• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Z Facebooku zkopírované vyjádření k závodu Viking Raid:

    Většinou svůj názor nikdy nikam nepíšu... ALE.. Tohle nemužu nechat bez povšimnutí.
    Asi začnu rovnou na startu, kde tedy dle informací měly být sportovní celebrity.. Což byli pravděpodobně kluci ze SpartanGymu, jinak myslím, že Katku Kyptovou a ostatní jsem nikde nezastihla. Ale to vem čert.. To, že první startovní vlna měla být připravena v 9:50 na startu a celá skupina čekala na start v cíli, mluví taky o všem. Možná by příště chtělo značit, kde je start a kde cíl. Což mi připomělo pochybného chlapce u "registrací", který se k této zodpovědné práci dostal asi jen omylem. Na první překážce z lešenářských trubek, který někdo donesl z garáže jsem viděla minimálně 3 lidi, kteří překážku nezvládli, ale to dobrovolníky (kteří bych řekla, že byli složení převážně z místních štamgastů a bezdomovců) vůbec nezajímalo - své si tma odstáli, dle rozkazů. Následuje krátký, ještě označený, běh, který vede ke druhé překážce, kde jsme každý čekali cca 7 minut, než se na každého dostala jedna ze 4 pneumatik, takže jsme si asi po 400 metrech mohli všichni konečně pořádně vydechnout. Pak už to byl jeden velký labyrint a dráha byla ve stylu " běž kudy uznáš za vhodné". Značnení nulové a pokud někde bylo, tak leželo někde v trávě zahrabané nebo smotané spolu s červenou nebo modrou páskou, které jsme si neměli všímat.
    Ok.. přeplaveme potok, kde kupodivu sedí sympatický mladík/plavčík, díky kterému jsem začala věřit, že závod tak hrozný nebude. když jsme prolezli místní džunglí a dostali se ke dvou vybavujícím se slečnám, které nechali některé lidi proběhnout dál, protože se styděli říct, že se tam u nich vlastně musí nosit kláda z kopce a do kopce..
    Plazení se pod ostnatým drátem..... dobře, možná kdyby pulka rezavého drátu nebyla až na zem a nebylo to dlouhé 3 metry - překážka by ušla. A dostáváme sek paní s "občerstvením" .. kelímky nebylo kam vyhazovat a paní nás poslala nahoru... Tam se celá skupina náhodně seběhnutých lidí ztratila, protože bylo na výběr z 3468 rozcestí, ale značení nikdy. Tak řveme na paní "KUdyyyy? " .. a ona , že po silnici, tka se ptáme, proč nás vedla nahoru, když jsme měli běžet po silnici. Ona na to: " no oni mi řekli, že tamtudy a pak volali, že tamtudy , že tamtudy né, tak já nevim" :D .. to už to chtěla celá skupina vzdát a jít rovnou do cíle... NO nějakou náhodou jsme se dostali na dřevěnou lávku, která byla asi tim nejkrásnějším z celého závodu.
    Po tom, oc jsme naběhali asi 2 kilometry navíc jsme se dostali ke kortu s vodou, kde někdo řval "Tudy!!" a někdo "Néé co kecáte, tudy! " a někdo zase " Ježiš držte hubu, tudy maj běžet" . Prostě jsme vlezli do koryta skrz pneumatiky a vylezli na překážku, kde jsme udajně měli jako hasiči sjet dolů... Když jsme se zeptali, jak máme slézt, odpověď byla " my nevíme, nám nikdo nic neřek" ... takže někdo lezl po stráni, někdo skákal, někdo sjel po tyči.. prostě- dostaň se nějak dolu a pokračuj. Přebrodili jsme se několika částmi s vodou a bahnem - to bylo OK. Jsme u šplhu, kde někdo šplhal, někdo dělal 7-8 angličáků, někdo prostě pokračoval dál...další bahno a další pneumatiky- další čekání dvaceti lidí na 4 pneumatiky.
    Následoval opět pochybná konstrukce z lešení a my se ptáme dalšího dobrovolníka" co se tady dělá?" .. Odpověď : "Já nevim, někdo to přelejzá, někdo tohle a někdo tamto, mně je to jedno, mně nicneřekli" ... Tak jsme to nějak přelezli. A zase následovalo to - KUDY DOPRDELE TEĎ ?Tak si to běžíme a naproti nám běží další skupinka.. " Běžíte špatně, máte běžet na druhou stranu" a my na ně " Né vy běžíte špatně, tam se má běžet" ..tak jsem každý pokračovali svým směrem a nakonec jsme se zase setkali a zjistili jsme, že jsme si jen oběhli takovou osmičku, ale všichni jsme měli běžet nahoru k cíli... k té překážce, kde jsme měli proběhnout elektrickým polem, které nefungovalo. Proč nefungovalo? - "My nevíme, tady nefunguje nic" V cíli jsme dostali přívěšek něčeho z klacíčku ze stromu.. to komentovat raději nebudu.
    Úschovna? . Nebude, protože je tu parkoviště... Jistě, tkaže si zamkneme věci v autě a klíče od auta si dáme do kapsy, abychom ho mohli řádně vykoupat v rybníku nebo ztratit v bahně. Seděli jsme si to nějakou chvilku u auta blízko trati a koukali na další běžící vlny. Vtipné pozorovat dobrovolníky, jak říkají závodníkům, kteří právě dělají dobrovolně angličáky, že "už to stačí běž dál" .. i když jich měl třeba jen 5 :D ..
    Ze zajímavosti jsme se šli zeptat na výsledky.. :D První to měl za 25 minut.. :D ano.. 9 kilometrů s 20 překážkami... my to měli za 50 minut a hodinu 11 minut.. A proč? Nebyla značená trat.. někdo běžel směr cíl, někdo naběhal kilometry navíc. Pán u časomíry nám řekl " jsme se ptali, jestli se to bude počítat, když to má někdo kolem té pulhodiny, že to je nereálný, že by to mělo být kolme té hodiny, tak nám řekli, že je to jedno, že to nebudou nijak řešit, že to neni jejich vina" .. :D Pro zajímavost, kamarádovi hodinky naměřily cca 6kilometrů a to jsme si sakra zaběhli a toulali se, takže nevím, kde bylo těch zbylých několik kilomterů. Překážek bylo 20 jen v případě, že se počítalo každé bahno na dráze..
    Za mě- pro pořadatelé hezky vydělané peníze.. protože i těch 790Kč jakožto nejlevnější startovné bylo moc a opravdu netuším, do čeho ty peníze šly ( muj názor ta létající věcička, co asi měla natáčet,nebo byla jen na hraní, těch 30 fotoaparátu na trase, kapsy pořadatelů). A dát na míste 1300Kč... to bych ho asi chtěla vrátit. 3 ucmrndané a plné toitoiky a nulové místo k posezení asi ani řešit nebudu. Když to vezmu kolem a kolem, taki dětský den někde na vesnici je lépe zorganizovaný a připravený než tento "překážkový závod", kteří uspořádali nejspíš dva kámoši, co doma v garáži našli pár lešenářských trubek a dvě pneumatiky. Sem už nikdy a za nic! :(
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    NAGASAWA: Tak snad Podfuck přežije, aby vyprávěl :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TAURUS: tak to je potom cajk
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PODFUCK: to vypadá docela pěkně, a až na to plavání bych to zřejmě i dal. Dej vědět jaký to bylo.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    NAGASAWA: Proč 5-10 stupňů? Podle propozic to má být v Děčíně a teplota Labe se tam pohybovala dnes 15-16 stupňů.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    NAGASAWA: To ja taky ne. Uvidime co to udela s telem.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PODFUCK: No tak uplavat 500 metru ve vode ktera bude mit sotva 5-10 stupnu.. To si bez neoprenu neumim moc dobre predstavit.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Ten pocit, kdyz se clovek dozvi pri zrani hranolek, ze ho kamos prihlasil na zavod, kterej je za dva dny... ADRENALIN CHALLENGE RACE 2016:
    -500 m plavani
    -vylezt ferratu
    -preletet/preruckovat 300 m traverzu
    -slanit se z hradeb
    -15 km kolo v lese
    -5 km beh.
    Jdu si koupit plavky, pujcit kolo a navysit zivotni a urazovy pojisteni!

    Adrenalin Challenge
    http://www.adrenalinchallenge.cz/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Tak letos bude třetí závod v Praze - Army run NATO 15.10.2016.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Toughest Malmö byl perfektní, povedenej závod plnej fyzicky i mentálně náročnejch překážek. Super zážitek. Koncept fast lane/slow lane je dobře vymyšlenej v tom smyslu, že si na závodě užije začátečník i pokročilý, hledající větší výzvy. My jsme si dali většinu překážek ve fast lane a byla to pecka! Flying monkey i salmon ladder done :)

    Toughest Malmo - 2016
    https://www.youtube.com/watch?v=_i0EFNbqJmM


    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Nějaké info z víkendových závodů? Já si hrál doma s fůrou betonu, takže jsem si dal svůj soukromej challenge :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Kamarádův report ze Sprintu i Predátora. Můžu podepsat.

    Praha vs. Plzeň | Vasilovo
    https://vasilovo.wordpress.com/2016/05/01/praha-vs-plzen/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    tak predator run byl skvělej! všechno zas vyhráli EOR :)
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    na All terrainech první generace jedu už dvě sezony... jo, rychle se potrhaj, každopádně zkušenosti super - druhá generace vypadá pevněji a koukám, že už je snad i třetí.. letos asi něco pořídím, ale zatím si vystačím s těma starejma... a zimní sezonu jsem odběhl na mamutech a spokojenost
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    UGLUGF: S membránou jsem běhal v Adidas Canadia a byl jsem spokojenej. Není to úplně bota na běh, spíš si budu kupovat nový na chození v přírodě, ale ten goretex na nich hodně oceňuju.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    UGLUGF: To jsou super informace, dík. Za 1500 je to dobrá cena, taky je zvažuju. Ale nový za 3k je moc. Pokud je zlevněj, tak bych do té verze s Cordurou zkusil pro test jít.

    Reebok ALL TERRAIN SUPER OR | sportisimo.cz
    http://www.sportisimo.cz/reebok/all-terrain-super-or/127617/

    zajímavý jsou tyhle s kevlarem, ale ty hřeby by mě tam asi iritovaly: http://obchod.icebugrunning.cz/obchod/spirit-6-olx/


    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    TAURUS:
    NAGASAWA:
    UGLUGF: Diky za info, rozhodl jsem se radsi zustat u znacky NB.
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    TAURUS: Icebug stojej taky kolem 3k. :)

    A co boty s membránou, máte nějakou zkušenost? Ty si chci koupit já na pozdní podzim/ zimu. A co jsem tak koukal, tak za dobrý se nebojej říct i 4k. :)
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    TAURUS: S Vacíkem trenuju, takže vím, že trénuje All Terrainech. Samozřejmě i v Icebug, ale taky hodně kvuli tomu, že to má s nima skoro podobně jako Žiška s Reebokem a taky, že jich pár za ten rok vyhraje. :) Co já slyšel stížnosti na Icebug tak na rychle ošoupanej vzorek a na absenci odvodňovacích kanalků, takže v nich pak noha čvachtá. Ale jestli ty kanálky chybí u všech modelů nevim. Každopádně oboje jak Icebug tak R. All Terrainy dělaj dobrý boty. a každej má svýho favorita. Já volil All Terrainy protože mi vyhovuje jak jsou lehonký, že onich skoro nevim, podrážku maj perfektní, nečvachtá v nich noha, stáhnou celej nárt. A za ty prachy když je vodrovnam tak si holt koupim nový. Icebug stojí dvojnásob. Teď je mám druhým rokem a furt jak nový, ale je fakt, že je taham skoro jen na závody a intervalový výběhy v příroďě. Jedinou výhradu bych možná měl ke tkaničkám, ty když jsou mokrý, zavázaný na dva uzli a ty maš zmrzlý ruce, seš celej durch mokrej, tak to skoro šaháš po nůžkách. :)
    Chce to vyzkoušet a vzít ty v kterejch se člověk cítí líp. Ani jedna volba neni špatně.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BTW poslední generace All terrain používá Corduru, tak to by mohli tu nižší životnost vylepšit. Ale stoje 3k.
    A nový Icebug používají kevlar :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam