• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Jelikož ojedinělá odpověď NAGASAWA (díky za ni) mi v rozhodování moc nepomohla, vyvolal jsem anketu mezi EOR. Výsledky byly dnes poslány na Facebook. Třeba to někomu pomůže:

    jaké GPS hodinky využíváme na závody OCR a tak jsme se pustili do hlasování.
    Výsledek je následující:
    70% Suunto (řada Ambit)
    24% Garmin (řada Forerunner)
    6% Tomtom.
    A ještě top postřehy
    Garmin: jsou naaadherne cervenobiiileee Emotikona heart bozi na intervalove treninky, velka vydrz baterie (forerunner 920xt)
    Suunto: nemam sebemensi problem s tim bezet dloooouhe treninky (super vydrz baterie!!!) i sebevic bahnite zavody, vse slape na jednicku! a navic jsou krasne (Ambit 3S)
    Tomtom : hodinky, co pouzivam su vhodne hlavne pre zacinajucich a mierne pokrocilych bez co, ktory netrenuju na pulzovom pasme. Su lehke, dobre ovladatelne. Rychla orientacia.cenovo dostupne. Je moznost dokupenia hrudneho pasu a tym zacat aj trening na baze pulzovych pasiem. To sa vsak uz dostaneme v cene vyssie potom by som uz zvazil aj ine znacky.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Jinak neskutečný, co tam (TAURUS) holky dělaj na fast lane swing walk... jdu se stydět do kouta, že jsem šel na slow lane :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Chcete vidět budoucnost OCR? Koukněte na toto:

    Toughest Elite Malmö Episode 2
    https://www.youtube.com/watch?v=2wwPLhxEdbo
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PODFUCK: To je dobrá otázka. Ještě by bylo dobré vědět, kolik těch závodů kdo vlastně vyzkoušel. Byl jsem na hodně Spartanech, letních, zimních, dětských, byl jsem na Predator Race ve městě, v lese i v horách. Zkusil jsem Bahňáka a teď posledně i za hranicemi Toughest.

    Za mě osobně je momentálně v ČR špička OCR Predator Race. Myslím, že ne náhodou byl vybrán jako kvalifikační závod na mistrovství Evropy OCR právě Predator a ne Spartan. Proč si to myslím? Zázemím a "službami", profesionalitou či "logistikou" jsou Spartan a Predator srovnatelné. Spartan zvládne odbavit víc lidí. Predator zase zvládne vybavit více žádostí o různé změny v registracích, je flexibilnější, a v tomto ohledu i profesionálnější. Predator jako první zavádí na závodech navíc "babysitting". Velmi dobře! Co se týká překážek a trasy, Predator je prostě vyhranější, inovativnější, zajímavější a vtipnější. Kdo nezkusil -- doporučuju, zkuste. Uvidíte, že jsou i zajímavější a zábavnější překážky, než je nošení kýblů s pískem. A nejsou příliš silově náročné, jak si tu někdo stěžoval. Každý, kdo dá Spartan, dá Predator taky. Například takový Toughest je zas náročností jinde (i když tam se dá obtížnost takticky vybírat).
    Když si vezmu letošní Spartany, na kterých jsem byl - Liberec, Jakuszyce, Praha - vše prakticky stejné, jako už jsem znal, bez překvapení. Letošní myslím jediná novinka - Multiring. Svět už je dávno jinde... Chce to více inovací, které jinde už existují.
    V čem je Spartan napřed, a zřejmě i zůstane, je komunita. Spartan je lifestyle, byl první a všechno změnil. To je naprosto super, a to mu zůstane, tím je zcela unikátní, a chápu, že tím je pro spoustu lidí "srdcovka". Čistě závodně je to pro mě ale už druhá kategorie. Pro spoustu lidí to ale bude vstup do oblasti OCR a to je skvělý. Tohle žádný jiný závod nemá, tolik životů nikdo jiný nezměnil.
    Čili, dle mého názoru je zde více závodů na srovnatelně profesionální úrovni a jsem rád, že je z čeho vybírat!

    konkrétní závody:
    Toughest Malmö - profesionalita, variabilita, taktika na překážkách - fast lanes, atmosféra, unikátnost (flying monkey, salmon ladder, dragon's back, platinum rig)
    Predator Run Plzeň - suprově integrovaný městský závod s využitím místní symboliky (soutok řek, pivovar, hokej)
    Spartan Winter Sprint Liberec - na krátký zimní běh moc pěkně udělaná dráha s novinkami (irish table, multiring)
    Predator Brutal Obora - náročný závod s překvapivě vedenou trasou a s množstvím překážek, které jsou i "o hlavě" - bezstarostná jízda, Big Daddy, Megavlna

    co mě štvalo - asi v zásadě nic, na každém závodě, co jsem byl, jsem něco mohl ocenit. I kdyby to byla jen ta atmoška, jako u Spartana :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Za me jednoznacne SR. Atmosfera, zazemi, komunita, profesionalita atd atd.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    PODFUCK: za mě nemá smysl se bavit o SR, protože jsem v tom až moc zainteresovaný a nejsem schopný objektivně porovnat, navíc skoro ani nemám s čím... pokud vynechám tento fakt, tak jednoznačně RedBull 400.. i když to není OCR... ale cílová skupina je velmi podobná - magoři, takže do toho taky trochu počítám... za málo peněz velmi mnoho muziky (v tomto případě doslova), zázemí, služby okolo... nic podobného jsem zatím neviděl na žádné sportovní akci, kde jsem byl coby aktivní účastník
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Ktery ze zavodu, ktery jste absolvovali vas nejvic bavil a proc (jakykoliv duvod od organizace, ceny, prekazek, po vzdalenost od Prahy) a co vas naopak nejvic stvalo?
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Na zavode mi jeste jeden ucastnik rikal o tomhle, to mi prijde taky hodne zajimavy.

    http://www.adventurerace.cz/
    55 hodin nonstop expediční závod 4členných týmů
    MINI AR 18 hodin, závod dvojic
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PODFUCK: To zni slusne a podobne osobity zavody mi prijdou xkrat duveryhodnejsi a zabavnejsi, nez vsemozny derivaty Spartan Race, ve kterych nejsou ani penize, ani lidsky zdroje a stejne tak ani zkusenosti.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Uhelný muž - adrenalinový závod
    http://www.uhelnymuz.cz/

    7. ročník Uhelného muže se bude konat 11.6.2016 na rybníce Oprám ve Varvažově.
    Zatopený důl Varvažov se 11.6. 2016 od 9:00 stane bojištěm pětičlenných týmů o titul " Uhelný muž 2016 ". Na místě, kde se fáralo a dřelo, se utkáte v disciplínách, ve kterých předvedete svojí houževnatost, sílu, zručnost a chuť zvítězit. Přijďte a nechte se podrobit tvrdému testu Vaší kondice! Vstupné ZDARMA.

    Disciplíny z roku 2015:
    Rychlík – rychlá doprava po dole je velmi důležitá a to jak v rámci těžebních limitů, tak i z hlediska vaší pomoci při uhelné nehodě. Vaše schopnost se někam rychle dopravit bude prověřena rychlostním objetím vzdálené bóje v - raftu. Pravidla »

    Uhelný zával - při závalu často skončila odříznutá od světa i celá skupina horníků. Takové odstranění dřevěné vzpěry může být právě ta jediná věc, která vám brání v cestě na povrch. Zde bude váš tým prověřen, jakou disponuje silou při - tahání stromu. Pravidla »

    Horník úderník – při kutání uhlí s ruční sbíječkou je potřeba značné síly. Vaši sílu poměříme - hodem kládou. Pravidla »

    0 % vzduchu – jste zavaleni a nebo pod vodou. Každopádně pomoc může být hned za rohem. Jak dlouho vydržíte se zadrženým dechem je teď otázka života a smrti - výdrž bez dechu. Pravidla »

    Všichni za jednoho - skupina je v dolech víc než jednotlivec proto prověříme váš tým jakou má schopnost táhnout za jeden provaz - týmové běžky. Pravidla »

    Informační kanál - být informován a předat informaci. Bez informací není spolupráce a bez spolupráce nelze dosahovat dobrých výsledků. Prověříte svůj tým, jak dokážete předávat informace - kajaková štafeta. Pravidla »

    Za světlem - samo slovo „hlubinný důl“ vám musí říct že cesta za světlem muže být někdy dosti trnitá. Poměříte své schopnosti při překonávání vertikální překážky - lanový žebřík. Pravidla »

    Silnější zůstává - konkurence je dnes všude, tak i vy budete muset změřit síly s konkurenční partou těžařů - přetahování po laně. Pravidla »

    Těžební limity - splnit denní těžební limit je pěkná honička, a tak i vy se pěkně nahoníte, než tento úkol splníte - štafeta s kýblem. Pravidla »

    Manažer - společně jde všechno líp, ale musí fungovat spolupráce. Ten kope, ten nakládá a kdo řídí? Vaší schopnost spolupracovat prověříme na - uzlech Pravidla »

    Šifra mistra Stachanova - hvězda bolševické propagandy Alexej Stachanov měl tajemství svého těžebního úspěchu, které jelikož bylo kapitalistické, tak ho radši zašifroval - šifra. Pravidla »

    Konflikt - i horníci mají své dny. Ukaž jak umíš řešit případný konflikt. Jsi herec, nebo střelec - zápasy v bahně. Pravidla »
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    http://www.magorrace.cz/

    Ústecký Magor Noční běh 12. 8. 2016
    Ústecký Magor 13. 8. 2016
    Děčínský Magor 11. 6. 2016

    Ten nocni, pokud se v nem taky plave, by mohl byt zajimavej.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Adrenalin challange race 2016:
    Plavani pres Labe 500 m, kolo v horskym terenu 15 km, opici draha, via ferrata byla zrusena kvuli desti, beh po pastyrske stene 5 km, provazovy zebrik, skok z mostu na lane, uphill, extreme travers pres kanon Labe, slanovani z hradeb ze skaly.

    Pouze 10 ucastniku, samej ironman, vitez Spartan race a podobna verbez :)
    O zavode jsem se dozvedel uzasny dva dny predem, na kole nejezdim a plavu jen v lete na koupaku, ale az kdyz rekli, ze za deset minut startujem a vetsina lidi se zacala mazat ruznyma pomadama po tele a navlikali neopreny a bryle, tak jsme si uvedomil, ze je neco spatne :) Plavani "proti proudu" bylo asi nejhorsi, tahlo me to na nejakej parnik, kolo taky parada, ztratil jsem se a musel jsem se vracet, a asi uplne nejhustci byl ten skok z mostu. O tom jsme netusil ze tam bude. Ten travezr pres kanon byl nakonec uplne v pohode a slanovani taky. Vybojoval jsem krasny desaty misto :)

    Byl to nejtezsi zavod na kterym jsem byl. Super atmosfera plna vzajemnyho respektu. Organizace super, az na to znaceni, ale moje chyba mel jsem si vzit mapku kterou nabizeli. Zavod byl gratis a dostali jsme trika, klicenky, medaile, placky, a nejaky drobnosti.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TAURUS: Kamarad prosel spartany s Garmin Fenix 3 a naprosta spokojenost. Diky tomu ze se jim daji customizovat displaye, odlozil i svoje Omegy a nosi akorat Garmin i pracovne.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Nosíte někdo na závody hodinky s GPS? Jaké? Vybírám nějaké, co vydrží i Spartan atp.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Z Facebooku zkopírované vyjádření k závodu Viking Raid:

    Většinou svůj názor nikdy nikam nepíšu... ALE.. Tohle nemužu nechat bez povšimnutí.
    Asi začnu rovnou na startu, kde tedy dle informací měly být sportovní celebrity.. Což byli pravděpodobně kluci ze SpartanGymu, jinak myslím, že Katku Kyptovou a ostatní jsem nikde nezastihla. Ale to vem čert.. To, že první startovní vlna měla být připravena v 9:50 na startu a celá skupina čekala na start v cíli, mluví taky o všem. Možná by příště chtělo značit, kde je start a kde cíl. Což mi připomělo pochybného chlapce u "registrací", který se k této zodpovědné práci dostal asi jen omylem. Na první překážce z lešenářských trubek, který někdo donesl z garáže jsem viděla minimálně 3 lidi, kteří překážku nezvládli, ale to dobrovolníky (kteří bych řekla, že byli složení převážně z místních štamgastů a bezdomovců) vůbec nezajímalo - své si tma odstáli, dle rozkazů. Následuje krátký, ještě označený, běh, který vede ke druhé překážce, kde jsme každý čekali cca 7 minut, než se na každého dostala jedna ze 4 pneumatik, takže jsme si asi po 400 metrech mohli všichni konečně pořádně vydechnout. Pak už to byl jeden velký labyrint a dráha byla ve stylu " běž kudy uznáš za vhodné". Značnení nulové a pokud někde bylo, tak leželo někde v trávě zahrabané nebo smotané spolu s červenou nebo modrou páskou, které jsme si neměli všímat.
    Ok.. přeplaveme potok, kde kupodivu sedí sympatický mladík/plavčík, díky kterému jsem začala věřit, že závod tak hrozný nebude. když jsme prolezli místní džunglí a dostali se ke dvou vybavujícím se slečnám, které nechali některé lidi proběhnout dál, protože se styděli říct, že se tam u nich vlastně musí nosit kláda z kopce a do kopce..
    Plazení se pod ostnatým drátem..... dobře, možná kdyby pulka rezavého drátu nebyla až na zem a nebylo to dlouhé 3 metry - překážka by ušla. A dostáváme sek paní s "občerstvením" .. kelímky nebylo kam vyhazovat a paní nás poslala nahoru... Tam se celá skupina náhodně seběhnutých lidí ztratila, protože bylo na výběr z 3468 rozcestí, ale značení nikdy. Tak řveme na paní "KUdyyyy? " .. a ona , že po silnici, tka se ptáme, proč nás vedla nahoru, když jsme měli běžet po silnici. Ona na to: " no oni mi řekli, že tamtudy a pak volali, že tamtudy , že tamtudy né, tak já nevim" :D .. to už to chtěla celá skupina vzdát a jít rovnou do cíle... NO nějakou náhodou jsme se dostali na dřevěnou lávku, která byla asi tim nejkrásnějším z celého závodu.
    Po tom, oc jsme naběhali asi 2 kilometry navíc jsme se dostali ke kortu s vodou, kde někdo řval "Tudy!!" a někdo "Néé co kecáte, tudy! " a někdo zase " Ježiš držte hubu, tudy maj běžet" . Prostě jsme vlezli do koryta skrz pneumatiky a vylezli na překážku, kde jsme udajně měli jako hasiči sjet dolů... Když jsme se zeptali, jak máme slézt, odpověď byla " my nevíme, nám nikdo nic neřek" ... takže někdo lezl po stráni, někdo skákal, někdo sjel po tyči.. prostě- dostaň se nějak dolu a pokračuj. Přebrodili jsme se několika částmi s vodou a bahnem - to bylo OK. Jsme u šplhu, kde někdo šplhal, někdo dělal 7-8 angličáků, někdo prostě pokračoval dál...další bahno a další pneumatiky- další čekání dvaceti lidí na 4 pneumatiky.
    Následoval opět pochybná konstrukce z lešení a my se ptáme dalšího dobrovolníka" co se tady dělá?" .. Odpověď : "Já nevim, někdo to přelejzá, někdo tohle a někdo tamto, mně je to jedno, mně nicneřekli" ... Tak jsme to nějak přelezli. A zase následovalo to - KUDY DOPRDELE TEĎ ?Tak si to běžíme a naproti nám běží další skupinka.. " Běžíte špatně, máte běžet na druhou stranu" a my na ně " Né vy běžíte špatně, tam se má běžet" ..tak jsem každý pokračovali svým směrem a nakonec jsme se zase setkali a zjistili jsme, že jsme si jen oběhli takovou osmičku, ale všichni jsme měli běžet nahoru k cíli... k té překážce, kde jsme měli proběhnout elektrickým polem, které nefungovalo. Proč nefungovalo? - "My nevíme, tady nefunguje nic" V cíli jsme dostali přívěšek něčeho z klacíčku ze stromu.. to komentovat raději nebudu.
    Úschovna? . Nebude, protože je tu parkoviště... Jistě, tkaže si zamkneme věci v autě a klíče od auta si dáme do kapsy, abychom ho mohli řádně vykoupat v rybníku nebo ztratit v bahně. Seděli jsme si to nějakou chvilku u auta blízko trati a koukali na další běžící vlny. Vtipné pozorovat dobrovolníky, jak říkají závodníkům, kteří právě dělají dobrovolně angličáky, že "už to stačí běž dál" .. i když jich měl třeba jen 5 :D ..
    Ze zajímavosti jsme se šli zeptat na výsledky.. :D První to měl za 25 minut.. :D ano.. 9 kilometrů s 20 překážkami... my to měli za 50 minut a hodinu 11 minut.. A proč? Nebyla značená trat.. někdo běžel směr cíl, někdo naběhal kilometry navíc. Pán u časomíry nám řekl " jsme se ptali, jestli se to bude počítat, když to má někdo kolem té pulhodiny, že to je nereálný, že by to mělo být kolme té hodiny, tak nám řekli, že je to jedno, že to nebudou nijak řešit, že to neni jejich vina" .. :D Pro zajímavost, kamarádovi hodinky naměřily cca 6kilometrů a to jsme si sakra zaběhli a toulali se, takže nevím, kde bylo těch zbylých několik kilomterů. Překážek bylo 20 jen v případě, že se počítalo každé bahno na dráze..
    Za mě- pro pořadatelé hezky vydělané peníze.. protože i těch 790Kč jakožto nejlevnější startovné bylo moc a opravdu netuším, do čeho ty peníze šly ( muj názor ta létající věcička, co asi měla natáčet,nebo byla jen na hraní, těch 30 fotoaparátu na trase, kapsy pořadatelů). A dát na míste 1300Kč... to bych ho asi chtěla vrátit. 3 ucmrndané a plné toitoiky a nulové místo k posezení asi ani řešit nebudu. Když to vezmu kolem a kolem, taki dětský den někde na vesnici je lépe zorganizovaný a připravený než tento "překážkový závod", kteří uspořádali nejspíš dva kámoši, co doma v garáži našli pár lešenářských trubek a dvě pneumatiky. Sem už nikdy a za nic! :(
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    NAGASAWA: Tak snad Podfuck přežije, aby vyprávěl :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TAURUS: tak to je potom cajk
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PODFUCK: to vypadá docela pěkně, a až na to plavání bych to zřejmě i dal. Dej vědět jaký to bylo.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    NAGASAWA: Proč 5-10 stupňů? Podle propozic to má být v Děčíně a teplota Labe se tam pohybovala dnes 15-16 stupňů.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    NAGASAWA: To ja taky ne. Uvidime co to udela s telem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam