CUKI: jasně, já ti jako nechci radit jak máš doma provozovat splašky, často je to nějaký systém zděděný z doby před revolucí, nebo těsně po ní. ale v současnosti si myslím už prostor pro švejkování není.
v jedný vesnici na území pražské aglomerace, kde jsem bydlel, jsem se zapovídal s jedním pánem, co docela postaru vesnicky zahradničí. senoseč, králící, včelstva, vinice, záhony. A ten si stěžoval, že mu v 15m hluboké studni, vysekané v křemencovém masívu, každé jaro smrdí hovna a vznáší se papírový vločky. každý jaro to odčerpal, aby to šlo zase použít alespoň na okrasnej záhon. borec celé nešťastné, protože vodu ze studni nemohl dát ani králíkům, ani na zeleninu. Jak tuhle přemýšleli Piráti, že by využili údaje z elektroměrů na identifikaci prázdných bytů, tak není nic jednoduššího, než vytipovat nemovitost bez přípojky na PVaK a řešit nakládání se splašky. Lidi normálně do trativodů perou, serou, mejou se, pohodička. Podotýkám, že vím, kde leží znečištěná studna, kde bydlí lidi s trativodem (v čechách se všecko rozkecá) a jakou má masív propustnost. Výsledek je zamoření masívu s koeficientem propustnosti kolem 10^-7 až ke studni na vzdálenost cca 150 m. To je cca poloměr kontaminačního mraku, s ohledem na spád. Ještě je v sázce porušená kanalizace, ale to by se rychle projevilo sufozí a povrchovým projevem, takže to jde prakticky vyloučit.
mám na trativody pifku, prostě.