UGLUGF: tohle (checkpoint na 28 km) jsem v neděli řešil s hlavním builderem. Je to jak píšeš, okruhy s pytlama atd. se do celkové délky trati nepočítají. Dál může dojít ke zkreslení při dělání anglánů. I když jsi na místě, hodinky něco můžou naměřit. Tohle je věc, kterou řešila spousta lidí, požádal jsem toho buildera, zda by to nemohl nějak písemně shrnout a vyjádření dáme na FB, aby v tom bylo jasno. Lidi teď nevědí, jak to je a to je špatně.
co se týká limitů - když to nedáš jen o jedinou vteřinu, tak je to k nasrání, ale je to tak spravedlivé, tady nemůže být žádná tolerance. Naopak jsem byl asi 3x svědkem, když tam někdo doběhl v čase 5:59:59 - dotyčný klikař vždy sklidil potlesk :) Ještě postřeh od časomíry: čas se začal počítat v okamžiku, kdy závodník proběhl tím měřícím kobercem, co byl hned za startem, takže v tomto směru to bylo spravedlivé - pokud jsi chvilku strávil v zástupu, než ses skutečně dostal za startovní čáru, tak se ti to nepočítalo. Je to sice strašně málo času, ale tady často rozhodují i ty vteřiny.
Vrtulník jsem postřehl, zprávy, že by se někde někdo nějak těžce zranil jsem neslyšel, tak doufejme, že to tak je. I když vrtulník asi ke každé kravině posílat nebudou. Jinak klasika, u záchranářů jsem viděl pár lidí s omotanou nohou - nikdo na umření nevypadal.