• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.

Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

odkazy na blogy a stránky na nástěnku

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    CUKI:
    Plochy smíšené nezastavěného území NS
    CUKI
    CUKI --- ---
    VICTO_REA: Třeba ti ta stavba vedle pomůže a jak jsem psal, zatím jsi nezmínila co je v ÚP, to je jediné co tě v tuhle chvíli zajímá. Jinak je to debata o ničem. A je jedno co tam bylo.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    CUKI: chceš příběh na pokračování jo? :))
    Sousední parcela je rekreačka. Počítám kapacita tak těch 50 osob, ta se stavěla za komunistu a dělali si tam co chtěli včetně konce trativodu z čovky, který umístili hádej kam? No ke mně na pozemek, samozřejmě. Já ho sice koupila o několik desítek let později, je to 2500 m2 velký, takže mě to srdce nedrásá, a do těch původních základu do nedosahuje. břemeno na tom není žádné a já jsem v tuhle chvíli jediná která má k tomu technický nakres, včetně té mé původní chaloupky.
    Moc nevím kam se v debatě dostáváme, protože jsem totální lajk, ale jsem ráda, že to rozebírame. Je to vlastně nejkloubnější debata, co jsem s někým vedla:-D
    Tu změnu tím pádem netlačilo CHKO, ale někdo kdo měl kontakty na úřadě, tehda to byla jedna ruka počítám s tou rekreačkou. Patřilo to dopravním podnikům města Prahy.
    CUKI
    CUKI --- ---
    VICTO_REA: No to není až tak pravda a rady a informace od RK ani neřeš, to je ten poslední zdroj.

Protože zbořeniště by automaticky mělo znamenat v ÚP něco jako "plochy přestavby". Pokud to tam není, tak to znamená že do pěti let (nebo jiného podobně definovaného časového úseku) nedošlo k využití této možnosti a obec mohla v dalším ÚP požádat o zánik. To znamená že s tím někdo asi počítal. Většinou si to často pro sebe řeší ChKO. Samo od sebe to totiž nikdy nezanikne. A kdyby obec nebo kdokoli, kdo má do toho co kecat navrhl změnu před vypršením této lhůty, tak by jsi po nich mohla požadovat finanční narovnání, proto to jen tak nikdo sám nenavrhne. Po této lhůtě se na to ale nebere ohled.

Těch 5let si raději ověř, platilo to v jednom případě co jsem řešil, je možné že tohle je jiná kategorie.

Druhou možnost je dělat blbou a doufat, že o tom nikdo neví a nikomu to neleží v žaludku.

Čekal bych že vítr vane z ChKO, ale zakopanej pes může být jinde a nebo naopak pominul důvod proč to někdo řešil.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    MAR_TINA: možná je prostě na čase být víc aktivní, a nebát se úředníků, abych to tentokráte nepro** a nezbyl mi na stáří přístřešek na sekačku:-D
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    CUKI: tohle mi říkala jedna realiťačka, že sme tam měli splácat něco, co by připomínalo obvodový zdi a neofiko to vydávat za zbytek stavby, který se budou opravovat, né že se začne z nuly jako novostavba, byť na původních základech.
    . Jenže mně bylo tehda 20, sem se o to úplně nezajímala.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    MAR_TINA: však na základě toho padlo, že při prokázání potřeby vymezení nových stávajících ploch, mi udělají změnu na plochu obytnou. Splňuji podmínky rozptýlené zástavby a mám i nakresy co tam stálo originál švabachem.
    Jenže já nevím kdy to bude. Obec zatím řešila změnu UP jen nějakým dodatkem, kde si potřebovali něco protlačit a jestli na mě přijde řada až za deset let, jo to nevím.
    Ale do té doby asi by stálo za to tam zajet, pokochat se krajinou ikdyby nic víc. . Nic obytného tam nechci, někdy se tam i půl roku nedostanu a to tam dřív začnou řádit myši. Takže pergola nebo tak něco do té doby, by byla v pohodě.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: Pokud je to zbořeniště, tak nedostáváš automaticky výjimku. Pokud to odporuje ÚP bude to pravděpodobně problém. Jiná věc je kdyby tam byla zapsaná stavba, která už tam třeba i fyzicky není. Tam už by do toho nemohlo kecat ani ChKO, pokud by nezvětšil
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VICTO_REA: zboreniste rekreačního nebo obytného domu ti dává šanci postavit to samé ve stejném nebo menším půdorysu.

Bude dobré sehnat dokumenty nebo aspoň fotky toho, co tam bylo. Jestli je to přátelské chko (nevím), tak zkusit rovnou jednat s nima.
    CUKI
    CUKI --- ---
    VICTO_REA: No s něčím na bydlení tam raději ani v budoucnu nepočítej. Můžš tam postavit za určitých podmínek stavbu která souvisí s využitím pozemku. Hlavně se koukni co je v ÚP, to co je v KN ti může být úplně šumák.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    MAR_TINA: zemědělský půdní fond a na něm parcela zbořeniště. Je to CHKO a ochranné pásmo lesu, který je přes silnici. V okolí všichni něco pasou, zemědělství tam jede docela dost. Tímhle směrem by se to dalo směřovat jak si psala. Rozhodně teď chápu na co konkrétně se ptát. Ale chce to mít nějaký plán. Nevystupuju jako sebevědomý člověk před autoritami, takže ptát se bez plánu, to mě vypoklonkuji už ve dveřích:D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VICTO_REA: jak je ta oblast pojmenovaná (účel) v územním plánu? A jak se pozemek jmenuje v katastru?

Je tam nějaký způsob ochrany? CHKO, ochranné pásmo codního zdroje apod.?

Občas něco vymyslet jde.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    MAR_TINA: děkuji moc.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VICTO_REA: to je úplně jednoduché, i když se ti to nebude líbit.
    Pokud pozemek není dle územního plánu určen k zastavení obytnou nebo rekreační stavbou, nepostavíš tam nic, co by šlo vytápět nebo mělo vodu a odpad.

VICTO_REA: zjisti, v kterém roce se má v obci měnit územní plán, aktivně nahlížej do návrhů (bývá veřejné projednání) a připomínkuj.

Že byla minulá stavba bez konfliktů i třeba mimo předpisy, nemusí nic znamenat.
    Můžeš se zajít zeptat, co by nyní bylo v pořádku. Sklad zemědělské nebo lesní techniky? Včelín? Ovčín? Je to u vody? Sklad lodí?
    CUKI
    CUKI --- ---
    VICTO_REA: Tak s ničím takovým jsem se zatím nesetkal. "Jednou" taky může znamenat nikdy. Zpravidla to bývá něčím podmíněno. Tedy že na zastupitelstvu to prošlo a čeká se na další změnu ÚP. Případně ti dají podmínku až bude vodovod, kanalizace, cesta...

Jinak ten dokument IMHO nemá žádnou váhu a pořád jsi na nezastavitelné ploše. Ale jak jsem psal prve i na této ploše jde vytvořit zázemí pro lesní školku. Nic jiného bych na tom ale nedělal a raději našel vhodný pozemek pokud nechceš zbytek života čekat na zázrak.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    CUKI: to sem nechtěla takto působit, to mě mrzí, jestli to tak vyznělo tady. Já právě s úředníky moc neumím komunikovat, naopak se nechám rychle odbýt.

Sem na nějaké před schválené listině, že až jednou město bude chtít rozšiřovat zastavitelné plochy, tak se se mnou počítá. Reálně nevím co to pro mne znamená, nejsem v předem zamítnutych žádostech, to je pro mne pozitivní zpráva. No a do té doby zkusím něco vymyslet. Nebo to odložim.. chtěla jsem hlavně znát ty změny, což mi bylo odpovězeno, za to děkuju.
    CUKI
    CUKI --- ---
    VICTO_REA: Tak pokud je odsouhlasená změna a čeká se na zapsaní změny v ÚP, tak ti asi za to hlavu nikdo neutrhne. Ale aby to nebylo o tom že "já tam chci" a město mi to musí schválit.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    CUKI: stálá tam marina 10 let, nikdo nic neřešil. Teď je to pryč, nebyl čas to udržovat. Teď spíš řeším jestli něco dál plánovat, nebo se vyplatí počkat na přepis ÚP. Do té doby tam můžu stanovat a zajet autem na víkend. Spíš řeším nějakou pergolu, nebo co na léto. Takový to aby se vlk nažral a koza zůstala celá, jestli si takto rozumíme?
    CUKI
    CUKI --- ---
    VICTO_REA: jinak mi z popisu připadá, že chceš zastavět pozemek na kterém nesmíš mít ani ten obytňák a nebo jurtu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    VICTO_REA: V První řadě je potřeba zjistit, co říká ÚP a případně další místní regulativy.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    VICTO_REA:* parkovištěm nemyslím plochu zalitou asfaltem, spíš minimální zpevnění, aby se dalo zajet na pozemek a nedošlo k zahrabání do bláta.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam