Souhlas s
BARBORA_B, pro mě osobně byl Predator Race 2014 velké překvapení a zatím nejzábavnější závod, na kterém jsem byl, vůbec! Překážek tam byla spousta, některé byly velmi zajímavě pojaté, byly hodně náročné (autobus - něco jako ručkování, ale na poutkách jako jsou v autobusu na držení; big mamma - přelezení provazu v cca 4 m výšce bez jištění, bobří hráz - přelezení asi 3-4 m "přehrady" v potoce a skok do vody na druhé straně; ručkování bylo asi tak 3 x delší než klasika na Spartanu), dál mě hodně bavily překážky, které byly velmi obtížně překonatelné - například přelezení přepravního kontejneru (není se tam kde chytit) - tam jsme se vytáhli navzájem, nebo vlna - prohnutá zeď uprostřed prudkého kopce.
Bylo tam nespočet dalších překážek, které souvisely s terénem - výběhy, seběhy, např. sand carry byl traverz ve velmi strmém kopci, což překážku dost hutně zkomplikovalo). Překážky byly vytvořené vyloženě s láskou pro věc :)) Dobrovolníci příjemní a ochotní, byla s nima sranda. Trasa byla vedena moc pěkně v lesích, ty překážky, které byly společné se spartanem, byly většinou delší, náročnější či jinak zajímavější.
Jak říká Barborka, na začátku nás šokovalo přeplavání rybníka, kde jsme museli namočit celou hlavu :)
Rys závodů - Predátoři - byl trochu menší, než jsem čekal - byli to takoví jemní škodiči, na začátku nás kropili z požární hadice při přelézání cargo net, potom na nás lili zelenej hnus při plazení ostnáčem, na "kladině" nás sešťouchával tyčí do hlubokého bahna a na konci při druhém sand-carry do prudkého kopce nás ostřeloval vodníma balónkama. Bylo to docela osvěžující :)
Vnímám dvě malý negativa - jedno překážkové, kde obdoba oštěpu bylo trefit kuličkou z praku figurínu Predátora - to byla taková jalová "překážka", která nemá takový koule jako oštěp. Druhé negativum bylo organizační, a sice že ve "sprchách" netekla voda. To byl velký fail, který neměl katastrofální důsledky jen díky tomu, že bylo hezky a 10 m od startu byl rybník. Jinak netuším, kde by se všichni umyli.
Tak jako tak byl Predátor pro mě zatím největší zážitek na překážkových závodech, a těším se na pokračování. Orgové hlásili něco v tom smyslu, že by chtěli další závod udělat v březnu/dubnu. Tak to jsem zvědav!