TPA: no mas nejake parametry na papiru a mas nejakou realitu. my mame normalni cisticku, ktera ma mit parametry ze se da voda vypousted do zeme, ale porad to po tech par mesicich provozu neni ono. chvili to trva nez se to zajede.
ja mam ovsem normalni cisticku, nikoliv korenovou. a netusim jestli to pracuje tak dobre, ze skutecne muzes tu vodu pouzivat jak si predstavujes. ja bych se toho uprime bal, ale jak rikam, nemam dost informaci.
nakonec to nejlepe uvidis sam az to bude vsechno fungovat, a tim myslim az po par mesicich od zprovozneni si to vse sedne a zacne to skutecne cistit, to bude dost podobne normalni cov.
s tou lampou sem to myslel tak, ze ona prosviti jen nekolik cm. tzn ze ji muzes dat bud na pritok do nadrze nebo naopak na privod do domu z teto nadrze tak aby to teklo jen v male vrstve okolo. kdyz ji das primo do nadrze, tak ti vycisti par centimetru okolo ale ne vsechno.
me treba dali silnejsi, protoze mam ve vode dost manganu. ta voda je normalne pruhledna, ale stejne ten rozpusteny mangan snizuje ucinnost. a radiace klesa s druhu mocninou vzdalenosti, tzn. rozdil mezi 1 a 10 centimetrama uz je dost znacny, viz
https://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1kon_p%C5%99evr%C3%A1cen%C3%BDch_%C4%8Dtverc%C5%AF