• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1zmhWDMATK5-4-hEClgQhp17xDgPtnubjYIFL-yrMyBo/edit#gid=1666225237



    Spartan Race a další terénní překážkové běhy: Predator Race, Army race, Gladiator race, Spartakus race, Bahňák, Tough Mudder atd.

    Absolventi:
    Vechec Sprint 2012: PODFUCK
    Monínec Sprint 2013 (7,2 km): KABIS (1:41), TAURUS (1:29), IMOLOL (1:30), MAD_ (1:31), SARKUF (1:23), SPECS (1:18), VAMPYRCIK (2:12), LORD_WANG (2:12), BUTTERFLY (1:40)
    Monínec Super 2013 (12 km): MHO (1:47), JAKKILLER (1:48), SIRSPOOK (2:12)
    Bořetice Sprint 2013 (7,5 km): LIBUSHKA (1:06), TAURUS (1:06), SPECS (1:04), SIRSPOOK (1:01)
    Vechec Beast 2013: SIRSPOOK (3:32)
    Liberec Sprint 2014: TAURUS (1:41), PIP (1:11), BUTTERFLY (1:31), KUHL (0:57), UGLUGF (0:58)
    Klínovec Super 2014: TAURUS (3:32)
    Valča Super 2014: BUTTERFLY (3:21)

    nejobsáhlejší mapa veřejných i neveřejných míst k tréninku
    http://goo.gl/maps/VGW8V - veřejná mapa míst k tréninku
    Workout Playgrounds - mapa míst k tréninku v přírodě

    Poměrně nové sportovní odvětví, které v posledních letech zaznamenává prudký nárůst oblíbenosti. Od klasických extrémních běžeckých závodů se liší hlavně sadou fyzicky náročných překážek, které je po cestě třeba překonat (přelézání zdí, ručkování, šplhání, plazení bahnem pod ostnatým drátem, přeskok ohně).

    http://www.spartanrace.com/
    http://www.spartan-race.cz/
    http://www.bahnak.eu/
    http://www.toughmudder.com

    Překážky, příprava, trénink.

    14. 01. 2017 - Spartan Winter Sprint Dolní Morava - CZ
    11. 02. 2017 - Gladiator Winter Race Josefov - CZ
    18. 02. 2017 - Spartan Winter Sprint Svit - SK
    rozbalit záhlaví
    STENNY
    STENNY --- ---
    TAURUS: Prak byl s gumou, nebo rotační?

    Jinak díky za reporty, zní to fakt zábavně a příště to asi taky zkusím. Jaká byla penalizace za nesplnění překážky?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BLOODRAT: no mě ten prak nějak nasral, protože jsem vůbec nevěděl jak na to a "vystřelil" jsem asi 2 m daleko a pak musel jako handicap znovu do šílenýho krpálu. Ale je fakt že to bylo jak na prvním spartanovi, kdy jsem vzal poprvý do ruky oštěp a hodil ho jak poleno a byl taky nekompromisně jeden pokus. Takže si příští týden pořídím prak a budu cvičit :)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    TAURUS, BARBORA_B: Díky za kladné recenze, tohle vypadá hodně zábavně. Když zdraví dá, na ten jarní se taky dostavím.
    Jinak prak nepodceňovat, co se mi doma schází parta na grilování a rozšířil jsem arzenál zábavných chladných bodných/sečných/vrhacích zbraní o dva praky, je střelba na sádrové trpaslíky a plakát Agáty Hanychové prakem nejpopulárnější disciplína a troufám si říct, že je to zatraceně destruktivní věcička a už to mám dost v ruce :o)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Souhlas s BARBORA_B, pro mě osobně byl Predator Race 2014 velké překvapení a zatím nejzábavnější závod, na kterém jsem byl, vůbec! Překážek tam byla spousta, některé byly velmi zajímavě pojaté, byly hodně náročné (autobus - něco jako ručkování, ale na poutkách jako jsou v autobusu na držení; big mamma - přelezení provazu v cca 4 m výšce bez jištění, bobří hráz - přelezení asi 3-4 m "přehrady" v potoce a skok do vody na druhé straně; ručkování bylo asi tak 3 x delší než klasika na Spartanu), dál mě hodně bavily překážky, které byly velmi obtížně překonatelné - například přelezení přepravního kontejneru (není se tam kde chytit) - tam jsme se vytáhli navzájem, nebo vlna - prohnutá zeď uprostřed prudkého kopce.
    Bylo tam nespočet dalších překážek, které souvisely s terénem - výběhy, seběhy, např. sand carry byl traverz ve velmi strmém kopci, což překážku dost hutně zkomplikovalo). Překážky byly vytvořené vyloženě s láskou pro věc :)) Dobrovolníci příjemní a ochotní, byla s nima sranda. Trasa byla vedena moc pěkně v lesích, ty překážky, které byly společné se spartanem, byly většinou delší, náročnější či jinak zajímavější.
    Jak říká Barborka, na začátku nás šokovalo přeplavání rybníka, kde jsme museli namočit celou hlavu :)
    Rys závodů - Predátoři - byl trochu menší, než jsem čekal - byli to takoví jemní škodiči, na začátku nás kropili z požární hadice při přelézání cargo net, potom na nás lili zelenej hnus při plazení ostnáčem, na "kladině" nás sešťouchával tyčí do hlubokého bahna a na konci při druhém sand-carry do prudkého kopce nás ostřeloval vodníma balónkama. Bylo to docela osvěžující :)
    Vnímám dvě malý negativa - jedno překážkové, kde obdoba oštěpu bylo trefit kuličkou z praku figurínu Predátora - to byla taková jalová "překážka", která nemá takový koule jako oštěp. Druhé negativum bylo organizační, a sice že ve "sprchách" netekla voda. To byl velký fail, který neměl katastrofální důsledky jen díky tomu, že bylo hezky a 10 m od startu byl rybník. Jinak netuším, kde by se všichni umyli.
    Tak jako tak byl Predátor pro mě zatím největší zážitek na překážkových závodech, a těším se na pokračování. Orgové hlásili něco v tom smyslu, že by chtěli další závod udělat v březnu/dubnu. Tak to jsem zvědav!
    BARBORA_B
    BARBORA_B --- ---
    Ahoj, krátký report z Predátora za mě. Parádní!!! Kreativní překážky, třeba ve srovnání se Super Spartanem na Klínovci mi přišly i náročnější a pro mě osobně i víc o překonávání sama sebe (nemám ráda výšky a všelijakého lezení, přelézání, seskakování z vyšších bodů tam byla spousta). Velkým překvapením pro mě byla jedna z prvních překážek - přeplavání rybníka vč.podplutí barelů, aby se člověk promáčel hned v úvodu závodu :) Spousta bahna, výborně vyznačená trasa, sympatičtí dobrovolníci i soutěžící, bezproblémová organizace, výborné překážky včetně dobře promyšleného umístění. Celkový čas 1h 37min, což v ženách stačilo na 23.místo. Když zdraví dovolí,jedu příště určitě znovu.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Tak zítra Predator! jsem docela zvědav.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Nabízím 2 lístky na Bořetice vlna 11:30, po 800 Kč.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Ze světa sportu: Česko-slovenská sportovní celebrita Peter Žiška (SK) se dnes na mistrovství světa Spartan Race (Beast ve Vermontu) umístil s časem 04:09:20 13. z 240 mužů. První se umístil Jon Albon (Anglie) s časem 03:23:15. Zástupce ČR, Tom Satinský, se umístil též zajímavě na 35. místě.

    A teď pozor - Tereza Klimešová (ČR) obsadila v ženách skvělé 5. místo (ze 67)!!!
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Tak výsledky jsou tu: http://results.chronotrack.com/event/results/event/event-10396
    Peter Žiška 13. / 240 mužů. Myslím že to je vynikající výsledek, i když na takové pořadí není Peter úplně zvyklý :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Dneska se běží World Championship Spartan Race ve Vermontu. Je tam i pár našinců CZ a SK, nejvíc jsem zvědav na Petera Žišku.
    2014 Spartan Race OCR World Championship | Killington, VT Announcement
    http://info.spartanrace.com/wc/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Tak přeci jen ještě jeden Spartan - na závodním okruhu F1 v Budapešti. To by mohlo být zajímavé, zase něco jiného.

    http://spartan-race.cz/zavody/budapest-madarsko-spartan-sprint-25-10-2014
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Sezona 2014 se pomalu chýlí ke konci. Musím říct, že se na Predator Race dost těším. Vypadá dost zajímavě! Dneska zveřejnili další překážku - "Vlna", 4 m vysoká zahnutá stěna - asi menší příbuzný Everestu z Tough Mudder :)
    https://www.facebook.com/...04669703239.1073741830.1389322087988164/1490767614510277/?type=1&theater
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Jestli někoho baví číst ty moje kecy, tak tady je menší sloh ze závodu v Donovalech. Kolega kreslíř opět zahustil, obrázek přihazuju, ale některé hlášky dostanou smysl až po přečtení článku, kdyby se vám to zdálo divný :)

    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Byl jste někdo na Red Bull 400?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: tak to znám i z kratších tras
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tak jsem se právě vrátil z Donoval. Masakr! Klínovec byl proti tomu dost na pohodu. Měl jsem tam dva momenty, kdy jsem se ocitl v jakési apatii a závod mě ani moc nebavil, naštěstí to trvalo krátce. Později mi bylo vysvětleno, že to byly krize. Tak mám aspoň novou zkušenost.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    prý se chystá zimní Spartan v březnu :)
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    BUTTERFLY: Taky jsem mel respekt z vysky. Jsem rad ze te inspirujeme.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    A přitom to jde - Army, Predator - to jsou akce, kde je nápad vidět na první pohled. Nepočítám Bahňák, to je klasika, co tu byla ještě před SR a působí více než sympaticky. Nakonec i ten Gladiator se podle všeho celkem vydařil, i když to byla jedna z těch akcí, která mě ničím nepřitáhla. Akorát trochu fail s termínem v ten samý den, jako SR na Klínovci. U mě se navíc shodili tím, že se nestyděli na svůj web dát reference, kde lidi psali něco jako, že SR proti tomu byl o ničem. Lidi ať si píšou co chtějí, ale takhle ofiko to prezentovat? Tím si pojistili, že nepřijdu, přijde mi to hulvátský, dávat tyhle věci na web. Dost možná díky SR vůbec nějaký Gladiator vznikl, ale to už přemýšlím nahlas..

    Při hledání nových výzev mě docela inspirovala parta kolem Podfucka a jejich Cesta vlka. Mám totiž panickou hrůzu z výšek a špatně se mi dělá i z fotek. Po tom, co jsem si o nich přečetl zvažuju, jestli se tomu nepostavit a nejít třeba do lanového parku. Už teď vím, že na startu budu mít tlak minimálně 2x vyšší, než před prvním závodem na Monínci. A že tenkrát to byl solidní adrenalin, jak člověk netušil, co ho čeká.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    naprosto trapna snaha se prizivit na komercnim uspechu SR, no :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: už to tu někdo v minulosti psal, ale totálně mě to nezaujalo, že jsem to ani nepřidal na nástěnku... přesně jak píšeš, navíc mám nedůvěru, aby byla překážky bezpečné, organizace ve mě důvěru rozhodně nevzbuzuje...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam