• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Supr prekazka - pantata to dal ale nakonec se ctí

    Army Run Vyškov 2015 | Killhouse
    http://www.youtube.com/watch?v=-9A3HnQImpU


    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Pred chvili jsem se vratil z Army Runu a supr - byl jsem se ve vojensky zone akorat mrknout na kole a pristi rok se prihlasim. Akce samozrejme oproti spartanu skromnejsi, ale prekazky ktery jsem videl byly supr, skoro u kazdy buzerovali vojaci s megafonama, trasa ve vojenskym prostoru luxus. Za chvili nahodim par malo ilustracnich fotek a video.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: v žádném případě jsem nechtěl, aby to vyznělo, že chci Vacíka shodit - mám ho v úctě, narozdíl od haters na diskuzích
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Celkem pozitivně mě překvapila tato recenze na Heroes race. Čekal jsem větší propadák, tohle vypadá povedeně! http://mudrun.cz/?p=700
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    NAGASAWA: nechtěl jsem tu zprávu nějak subjektivně zabarvovat, ale cítím to úplně stejně, jak píšeš. Organizačně je to slabota a navíc kopírujou Tough Mudder v té nevhodné rovině, že odmítaj dávat medaile. Je to detail, ale lidi maj medaile rádi. Každej malej závod v USA dává medaile, je to pěkná památka, lidi si je rádi vystavujou atp.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: No, já mám na to trochu jiný pohled... Vacík předvedl perfektní výkon a zůstal za Peterem jen 10 minut. A myslím to zcela vážně. Že vyhraje Peter jsem nepochyboval ani chvilku, psal jsem to i veřejně na FB - Peter je atlet světové úrovně. Že běhá jen SR a nedělá překážky je naprostý nesmysl, na který nemá smysl reagovat. Udělal to dobře :)

    Mno na Lomnici nejedu, padla do dlouho předem naplánované dovolené... stejně jak Army run NATO. Aspoň že toho Predatora jsem dal. Moc fajnovej závod. Jinak že by byl "moc" mi nepřipadá. Holky od nás ho daly v pohodě, z toho jedna kamarádka tam byla na prvním závodě... naprosto v klidu. Je to klišé, ale je to pravda - je to o hlavě.

    Takže u mě je momentálně nejbližší závod Kouty Beast. Možná mezi tím ještě běh na Petřínskou rozhlednu nebo tak něco menšího.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TAURUS: Po reakcich na mizernej Spicak jim do budoucna moc sanci nedavam. Tohle jim odlifruje posledni verny fans rekl bych.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: já si to taky říkal a nakonec to byl pravý opak, po závodech jsme si tam mohli běhat jak jsme chtěli, tak jsme toho využili.. já pak i v noci, ustlal jsem si vedle mamuta nahoře a to probuzení nad Harrachovem bylo geniální.. a potvrzuji, že RB tohle opravdu umí.

    TAURUS: viděl jsem taky pár videí a brutalita - na mě je to bohužel už trochu moc, takže PR stále zůstává mimo plán, ač jim fandím. btw. koukal jsem, že Žiška naložil Vacíkovi 10 minut - to je dost.. každopádně jsem rád, že definitivně zavřel hubu chytrolínům, co tvrdili, že umí jen SR, nedělá překážky a tady bude v háji..

    next stop: ME, Lomnica.. kdo jede?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Dirty race měsíc před závodem Motokrosu Cechy přesouvá termín na duben/květen 2016.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    STENNY: Jasně! Jj zmije jedovatá byla jednoznačně nejdrsnější. Vyšplhat po tyči, přelézt na kruhy, 4 kruhy, pak rovná tyč, po té se dostaneš ke klasické zmiji. Predator Challenge jsem dal celý, ale tady jsem měl velký problém dostat se přes kruhy. Nakonec jsem dal s výpomocí. Kamarád co na Challenge skončil na vlně se dostal dál, ale taky nedal celou. Žiška též nedal. Myslím ale že nejhorší bylo, že byla úplně na konci. Přeci jenom po 4,5 hodinách už byla energie na dně. Věřím že na začátku bych ji dal. A rád bych si ji někdy někde zkusil.
    Další co mě bavily byla Mega stěna - vysoká zeď (4 metry?), nešlo vyskočit úplně nahoru, ale v horní třetině byly výřezy pro chyty na ruce/nohy.
    Potom síť - údajně 7 m vysoká síť - byla vyfocena na FB. Vylézt nahoru, překutálet horizontální vršek (asi 2 m) a pak zase dolů. Někteří od nás co měli problémy s výškami si to tady hodně vytrpěli.
    Kruhy - opět překážka z Challenge - horizontální řada trnů + 2 kruhy, pomocí kterých je překonáš. Akorát to bylo dvakrát delší než na Challenge a uprostřed znatelná mezera. Dal jsem s výpomocí - neviděl jsem nikoho že by dal individuálně.
    Mega vlna - stará známá z Predatora.
    Pavučina - úplně dole po asi 1 km sestupu horskou bystřinou byla přes potok natažená ocelová síť na podlezení, takže jsme si kameny a vodu prohlédli opravdu zblízka - místy bylo tak 30 čísel na prolezení mezi kameny a sítí..
    Kontejner - po šikmé stěně, ve které byly vyříznuty kruhové prohlubně na chyt rukou, se dostat na střechu kontejneru, na druhou stranu seskočit - tady to bylo blbý, nebylo se čeho chytnout, bylo to tak 2,5 m vysoko a dole víceméně beton a sráz dolů.
    Ostnáč do prudkého kopce - chuťovka.
    Zatloukání hřebíku - zatlouct 200 mm hřebík do klády - blbůstka.
    Miss mokré tričko - nabrat kýbl vody, vynést ho do prudkého bahnitého kopce, nahoře si ho vylít na hlavu a donést zase dolů (dost magořina).
    Mě osobně nejvíc bavily různé typy zdí na přelézání.
    STENNY
    STENNY --- ---
    TAURUS: Vypíchnul bys nějakou zvlášť zajímavou překážku? Jednu jsem viděl na FB SVVAT (Zmije jedovatá) a připadalo mi, že využili část konstrukce z Challenge - obtížkost očividně brutální, náročností na úchop a vytrvalost horní půlky těla.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Hele asi by mi bylo líto strávit tam celý den kvůli běhu 400 metrů. Takhle jsem loni strávil celý den logistikou kvůli Bahňákovi běhu na 20 minut. Bylo to pěkný, ale logistiky příliš. Věřím ale, že atmosféra byla super, Redbull tyhle akce určitě umí.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Já jen velmi stručně o Predatorovi... náročnost vůbec nebyla na Dril, bylo to těžší než jarní Brutal a dokonce (!) než Donovaly Super. Peter Žiška běžel 9 km trať o 11 minut déle, než 15 km v Donovalech. Dalo nám to zabrat a některé překážky snad ani nešly překonat individuálně - my běželi v týmu a bylo perfektní, že jsme si mohli pomoci a několik z nás tak dalo všechno. Bylo tam několik pěkných originálních nápadů na překážky ve spojení s terénem i samostatně.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tak si tu pokračuju ve svém psaní sám sobě, tentokrát o RB400: hodnotím velmi vysoko! Je tam znát silný partner, celkově skvěle připraveno, i když jsme tam museli být od rána a startovali jsme po 16 hodině (což mě původně štvalo). Samotné závody adrenalinové, moc jsme si to užili, nemluvě o vypečené after.

    Jediné, co bych vytkl je organizace štafet - odvedli lidi na své úseky na kopci a pak je tam přes hodinu nechali stát, než se dostali na trať.

    Celkově bych to shrnul tak, že jsme za málo peněz dostali velmi mnoho muziky. V tomto případě doslova. Jednoznačně doporučuji!!
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    na neděli hlásí zataženo a silné bouřky - možná buďme rádi, že ten ultra beast nakonec nebude :D
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: když to je možná přesně to o čem píše - jak jednou něco přetrpíš, tak si rozšíříš komfortní zónu a už tě to tolik nerozhodí - já to nezažil a při pomyšlení na to mě jímají dost nepříjemné pocity :)

    vikend predator a RB400 - s kým se potkám v Harrachově?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    STENNY: pokud se nikdo neozve přímo, můžu tě nakontaktovat na kamarády co jedou
    STENNY
    STENNY --- ---
    Mimochodem, je tu někdo, kdo plánuje z Prahy jet na Army run 22.8. a má volné místo v autě? Na benzín samozřejmě přispívám :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: moc nechápu, jak to jako dělal. Podle mě kecá, že nebyl v kondici. Anebo má fakt brutální genetické předpoklady. Mě by po pár desítkách kilometrů prostě odešly nějaký šlachy nebo klouby nebo tak něco. Neskutečný.
    Ale zrovna přimrzlý víčka mě nedojaly, to jsem zažil v Jizerkách ve vánici taky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam