• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.

Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

odkazy na blogy a stránky na nástěnku

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATT: Už jsi nepamatuju kde to bylo 15m je odstup u chat a 10m u RD. To se dá snížit až na 7m, ale je to na základě souhlasu sousedů.
    MATT
    MATT --- ---
    CUKI: tam je nakejch 10 metru dle projektu. premejslim. jak vypada stavba ti asi nedokazu dost erudovane popsat, zatim jsem koukal spis na pozemek.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATT: Odstupová vzdálenost okno okno pobytových místností. Jinak nic zásadního.
    Stále o tom přemýšlíš? Jak vypadá ta spodní stavba A kde začínají ty cihly, na těch fotkách to nebylo vidět.
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    MATT: neprůhledné sklo?
    MATT
    MATT --- ---
    když už existuje stavební povolení na takovoudle stavbu, byl by problém to okýnko předělat na nějakou variaci zimní zahrady pro sukulenty? muže to být neřešitelný problém? z pohle úřadů, nebo max. naseru souseda?

CUKI
    CUKI --- ---
    77WHITE: I tam to jde.

MATT: Ano máme to tak nově i u nás. Naštěstí to nic moc nedefinuje. :-)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    MATT: to spíš zní že předepisujou jinou než pultovou střechu:)
    MATT
    MATT --- ---
    Tušíte jakej je rozdíl mezi podkrovým a normálnim patrem pod střechou? Myšleno např. z pohledu omezení v územnim plánu, kde píšou, že může být jedno nadzemní podlaží + podkroví. dík.
    CUKI
    CUKI --- ---
    VSICHNIMAME:
    MART1NKA:
    hele ona ta povinnost je dost je dost nijaká. Obec prostě řekne že na to nemá prostředky.

Všude kde to znám to tak nedělají nikde. Ale třeba někde na krajích osad jsou ty kontejnery. Pošta je kapitola sama o sobě. Ale jak vidím ne jenom v osadě.
    To bydliště je asi jedna taky napadnutelné, protože bydlet v rekreačním objektu může ze zákona i tak, jen tam nemůžeš mít zapsáno trvalé bydliště bez čísla evidenčního. Ale budu si o tom muset zjistit více informací. V každém případě pro obec je výhodné zde mít co nejvíce trvale bydlících, protože z toho žijou.
    SVAN
    SVAN --- ---
    MART1NKA: U nás visí standart cedule - Cesta se v zimě neudržuje a pod ní je fixou připsáno, ani v létě :)
    Ale je pravda, že jednou za rok po dostatečném stepování sousedů na úřadě, jí trochu srovnají, navezou atd. A to tam nejvíc stepuje soused co tady ani nemá trvalé, přesto tady žije a nechají se
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SVAN: Nemusia udržovať cestu, aby po nej mohli jazdiť popeláři/pošťáci? Ja fakt neviem.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    SVAN: nevím. Nemám ambici tam mít trvale bydliště. Nicméně to trvale bydliště by se u nás nedalo realizovat už kvůli (ne)přístupu IZS. Fakt je, že už mnohokrát jsem si říkala, z čeho ta obec asi tak financuje všechny ty kontejnery na odpad. Napadá mě leda přerozdělování daně z nemovitosti, ale přesně ten mechanismus neznám.
    SVAN
    SVAN --- ---
    VSICHNIMAME: a neplatíš odpady
    SVAN
    SVAN --- ---
    VSICHNIMAME: V čem je to pro obec výhoda, že tam nemůžeš mít trvalé bydliště a nedostávají na tebe alespoň nějaké peníze do kasy?
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    CUKI: na odpady jsou ve vsi kontejnery, jinak viz mart1nka. Tak, kde máme chatu, nemá c. evidenční žádná chata, chaty jsou identifikovány čísly parcel a normálně zaneseny v katastru.
    SVAN
    SVAN --- ---
    77WHITE: Každopádně díky za radu
    SVAN
    SVAN --- ---
    CUKI: Napsala jsem: je v územním plánu pouze standartní trojka
    Trochu s nadsázkou a taky jako konstatování, že když na tebe vytáhnou sedlovou tak pravděpodobně i valbovou a polovalbovou, že je to taková svatá trojice vesnické zástavby, tam kde jsou fakt zaseklí.

Odpovíš mi na to: To vůbec netuším že je to standard. Valba a polovalba není v našich končinách zrovna běžná. To se prosadilo až u dnešních obludně velkých bungalovů.

Tže se ti pouze snažím vysvětlit že Valba i polovalba je v našich končinách naprosto běžná!

Aby jsme se dostali do fáze kdy mi ještě vysvětlíš, že když nechci jít cestou najmutí si expertů, studii atd, což nebude asi nikterak levná záležitost, když stavím dům, který nebude za milióny, tak jsem člověk s negativním přístupem, který ničeho nedosáhne :)))

Hledám cesty, proto jsem se zeptala, ale když vidím, že nabízená cesta je mimo moje finanční možnosti, tak se poohlédnu po jiné nemusíš se bát, že bych ustrnula.

No nic myslím, že jsme vyčerpali téma ažaž
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CUKI: Jo ták to myslíš. :) Nojo. Mne skôr príde, že juhočeši to šetria na zimu a cpú do kamen. Aspoň podľa smradu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MART1NKA: To nevysvětluj mě, ale koukni se kamkoliv do lesa.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CUKI: Na hovna si zaplatíš hovnocuc a odpad odnesieš do Prahy v pytloch v kufri auta.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MART1NKA:
    VSICHNIMAME: S tím jsem se ještě nikdy nesetkal. Jako logiku to dává. Ale nejsem si jistej jestli by to nešlo nějak napadnout.
    rekreační objekt je obytnou stavbou produkující mimo jiné odpady. Je řešení tomu zamezit? Kam se ty odpady podějí?

SVAN: Nikdy jsem žádnou valbovou střechu nedělal ani nenavrhoval, jen jsem se pozastavil nad tím, že o ní píšeš jako o "klasické" střešní k-ci.

Svým přístupem "ono to vlastně nejde" se nikdy daleko nedostaneš. Změň přístup, třeba bude úspěch větší. Nehledej proč to nejde, ale proč ano. Ta zelená střecha si myslím že není od věci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam