UGLUGF: Ano, souhlasím, to určitě je, já se spíš divím, že Praha nebyla dřív. Z velkých Evropských měst je tuším poslední, nebo jedna z mála, kde ještě SR nebyl. Že je to masová záležitost mi nevadí, právě naopak. Myslím že je skvělý, když lidi, co normálně nevyběhnou, na ten závod jdou a vyzkouší si je to -- třeba je to chytne, začnou běhat, začnou se učit šplhat na provaze, házet oštěpem, přidají se do tréninkové skupiny, začnou šilhat po delších závodech a podobně. To je přesně filosofie Spartan Race, to je přesně to Spartan Up!, co je de Senovým cílem v USA potažmo po světě. SR se nikdy nevyhraňoval jako nikový závod pro pár nadšenců, má cíle nejvyšší, olympiádu. Mně se to právě na SR líbí a naprosto mi to vyhovuje. Kdo nemá rád masovku, což chápu, jsou tu Predatory, Gladiátory, Heroes a další závody, které jsou na úrovni a kde se dá vyblbnout bez masy lidí, což je taky skvělý. Případně jak píše NAGASAWA, Beasty, ultrabeasty na dalekém východě jako je Vechec, Winter racy na které si normální lidi netroufnou, a další hardcore. Jestli se ti nelíbí přibližování Spartanu veřejnosti, tak zkus třeba Predatora, ten je hodně srdcovej. Ale pro Spartan je přibližování veřejnosti právě cílem.