atd, ale šlo mi o to, když seberu zahradě 100m2 vsakovací plochy a tu vodu si budu využívat jinde a po svém jestli tím zbytku zahrady neuberu příliš podzemní vody a nebylo by lepší jí tu vodu vrátit. Protože ta studna je natolik hluboko, že na tu mojí zahradu nemá takový vliv?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SVAN: samozřejmě to první, protože na splachování jinak používáš pitnou vodu z řadu / studny tak jako tak.
    SVAN
    SVAN --- ---
    Tak zase k té vodě.

Co je pro přírodu a mojí zahradu v případě hospodaření s vodou lepší?
    Když si pořídím nádrž na dešťovku a ze 100m2 střechy budu dešťovku zachytávat, zalévat s ní a případně používat v domě na praní a splachování a ušetřím tak vodu ze studny.
    Nebo jí naopak posílat do vsakovací rýhy dál do zahrady.
    Studna - vrt je hodně hluboký 80 m, tže je to asi předpokládám voda, která se rostlin, keřů a stromů na mé zahradě moc netýká? Což nechci aby vyznělo sobecky vůči tomu prameni :))
    Úplně nemám představu o fungování spodních vod v takové hloubce.
    KOUDELNIK213
    KOUDELNIK213 --- ---
    Zdravim, mám dotaz máme mobilní dům a příští rok plánujeme výstavbu terasy 12x3m, a asi by jsme na to chtěli nějakou firmu, kdyby někdo dokázal poradit byl bych vděčný ,jo jinak bydlíme východně od Prahy v okolí Kolína díky za info :)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Máte někdo zkušenosti s vyjímáním z půdního fondu (konkrétně z trvalého travního porostu)? Mám pár dotazů, ale radši přes zprávy, pls.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SVAN: těch videi je tam spoustu, takze nemusis
    SVAN
    SVAN --- ---
    DAN_F: :)) Díky to si nechám na neděli
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    SVAN: Nebo tohle :)
    1891 German ''Weltrekord'' Ratchet Screwdriver - Restoration
    http://www.youtube.com/watch?v=JmSXo0XdWoA
    SVAN
    SVAN --- ---
    TSOH: ano :)) dnes před spaním raději pouze toto
    Stolár
    https://www.youtube.com/watch?v=lysLQ_qhly8
    TSOH
    TSOH --- ---
    SVAN: Máš krásně sny!
    SVAN
    SVAN --- ---
    CUKI: Dyť jo no, hovno je ještě zlatý
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH:
    SVAN:
    Ono je asi fuk jestli to jde přímo do řeky, nebo přes nějaký kanál. Zrovna ta Berounka (Minimálně od Litavky proti proudu) je na tom velmi dobře, protože kolem není žádný průmysl. Raději se vykoupu pod něčím takovým, než třeba někde v Bečvě, kde se u jednoho jediného kanálu, nemůžou dopátrat tomu od koho se tam dostalo takové množství kyanidu. Těch firem je tam hned několik, které s ním operují...

Hovno v řece se za chvíli ztratí, ale kyanid je tam na furt, ten se musí odtěžit, spolu se dnem...
    SVAN
    SVAN --- ---
    TSOH: Nestrašíš, to že jsou všude na světě neandrtálci, kteří věří, že řeka skousne všechno mě nepřekvapuje. Jsem na řece často a tak nějak to beru jako součást (bohužel)
    TSOH
    TSOH --- ---
    SVAN: Nechci tě strašit, ale vzhledem k tomu, že zrovna na chatě na Berounce jsem trávil v minulosti mnoho času a podobných případů jsem pár zažil na vlastní oči... Většinou k tomu docházelo v noci a při dešti... Lidi jsou prasata...
    SVAN
    SVAN --- ---
    Tak po včerejším nočním čtení příspěvků tady od července se mi zdál sen, jak se koupu v Berounce a najednou mi dojde, že všechny ty chaty kolem řeky (a že jich v tom snu bylo natřískáno jedna na druhé) vypouští hovna do řeky.
    Né že bych z toho byla v tom snu nějak znechucená, spíš to bylo takové to: A jo! a pozorovala jsem tu kalnou vodu kolem sebe a viděla všechny ty hadice (jako u separačního prkýnka, ale mnohem větší) jak to do ty řeky pumpujou pod tlakem :)))
    příště si pustím v 1 ráno radši nějakého truhláře, jak opracovává dřevo na stavbu.
    SVAN
    SVAN --- ---
    MART1NKA: tak to mají dobrý :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SVAN: Aha :) no naši majú kadiboudu s dierou bez separace už 20 rokov nevyberanú a nesmrdí. Ani piliny sa nepoužívajú. Ale my dieru nevykopeme, bude pod veľkým jasanom, je tam veľa koreňov a kameňov.
    SVAN
    SVAN --- ---
    MART1NKA: Do jámy, je to standartní kadibouda, hovna leží v jámě, která jde kdykoliv vybrat (zezadu jsou dvířka), ale zatím to nebylo potřeba, jak tam nechodíme přes zimu, tak to mizí a furt je tam na konci sezony tak nějak stejně.
    Ale ta separace funguje na ten smrad velmi dobře.
    V podstatě stojí kadibouda v centru dění a nijak tu nevadí
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SVAN: Ten hlavný odpad ide kam? Tiež máme hnoj od koní, ktoré má sused vedla na lúke.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam