• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    RUNGO Reebok challenge. Tréninky zdarma pro veřejnost zaměřené na Spartan.

    https://www.facebook.com/events/674505376020548/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Sto shybů, dvě stě kliků, tři sta dřepů a spousta běhu. Markéta je dříč - iDNES.cz
    http://rungo.idnes.cz/...ace-musim-zabrat-hlavne-v-behu-1ko-/behani.aspx?c=A160613_122311_behani_onr
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Report Zuzky Kocumové z evropského šampionátu OCR. Nadšení!

    ME v ORC (překážkovém běhu) - když skepsi střídá radost - Blog iDNES.cz
    http://kocumova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=528688
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: tady je jeden ten článek -- doporučuju každému aspirantovi přečíst, pak přečíst ještě jednou a udělat si výpisky. Zvlášť kolem slov "igelitové pytlíky", "rukavice", "poučení". Ale ještě někde psal Patrik více zaměřený text na to, jak se přímo připravit -- tohle je primárně report. Zkusím ještě najít, ale mám dojem, že to možná psal jen na FB.

    ULTRA BEAST USA 2015 | Barbarian Extreme Team
    http://kitlab.pef.czu.cz/1516ls/ete77e/03/?p=183
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: On Richard není zrovna ukecanej typ člověka, což je velká škoda, protože má ohromné zkušenosti. Chystám článek s Martinem Adamem, což je hlavní builder tratí a asi jediný, koho znám a má za sebou HH - někdy před dvěma lety v US, prý to byla strašná pakárna... snad se mi podaří z něj dostat víc.. a vůbec, kdyby tu měl někdo tip na článek, nebo rozhovor s někým, tak rád uvítám, nechce se mi úplně psát o ničem, jen aby byl článek, jak to občas dělají sousední země

    btw, máš odkaz na ten článek o kterém píšeš?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Pěkný článek jako medailonek, ale upřímně moc praktických rad na UB v něm není. Četl jsem článek od "Batmana" a ten bych každému aspirantovi též doporučil přečíst. Je tam i informace o výbavě, náhradním oblečení a botách, bedně s jídlem co si mají závodníci zabalit apod.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    krásná práce!

    s drobným předstihem přináším článek s Richardem z Neratovic o Ultra Beast. Sice se moc nerozpovídal, ale i tak myslím, že stojí za přečtení... na tohle téma + HH chystám další články... a jen jedno malé info... na UB se nepočítá s nějak extra velkou úspěšností závodníků, takže opravdu přípravu nepodcenit...

    Richard Wiesner: přípravu na Ultra Beast není dobré podceňovat - Spartan Race Czech Republic
    http://spartan-race.cz/latest-news/richard-wiesner-pripravu-na-ultra-beast-neni-dobre-podcenovat/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Vyhlášení - první místo ženy elite: Zuzka Kocumová (10. minuta), první místo muži elite: Michal Rajniak (12. minuta). Československo to bere všechno :)

    https://www.facebook.com/OCRBelgium/videos/1057129511024156/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Jestli ano, tak ji prohlašuju za nerváka roku :)
    Video bylo fajn, dokud ten telefon nepostavili na stůl. To byl fakt fail.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    jako ty live vide byly pěkný shit a průběžné výsledky taky mohli někam hodit.. jiank paráda, vypadá to, že Kocumová to dala na prvním místě bez chyby
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Oficiální zatím nejsou, toto je info od EOR z FB. Zuzka údajně též zdolala vše. Jirka taky. Z EOR prý akorát Michal.
    Uvidíme, až to vyvěsí.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: kde jsou vysledky?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    MICHAL RAJNIAK MISTR EVROPY OCR!!!!!!!
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    TAURUS: a toto k tématu ještě psal Michal Rajniak na fb, naprosto s ním souhlasím:

    Michal Rajniak Myslím, že OCR preteky majú byť aj o prekážkach nielen o behu. Všetci to porovnávajú so Spartan Race, ktorý je hlavne o behu a keď je už niečo viac o prekážkach ľudia sa sťažujú, lebo niesu zvyknutí... :) Treba trénovať nielen beh ale i iné veci a o tom to je :) Každopádne budem držat palce...
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    TAURUS: přijde mi trochu zbytečné to vyhrazování se vůči Spartanu. Závodů je spousta druhů, každý je postaven trochu jinak; to neznamená, že je jeden horší a druhý lepší. Neviděl jsem všechny holandské překážky, ale Ninja factor mi připadá ještě trochu jinde na té škále. Taky je třeba smířit se s tím, že kdo je úspěšný v jednom modelu, nemusí být nutně úspěšný v jiném (pokud nejste Jon Albon). Tím spíš jsem zvědavý zítra na EORáky, jejichž přístup k šampionátu je sympaticky bojovný. Odhad na dokončení 3 ženy mi tedy též přijde zvláštní. Souhlasím, že úroveň dokončení by měla být nastavena tak na 20-30 závodnic.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    z fb Michala Rajniaka:
    Zajtra ma čakajú jedny z najdôležitejších pretekov túto sezónu a to Majstrovstvá Európy v OCR.
    Trať bude mať približne 16km a 50 prekážok. Bude sa nielen veľa behať, ale i plávať, šplhať, liezť a dokonca i lietať... Wueeeeeej !!!
    Držte palce priatelia. Posielam pozdrav zo zeleného Holandska ;)


    z fb EOR:
    Pravidlá nám vysvetlili v tomto historickom kaštieli, kde sme sa dozvedeli niečo viac o pretekoch, ktoré nás čakajú už zajtra. Na štart sa postavíme v minútových intervaloch po 10 pretekárov, niektoré prekážky sú gigantické ako napr. Fjord Drop, čo je najväčšia kĺzačka, ktorú sme doteraz asi videli má výšku cez 15 m. Určite to bude aj o odvahe :) Prvý z nášho tímu štartuje Patrik o 9:41, Jakub o 9:44, Michal o 9:50, Peter o 9:54 a naša pýcha krásy a nežnosti Lenka a Petra o 10:02.
    Pekný večer ;)


    z fb Zuzany Kocumové:
    Den před startem Mistrovství Evropy v OCR. Cesta po německých dálnicích v pohodě, navíc v dobré společnosti Kristýna Hůrková a Martin Turek utekla, jako by to bylo za humny. Pořadatelé nám poradili hezký kempík, kde nám společnost dělají surikaty, klokánci, mexi králík, koně a slepice, prostě vyloženě závodní prostředí :)
    A k závodu? Trochu nám srazilo náladu, když nám pořadatelé hrdě oznámili, že budou rádi, když dokončí s náramkem (tzn. v oficiálním pořadí ME) aspoň tři ženy. Že prý to není "nějaký Spartan", tohle je ME v OCR! (Jak jeden známý poznamenal, tak mu to prijde spíš jako nominace na Ninja faktor...) Asi mají pocit, že tím zvyšují prestiž závodu? Nevím. U nás to vedlo max. k demotivaci, protože mi to přijde zbytečné. Prostě dokončit by mělo aspoň 20 - 30 žen, jinak je podle mě uroven nastavena neadekvátně. Ale uvidíme, co budeme říkat po závodě. Třeba se pletu.
    Jinak jsme prošli aspoň pár testovacích překážek a obhlédli ty zítřejší (ty jsou zavřené). Dojem? Snad nejsou naprosto nereálné (třeba jako kolíky na Predátoru :) ), ale na 15 km jich má být 45 - 50. Délka ručkovacích překážek je taky úplně jiná, než jsme zvyklí. Jedna vydá třeba za 4 - 5 u nás. Takže nevím, jestli tohle není poslední report, neb se obávám, že pokud mi nepopraskají ruce (dlaně) už při závodu, nebudu schopná se dny poté ani najíst. Popraskání dlaní je taky důvod, proč řeším, jestli jít poprvé v životě v rukavicích. Hrazdy ještě jdou, ale ručkování na syntetických lanech je opravdu "masakr".
    No nic, uvidíme. Zítra 10:03 držte palce
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Teď jsem koukal, že Michal Rajniak celkem zdatně leze po stěně, takže pro mě je to za CZSK favorit, následovaný černým koněm Jirkou Vacíkem. Jsem na ně zvědav.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: OCR je mladé odvětví, vzniká v něm mnoho různých typů závodů, různé asociace, různá mistrovství. To je přirozené, za pár let se to zkonsoliduje a ustálí. Pokud vím, tak evropský šampionát OCR pořádá evropské sdružení asociací OCR. Letos šampionát pořádá asociace BeNeLux. Mně se na něm například líbí, že má mistrovství věkové skupiny. Nepřijde mi, že by se "kolem toho dělal humbuk".

    Co se týká tohoto konkrétního závodu, chápu Zuzčino váhání a nejistotu. Je specialistka na kopce, čili v Holandsku svojí nejsilnější stránku nevyužije. Očividně se ukazuje, že to bude závod spíš na překážkové specialisty. Každý OCR závod je trochu jiný, a kdo dominuje v jednom, nemusí dominovat v jiném. To se ukázalo třeba na Toughest Malmö, kde se další kopcový specialista, Peter, umístil "až" 15. Osobně si myslím, že to Zuzka trochu dramatizuje. Je to prostě závod, ano, bude na něm hodně zdatných běžců a bude to zajímavé, možná i prestižní. Asi cítí očekávání, která tu od ní jsou, a riziko, že tento závod jí nesedne, a že očekávání nenaplní. Dle mého názoru je to zbytečné, měla by si ten závod jet prostě užít. Určitě bude zajímavý a může se na něm naučit něco nového. Nemůžu souhlasit s tím, co píše - že to bude speciálka pro lezce a svalovce. To by znamenalo, že Spartan Race je speciálka pro běžce a nosiče. Jak s tím souvisí loňské mistrovství Velké Británie, netuším. Toto je první ročník a pořádaný Beneluxem.

    Překvapilo mě, že se nebude účastnit Jon Albon. Ten pojede až na světové mistrovství OCR. Tudíž pozice favorita je tím nejasná.

    Osobně jsem zvědavý na výkon Jirky Vacíka, kterému by mohl rovný závod a silové překážky sednout.

    Každopádně jsem rád, že bude mít ČR poměrně silné zastoupení několika slušných běžců s různou specializací. Myslím, že i Michal Rajniak by se mohl ukázat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam