ANDY_WARHOL: Copak píšu, že to nemáš používat? Přečti si to prosím ještě jednou, než mě tu začneš zase soudit. Já mám vodu v pohodě i bez filtrů. Ale pokud bych někde to filtrování používal, taky bych sáhnul po UVčku. Jen bych se snažil využívat to dávkování. V průmyslu se to běžně používá. Navíc je to jedna z nejlépe účinných metod navíc bez chemie. Jde jen o to jak vždy spínat jen v tu danou chvíli když teče ta voda. Ona totiž musí umět čistit vodu i kdyby byla stále puštěná. Tedy zpětná klapka odělující vstup by mohla stačit.
Mám sice zkoušku z bazénové technonologie, z doby kdy jsem působíl v Čestlickém aquaparku, ale už si z tomo moc nepamatuju. Nicméně výbojka která měla necelých 200W, dokázala čistit vodu o průtoku, kde za několik hodin proteče to co u tebe za několik let.
QNEDLEEQ: Jo LED se používají, ale ten správný UV polovodič se dělá nějakou složitou metodou z krystal nitridu hliníku, nevím jestli běžná UV LEDka se na takové použití hodí. Ale dneska už je to dál.
Jinak to co píšeš je 1/4 toho co spotřebuje na energiích celý můj dům. To by mě docela nas.. kdyby to padlo na takovou "prkotinu" kde toho výkonu mohu použít mnohem mnohem méně.