• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    pardon za OT, jen se chci zeptat, když tu byla řeč i o predatorovi...co Mad race? Je to novinka? nebo už je to zaběhnutý? a je to srovnatelný, nebo jen taková show? znáte? dík.
    MAD RACE – extrémní překážkový závod Ostrava
    http://www.mad-race.cz/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: takových věcí existuje, o kterých není slyšet/vidět... já třeba koukám na Lion Race, o tom jsem vůbec nevěděl. Škoda, žes o něm nenapsal dřív, mohl jsem ho dát na nástěnku a třeba by tam někdo odsud zaskočil.
    LFE
    LFE --- ---
    Ahoj vsem, dotaz: nenasel by se tu nahodou nekdo hledajici 2 clenky do teamu 15+ na Spartan race Beast v Liberci 1. rijna 2016? Pripadne pokud vite, kde splasit lidi, kteri by neco takoveho uvitali. Dekuji za pripadny tip.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: to děláme asi všichni, jinak by to tuplem ztrácelo smysl.. jak říkám, zaráží mě, že existují a nikde o nic není slyšet/vidět

    byl jste někdo na lion race? sice to byl závod tady v pardubicích, ale nějak mě to nepřilákalo... a co jsem se tak trochu doslechl, tak to nebyla žádná sláva
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Nová aktivita Army run - https://www.facebook.com/QuickGameCzech/
    Prý inspirováno Ninja Factorem.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    UGLUGF: jinak dík za info k tomu TomTomu. Spíš zkusím zainvestovat. Vidím to na to Suunto - má ho většina eoráků. Nebo na Garmin Forerunner.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Předpokládám, že nejspíš prostě z nadšení ze závodu. UGLUGF případně upřesní.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: protože jsem o nic nic nepostřehl a to PR sleduju.. naschvál jsem to přehnal, chápu, že asi nějak fungujou, jen mi nějak uniká, proč se skupina lidí spojuje se značkou závodu, když tam nejsou nějaké prvky propagace
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Proč myslíš, že PR tréninkové skupiny fungují tak, že se domluví parta lidí a nikoho mezi sebe neberou?
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    UGLUGF: zajímavý... že fungují PR tréninkovky nevím vůbec... jak teda fungují? jakože se domluví parta lidí a nikoho mezi sebe neberou?
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    TAURUS: Kde to můžu podepsat?! :)
    Jinak co se týče komunity, tak máš určitě pravdu, že kolem SR je největší. Ale není pravdou, že by kolem jiných závodů nebyla. Třeba co se já pohybuju kolem lidí trénujících na OCR, tak skoro všichni preferují Predátora a fungují v bleděmodrém stejně jako SRTG. Ale asi takových skupin je celkově míň nebo nejsou tak vidět. Což je mně osobně symptičtější než masovka kolem SR.


    TAURUS: Já používám Tomtom s integrovaným měřením tepu. Jsem s nim spokojenej nadmíru. Jedinou co tak občas mi přijde, že se dlouho propojují s družicí. A co se týče výdrže tak mě kolikrát těsně před cílem celodeňáku na kole klekla baterka. Ale nemám srovnání s jinýma tak nevim, jak vydrží konkurence. Jinak hodinky výdrží všechno a když ne tak je mam i pojištěný proti skoro všemu, takže se s nim nebojim prasit za jakýchkoliv podmínek. :) i komunikace s aplikaci Tomtom runner probíhá bez problémů, což je věc co jsem viděl že dost lidí kritizuje - já problém nemám. Pokud ale ti nevadí za hodinky nechat desítku tak bych šel asi spíš do Suuno. Za semičku pak klidně Tomtom. :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Tak Runmageddon přiznal, že letos závod v ČR nebude. Nabízí buď vrátit peníze, nebo je využít na 2 různé libovolné závody v Polsku.

    :(
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Jelikož ojedinělá odpověď NAGASAWA (díky za ni) mi v rozhodování moc nepomohla, vyvolal jsem anketu mezi EOR. Výsledky byly dnes poslány na Facebook. Třeba to někomu pomůže:

    jaké GPS hodinky využíváme na závody OCR a tak jsme se pustili do hlasování.
    Výsledek je následující:
    70% Suunto (řada Ambit)
    24% Garmin (řada Forerunner)
    6% Tomtom.
    A ještě top postřehy
    Garmin: jsou naaadherne cervenobiiileee Emotikona heart bozi na intervalove treninky, velka vydrz baterie (forerunner 920xt)
    Suunto: nemam sebemensi problem s tim bezet dloooouhe treninky (super vydrz baterie!!!) i sebevic bahnite zavody, vse slape na jednicku! a navic jsou krasne (Ambit 3S)
    Tomtom : hodinky, co pouzivam su vhodne hlavne pre zacinajucich a mierne pokrocilych bez co, ktory netrenuju na pulzovom pasme. Su lehke, dobre ovladatelne. Rychla orientacia.cenovo dostupne. Je moznost dokupenia hrudneho pasu a tym zacat aj trening na baze pulzovych pasiem. To sa vsak uz dostaneme v cene vyssie potom by som uz zvazil aj ine znacky.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Jinak neskutečný, co tam (TAURUS) holky dělaj na fast lane swing walk... jdu se stydět do kouta, že jsem šel na slow lane :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Chcete vidět budoucnost OCR? Koukněte na toto:

    Toughest Elite Malmö Episode 2
    https://www.youtube.com/watch?v=2wwPLhxEdbo
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PODFUCK: To je dobrá otázka. Ještě by bylo dobré vědět, kolik těch závodů kdo vlastně vyzkoušel. Byl jsem na hodně Spartanech, letních, zimních, dětských, byl jsem na Predator Race ve městě, v lese i v horách. Zkusil jsem Bahňáka a teď posledně i za hranicemi Toughest.

    Za mě osobně je momentálně v ČR špička OCR Predator Race. Myslím, že ne náhodou byl vybrán jako kvalifikační závod na mistrovství Evropy OCR právě Predator a ne Spartan. Proč si to myslím? Zázemím a "službami", profesionalitou či "logistikou" jsou Spartan a Predator srovnatelné. Spartan zvládne odbavit víc lidí. Predator zase zvládne vybavit více žádostí o různé změny v registracích, je flexibilnější, a v tomto ohledu i profesionálnější. Predator jako první zavádí na závodech navíc "babysitting". Velmi dobře! Co se týká překážek a trasy, Predator je prostě vyhranější, inovativnější, zajímavější a vtipnější. Kdo nezkusil -- doporučuju, zkuste. Uvidíte, že jsou i zajímavější a zábavnější překážky, než je nošení kýblů s pískem. A nejsou příliš silově náročné, jak si tu někdo stěžoval. Každý, kdo dá Spartan, dá Predator taky. Například takový Toughest je zas náročností jinde (i když tam se dá obtížnost takticky vybírat).
    Když si vezmu letošní Spartany, na kterých jsem byl - Liberec, Jakuszyce, Praha - vše prakticky stejné, jako už jsem znal, bez překvapení. Letošní myslím jediná novinka - Multiring. Svět už je dávno jinde... Chce to více inovací, které jinde už existují.
    V čem je Spartan napřed, a zřejmě i zůstane, je komunita. Spartan je lifestyle, byl první a všechno změnil. To je naprosto super, a to mu zůstane, tím je zcela unikátní, a chápu, že tím je pro spoustu lidí "srdcovka". Čistě závodně je to pro mě ale už druhá kategorie. Pro spoustu lidí to ale bude vstup do oblasti OCR a to je skvělý. Tohle žádný jiný závod nemá, tolik životů nikdo jiný nezměnil.
    Čili, dle mého názoru je zde více závodů na srovnatelně profesionální úrovni a jsem rád, že je z čeho vybírat!

    konkrétní závody:
    Toughest Malmö - profesionalita, variabilita, taktika na překážkách - fast lanes, atmosféra, unikátnost (flying monkey, salmon ladder, dragon's back, platinum rig)
    Predator Run Plzeň - suprově integrovaný městský závod s využitím místní symboliky (soutok řek, pivovar, hokej)
    Spartan Winter Sprint Liberec - na krátký zimní běh moc pěkně udělaná dráha s novinkami (irish table, multiring)
    Predator Brutal Obora - náročný závod s překvapivě vedenou trasou a s množstvím překážek, které jsou i "o hlavě" - bezstarostná jízda, Big Daddy, Megavlna

    co mě štvalo - asi v zásadě nic, na každém závodě, co jsem byl, jsem něco mohl ocenit. I kdyby to byla jen ta atmoška, jako u Spartana :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Za me jednoznacne SR. Atmosfera, zazemi, komunita, profesionalita atd atd.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    PODFUCK: za mě nemá smysl se bavit o SR, protože jsem v tom až moc zainteresovaný a nejsem schopný objektivně porovnat, navíc skoro ani nemám s čím... pokud vynechám tento fakt, tak jednoznačně RedBull 400.. i když to není OCR... ale cílová skupina je velmi podobná - magoři, takže do toho taky trochu počítám... za málo peněz velmi mnoho muziky (v tomto případě doslova), zázemí, služby okolo... nic podobného jsem zatím neviděl na žádné sportovní akci, kde jsem byl coby aktivní účastník
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Ktery ze zavodu, ktery jste absolvovali vas nejvic bavil a proc (jakykoliv duvod od organizace, ceny, prekazek, po vzdalenost od Prahy) a co vas naopak nejvic stvalo?
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Na zavode mi jeste jeden ucastnik rikal o tomhle, to mi prijde taky hodne zajimavy.

    http://www.adventurerace.cz/
    55 hodin nonstop expediční závod 4členných týmů
    MINI AR 18 hodin, závod dvojic
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam