TAURUS: Dalo se tomu podle mě zabránit dvěma způsoby:
1. a to je zcela to nejdůležitější - závodník by měl dbát na bezpečnost. Svojí a hlavně na bezpečnost ostatních. To je to, co mě tak strašně rozčiluje, když vidím na závodech lidi, když se pouští do akcí, které ohrožují ostatní. Bohužel toho je na závodech vidět poměrně dost. Při tom se stačí jen podívat kolem sebe a trochu se zamyslet nad tím, co udělám. V tomhle konkrétním případě si myslím, že se ale klidně mohla stát situace, že ten závodník o té holce před sebou vůbec nevěděl, protože ta skluzavka je obří už jen na fotce. I když sama Zuzana Kocumová psala, že tam lidi jezdili, jako hovada a dobrovolníci to nějak neřešili.
2. takové překážky musí být pod kontrolou pořadatelů/dobrovolníků. Což se nikdy nepovede na 100 %, když je hodně lidí, hlídá se to strašně blbě. To mluvím z vlastní zkušenosti. Vzpomínám si na Klínovec Super 2014, kde jsem byl na oštěpu. Tenkrát ještě nebyly na provázku, takže jsme je museli chodit posbírat a odnést k zábranám, odkud se házelo. Totální blázinec celý den. Jeden borec se s tím nesral a mrsknul oštěp do terče, kde jsem zrovna byl já a sbíral je. Proletělo mi to kousek od hlavy. Nestačilo na ně křičet, že se tam teď házet nesmí a hlavně nestačilo vidět, že tam někdo je a házet tam je docela nebezpečné. Holky mu tenkrát vystavili zcela zaslouženě DQ. Některý lidi maj fakt divný myšlenkový pochody. Každopádně až na tenhle nechtěnej adrenalin to byl super den, byla sranda :)