• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    SVAN
    SVAN --- ---
    MART1NKA: U nás visí standart cedule - Cesta se v zimě neudržuje a pod ní je fixou připsáno, ani v létě :)
    Ale je pravda, že jednou za rok po dostatečném stepování sousedů na úřadě, jí trochu srovnají, navezou atd. A to tam nejvíc stepuje soused co tady ani nemá trvalé, přesto tady žije a nechají se
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SVAN: Nemusia udržovať cestu, aby po nej mohli jazdiť popeláři/pošťáci? Ja fakt neviem.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    SVAN: nevím. Nemám ambici tam mít trvale bydliště. Nicméně to trvale bydliště by se u nás nedalo realizovat už kvůli (ne)přístupu IZS. Fakt je, že už mnohokrát jsem si říkala, z čeho ta obec asi tak financuje všechny ty kontejnery na odpad. Napadá mě leda přerozdělování daně z nemovitosti, ale přesně ten mechanismus neznám.
    SVAN
    SVAN --- ---
    VSICHNIMAME: a neplatíš odpady
    SVAN
    SVAN --- ---
    VSICHNIMAME: V čem je to pro obec výhoda, že tam nemůžeš mít trvalé bydliště a nedostávají na tebe alespoň nějaké peníze do kasy?
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    CUKI: na odpady jsou ve vsi kontejnery, jinak viz mart1nka. Tak, kde máme chatu, nemá c. evidenční žádná chata, chaty jsou identifikovány čísly parcel a normálně zaneseny v katastru.
    SVAN
    SVAN --- ---
    77WHITE: Každopádně díky za radu
    SVAN
    SVAN --- ---
    CUKI: Napsala jsem: je v územním plánu pouze standartní trojka
    Trochu s nadsázkou a taky jako konstatování, že když na tebe vytáhnou sedlovou tak pravděpodobně i valbovou a polovalbovou, že je to taková svatá trojice vesnické zástavby, tam kde jsou fakt zaseklí.

Odpovíš mi na to: To vůbec netuším že je to standard. Valba a polovalba není v našich končinách zrovna běžná. To se prosadilo až u dnešních obludně velkých bungalovů.

Tže se ti pouze snažím vysvětlit že Valba i polovalba je v našich končinách naprosto běžná!

Aby jsme se dostali do fáze kdy mi ještě vysvětlíš, že když nechci jít cestou najmutí si expertů, studii atd, což nebude asi nikterak levná záležitost, když stavím dům, který nebude za milióny, tak jsem člověk s negativním přístupem, který ničeho nedosáhne :)))

Hledám cesty, proto jsem se zeptala, ale když vidím, že nabízená cesta je mimo moje finanční možnosti, tak se poohlédnu po jiné nemusíš se bát, že bych ustrnula.

No nic myslím, že jsme vyčerpali téma ažaž
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CUKI: Jo ták to myslíš. :) Nojo. Mne skôr príde, že juhočeši to šetria na zimu a cpú do kamen. Aspoň podľa smradu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MART1NKA: To nevysvětluj mě, ale koukni se kamkoliv do lesa.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CUKI: Na hovna si zaplatíš hovnocuc a odpad odnesieš do Prahy v pytloch v kufri auta.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MART1NKA:
    VSICHNIMAME: S tím jsem se ještě nikdy nesetkal. Jako logiku to dává. Ale nejsem si jistej jestli by to nešlo nějak napadnout.
    rekreační objekt je obytnou stavbou produkující mimo jiné odpady. Je řešení tomu zamezit? Kam se ty odpady podějí?

SVAN: Nikdy jsem žádnou valbovou střechu nedělal ani nenavrhoval, jen jsem se pozastavil nad tím, že o ní píšeš jako o "klasické" střešní k-ci.

Svým přístupem "ono to vlastně nejde" se nikdy daleko nedostaneš. Změň přístup, třeba bude úspěch větší. Nehledej proč to nejde, ale proč ano. Ta zelená střecha si myslím že není od věci.
    SVAN
    SVAN --- ---
    77WHITE: Jasný tak to má smysl hrotit u staveb trochu jiného rázu, než je moje DIY dřevostavba.
    Nehledě na to, že už jsme tady s odborníkem na valbové střechy Cukim udělali vlastní DIY analýzu a zhodnotili, že přes okolní zástavbu to nepůjde.
    Historický vývoj chatové osady asi taky není to pravé a ani architektura domu nedosahuje takových kvalit aby se kvůli ní experti dohadovali s úřadem.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    CUKI: též máme chatu bez evidencniho čísla. Není to nic neobvyklého.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SVAN: hele proto si platíš experty, aby dokázali úřady přesvědčit. Přesně jak bylo zmíněno, udělá se analýza okolní zástavby, historickej vývoj a až pak mužeš odborně diskutovat. Na výjimky je také potřeba zpravidla eňoňuňo studie, kterou používáš jako argument, že ta tvoje architektura dosahuje nadprůměrnejch kvalit a je tedy opodstatněné, že regulaci porušuješ.

MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CUKI: Oni ti tam stavať dovolia, dokonca to i skolaudovať. Ale nedostaneš číslo, popelnici, schránku atd. :)
    A pán Zeman vyzerá veľmi čile, do dôchodku sa asi nechystá https://www.jcted.cz/se-sefem-stavebniho-uradu-nejen-o-vredech-mesta-strakonice/
    SVAN
    SVAN --- ---
    CUKI: No vidíš, moc jsme se neposunuli
    CUKI
    CUKI --- ---
    MART1NKA: Bez evidenčního čísla? To jako že je tam napsáno "jiná stavba"? U nás se tedy bráněj seč můžou, ale tohle jsem ještě neviděl. Pokud to nebude k rekreaci, nebudou třeba ani poplatky za odpady a pod.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SVAN: No vidíš tak jsme se posunuli. Zadní Třebáň :-) Tedy chatová osada Třebáňošice.

Kolik tam těch historických valbových střech je? Polovalba je něco jiného. V téhle lokalitě je 95% starší zástavby sedlová střecha. Většinou dlouhé venkovské objekty. Nová chatová zástavba je většinou taky sedlová, tedy tenhle směr se bude prosazovat těžko. Moc neběžných střech tam asi bohužel pro tebe není.
    Pokud máš dobrého architekta bude si to schopen třeba sám obhájit. Ale jsou místa kde to bude řekněme jednoduší.

Na druhou stranu patříte pod Beroun, tedy by z té podpory zelených střech mohlo něco kápnout, ale otázkou je jakým směrem se v zastupitelstvu bude ubírat dialog
    tohle:
    "Návrh změny výpočtu koeficientu zeleně. Do výpočtu nezpevněné plochy zahrnout zeleň rostoucí na
    umělém povrchu (stavební konstrukci) s příslušným vegetačním krytem, a to dle poměru tj. od zpevněných
    případně zastavěných ploch bude odečtena v patřičném poměru i plocha definovaná tabulkou uvedenou v návrhu na změnu. Důvodem je podpora realizace zelených střech v městské architektuře."
    by se mělo prosadit do dalšího ÚP, možná pomůže. Mělo by se to týkat i ostatních obcí na berounsku, Územní plánovaní zadává jedna a tatáž osoba: Vilhelmová

Pro velké neužitné rozlehlé střechy se ta valba hodí, trochu to uspoří materiálu, lépe odolává větru. Podmínkou je použít skládaný materiál. Na plechové krytiny ta výhoda trochu padá prostřihem. A u velkých krabic to nevypadá tak divně.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam