Za mě dobrý. Byl to Spartan, sice trochu slabší, ale byl. A hlavně to byl parádní den s kamarády, který jsem si skvěle užil.
Na začátku byl obrovský organizační fail - vyhlásit závod a nemít souhlas na trať. Následkem toho byl závod přesunut do Liberce, údajně do Lidových sadů. Nakonec byl v Ruprechticích "U kapličky", což je zase jinde.
Parkování - v 9:30 bylo OK, na horním parkovišti jsme zaparkovali hned vedle kyvadlové dopravy.
Registrace - během asi 2 minut OK - perfektní. Závodní číslo bylo tentokrát "integrováno" do obálky, takže 99 % závodníků ho nechalo být obálkou.
Na místě jsme nenašli žádné místo kde si dát nějakou svačinu, tak jsme sjeli do KFC v centru.
Po návratu jsme skočili na kyvadlovou dopravu, z autobusu se vyšourali uježděnou cestou na místo startu. To na mě působilo trochu pouťově, asi tím, že bylo takové celé menší. Shlídli jsme příšernou ručkovací překážku před cílem a zbledlí jsme se vydali do zázemí zbrojit.
Tak nějak to vyšlo časově, že ta hodina a půl navíc celkem slušně utekla.
Startovali jsme v poslední vlně 12:15 ("odpolední vlna"), takže napohodu, v této vlně už se příliš "nezávodilo".
První překážka - kladina, notně namrzlá, takže naše trojka komplet prvních 30 :) Pro mě to bylo i posledních 30, ale to jsem ještě nevěděl.
Trasa byla pěkná, téměř celá lesem - výběhy, seběhy, kořeny, klouzačky.
Klasické překážky - stěny, šplh na lano, bradla (z kopce), ručkování. Všechno to bylo maličko těžší zimou atd., ale v pohodě se dalo.
Pak jsme přiběhli už zpátky do areálu a tam byl ostnáč (dalo se kutálet celou dráhu), pak sandbag carry, následně hod sněhovou koulí do terče (místo oštěpu; snad ještě nižší úspěšnost dle angličákujících lidí), a pak závěrečná série inverted wall, slip wall (provaz krátký bez uzlů) no a závěrečné ručkování ("rig" se tomu tuším říká) - dva kruhy, tyč a pak tři kruhy. Zabijárna pro menší lidi, na první kruh jsem se musel fakt natáhnout, holky na něj musely skákat; jinak se dalo v pohodě, akorát z tyče na kruh bylo nutno se rozhoupat. Pak už jen ohnivá hranice a cíl.
Statisticky: Žižka 41 minut, délka 6-7 km, převýšení do 500 m.
Takže logisticky trochu náročnější, ale pořád moc fajn závod.