• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tak Ultra jsem ukončil velmi brzo. Po zranění ještě zdaleka nejsem ok a po několika seskocích ze stěn bylo jasný, že to nemůžu dokončit, tak jsem to vzdal dřív, než přijdou větší problémy. Už to bylo moc velké riziko. Jinak ostatní byli jednohlasní: nejtěžší závod v životě. Asi jedna čtvrtina odpadla na limitech. Osobně z toho závodu mám ještě větší respekt. Byli jste tam někdo?
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    UGLUGF: ja si udelal v Koutech zlomeninu zaprstni kustky. spravne bych jeste nemel sportovat, ale citim, ze noha je ok, takze to asi zkusim a jsem v podobne situaci, takze si to umim predstavit.. kazdopadne, jakmile se mi neco nebude zdat a neco zacne bolet moc divne, tak na to kaslu a odstoupim
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    BUTTERFLY: No tak ve Vechci ti stačilo za 6 hodin uběhnout kilometrů 23 teď musíš 26, což si myslim, že s přihlédnutím na terén Valči je docela dost rozdíl.
    Já od Monínce moc netrenoval, plus běžím s přítelkyní, která kopce příliš nemiluje...počítám, že jestli to dáme, tak hodně o prsa. :D
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    PODFUCK: to me mrzi... tak snad to vyjde na treti pokus

    jinak ty casove limity se mi zdaji vice mene podobne - osobne tipuju, ze trat bude kratsi, nez loni, ale o to vetsi prevyseni, takze v zaveru to bude mnohem tezsi, nez pred rokem.
    Jen pro pripomenuti - loni bylo 9 hodin na 35 km a 12 hodin na kilometr pred cilem. Trat mela oficialne 49 km, lidi merili nejcasteji 50-51 km.
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    To mi připomíná - nabízíme 2 volná místa do Valči. Odjezd v pátek z Prahy cca v 17 hod. Návrat pak v neděli po dohodě.
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    BUTTERFLY: No chystáme se překupovat, ale teda ty časový limity jsou celkem přísňácký. Oproti Vechci docela přitvrdili.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    BUTTERFLY: Ja bohuzel nakonec kvuli zraneni nejedu :/
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Chystate se nekdo na Ultra Beast? Uz vydali propozice, zatim jen v eng

    There will be two course cut-offs: Racers must cross the approximate 26 km mark (Metlife Comfort zone) within 6 hours of the start and then must cross the checkpoint 1,5km before the
    finish line within 11 hours from the start. Anyone arriving after these times to these locations or to anywhere earlier in the course will be pulled from the course. The course closes at
    22:00pm. Any racers still on the course at this time will be pulled from the course if possible by race staff at the discretion of the Race Director. Anybody that will not make these check
    points on time will not be allowed to continue on the course and will be disqualified from the race (no medal, no t-shirt).
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Pár slov k Predator Drilu v Liberci, fajnovej závod.

    Je vidět, že Predátoři se byli podívat na Toughest, jeden z nejlepších evropských závodních seriálů, a vzali si z něj to nejlepší.
    Relativně krátký, svižný závod (přesně jaký by měl v kategorii Dril být), skvělým terénem s vodou a lesem, s množstvím překážek dělených do systému fastlane (těžká překážka po které hned běžíš) a slowlane (lehká překážka, po které ale ještě musíš absolvovat plazení či běžecký okruh). Tenhle systém přidává do závodu v elitní kategorii taktiku a v hobby kategorii umožňuje závodit překážkářům a běžcům na stejné trati tak, že každý využije svoje silné stránky. Dle mého názoru je to výborný koncept, ve kterém vidím budoucnost OCR. I se svým výkonem jsem spokojený, přestože jsme s Jiří Ambros běželi na pohodu, doběhli jsme někde v první třetině všech účastníků. Navíc se nám podařilo dát všechny překážky v těžší variantě (včetně rybích schůdků a totemů), což potěšilo dvojnásob. Predátoři se tedy vyšvihli a já se půjdu podívat, co mají v kalendáři přichystáno dalšího.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    V sobotu a neděli v Kutné hoře: https://www.youtube.com/watch?v=pslmw89JYh8&feature=youtu.be

    Já se tam asi nedostanu.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: K tomu pravidlu - presne, to bych povazoval za korektni reseni.
    Negativnimi recmi se nesmis nechat znechutit. Vzdy bude nekdo, komu se to nebude libit a kdo bude mit svoji predstavu o tom, jak by to melo fungovat. Nekdo chce velky zavody, nekdo rodinnou atmosferu, nemuzou byt spokojeni vzdy vsichni. Ja myslim, ze to dela Spartan v zasade furt dobre. Akorat tyhle CEU vystrelky by si mohli usetrit a vic kontrolovat a postihovat porusovani pravidel na trati.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: ted to ctu taky - priznam se, ze original pravidel jsem necetl uz jen proto, ze tohle pravidlo tezko nekdy budu muset resit osobne. Z toho, co jsem si precetl jsem pochopil to same - chceme to na promo fotku na uvodni nastup, pak si na sobe mejte co chcete. Kdybych byl ja na miste vedeni, tak to uvedu na pravou miru, vsem se omluvim s tim, ze se proste stala chyba a price money vyherci vyplatim. Jinak to schytaj jeste vic, tohle uz prijde mimo i me. Protoze se po vydani pravidla ohaneli s tim, ze je to globalni z US. Pokud to tady blbe pochopili, tak to uz neni problem US, ale CEU.

    K tem negativnim kecum... v ramci SR funguje nekolik urovni Kids (startovne 275), dela se special (zdarma), udelal se detsky den (vypadal hodne dobre), dela se workout (startovne 275), a potom jsou tu SRTG, ktere maji povinny alespon 1 trenink tydne delat zdarma. Pak je tu nove HH - ano, ten je drahy jako prase, ale momentalne jedina akce sveho druhu tady, co ja vim, takze nema prislis konkurence ve stredi Evrope. Tihle vsichni, co se motaji okolo akci, co jsem vypsal (me nevyjimaje) se citi byt soucasti SR, takze kdyz to potom nekdo zavrhne s tim, ze je to cim dal horsi a ze jde jen a jen o prachy, tak to poradne zamrzi. Ale za sebe nemam nejak moc silu se tam s nima dohadovat. Zitra mam trenink, kam uz ted je prihlaseno asi 15 lidi. Az se zase se vsema uvidim, tak me nic mrzet nebude.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Ja jsem to tam Michalovi okomentoval v podobnem duchu. Jezdim na akci = ridim se pravidly, nechci se ridit pravidly = nejezdim na akci.
    K tem kverulantum - jako obvykle jsou hlasiti lide s negativnim nazorem a lide s pozitivnim nazorem jsou tissi. Je ale jedine meritko, kterym lze hodnotit trend, a to je pocet ucastniku. Ten, pokud vim, Spartanu rozhodne neklesa, tak pres mnozstvi lidi s negativnim pohledem na vec je porad dost tech, kteri na akci jedou.
    K pravidlu - jak jsem pochopil, je v ramci sportu toto pravidlo dost ojedinele a to mi tez prijde hloupe. Co je horsi, tak nekdo tam vypastoval uryvek z USA pravidel, ze ktereho jednoznacne plyne, ze tricko maji mit na zacatku na video a snimky vitezu. Pak si ho tudiz muzou sundat. Zda se, ze CEU toto pravidlo zavedlo ci vyhodnotilo prisneji, nez bylo narizene z USA. To mi prijde dvakrat hloupe. Ale i tak stale plati - jezdim na akci = ridim se pravidly, at jsou jakakoli. Jako "rebelsky" cin to rozhodne nehodnotim.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tak FB se po vikendu zase plny reci o novem pravidle - ze zavodnik musi prijit na bednu pro vyhru ve finisherskem triku. Za me osobne: to pravidlo mi prijde pitome, ale jednou je to pravidlo, tak nevim, proc nad tim nekdo breci, jak kdyby mu nekdo ublizoval. Tim spis mi vadi obcasne naznaky obout se do CEU poradatelu, kteri za to nemohou - je to globalni pravidlo, co jim prislo jako narizeni a oni s tim mnoho nezmuzou. A celkove uz je mi nevolno z tech ustavicnej kecu, jak to jde strasne moc do kopru, ze je to zavod od zavodu horsi. Na druhou stranu po drtive vetsine akci poradanych SR je videt v komentarich hromada chvaly. Nejak me to nehraje, jak muze mit akce, co jde od 10 k 5 cim dal casteji vyprodano a spokojeno?

    Ad tricka: muj soukromy nazor je, ze to bude prace Reeboku. Nakonec v UFC taky sjednotili obleceni a vsichni maji vice mene stejne hadry, coz driv nebylo. A taky jsem zaslechl, ze SR uz ma Reeboku tak akorat a asi bude jiny hlavni partner se kterym by mohlo zmizet i toto pravidlo. Nakonec jestli sledujete nekdo UFC, tak asi taky vite, ze Reebok tam taky nema zrovna nejlepsi povest. Kazdopadne tohle, co pisu jsou jen moje domenky a nicim nepodlozene veci, takze to nikdo prosim neberte jako fakt. Ale budu rad, kdyz napisete, co si o tom vsem myslite.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: Dalo se tomu podle mě zabránit dvěma způsoby:
    1. a to je zcela to nejdůležitější - závodník by měl dbát na bezpečnost. Svojí a hlavně na bezpečnost ostatních. To je to, co mě tak strašně rozčiluje, když vidím na závodech lidi, když se pouští do akcí, které ohrožují ostatní. Bohužel toho je na závodech vidět poměrně dost. Při tom se stačí jen podívat kolem sebe a trochu se zamyslet nad tím, co udělám. V tomhle konkrétním případě si myslím, že se ale klidně mohla stát situace, že ten závodník o té holce před sebou vůbec nevěděl, protože ta skluzavka je obří už jen na fotce. I když sama Zuzana Kocumová psala, že tam lidi jezdili, jako hovada a dobrovolníci to nějak neřešili.

    2. takové překážky musí být pod kontrolou pořadatelů/dobrovolníků. Což se nikdy nepovede na 100 %, když je hodně lidí, hlídá se to strašně blbě. To mluvím z vlastní zkušenosti. Vzpomínám si na Klínovec Super 2014, kde jsem byl na oštěpu. Tenkrát ještě nebyly na provázku, takže jsme je museli chodit posbírat a odnést k zábranám, odkud se házelo. Totální blázinec celý den. Jeden borec se s tím nesral a mrsknul oštěp do terče, kde jsem zrovna byl já a sbíral je. Proletělo mi to kousek od hlavy. Nestačilo na ně křičet, že se tam teď házet nesmí a hlavně nestačilo vidět, že tam někdo je a házet tam je docela nebezpečné. Holky mu tenkrát vystavili zcela zaslouženě DQ. Některý lidi maj fakt divný myšlenkový pochody. Každopádně až na tenhle nechtěnej adrenalin to byl super den, byla sranda :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: je to tragédie :( V každém sportu existují úmrtí, ale zde se mu zřejmě dalo předejít. Dle seznamu očividně voda je ten rizikový faktor :(
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    tak tady je zprava... a je tam i historie tragickych udalosti - zatim celkem 6 zivotu, vetsina v severni Americe
    OCR Tragedy In The Netherlands - Mudstacle
    https://www.mudstacle.com/2017/06/ocr-tragedy-netherlands.html
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    PIP: to asi ne - nevim, co to bylo za zavod, cetl jsem to na strankach Zuzany Kocumove.
    https://www.facebook.com/zkocumova/
    PIP
    PIP --- ---
    BUTTERFLY: toughest?
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tak nevím, kolik má OCR na svědomí životů, ale po víkendu jeden přibyl. V Holandsku zemřela žena po jízdě na skluzavce - hned za ní jel další závodník, který na ni spadl - bohužel v nemocnici zemřela. Doufám, že tady se podobných zpráv nedočkáme. Vždycky jsem se na SR strašně rozčiloval u šplhu na lidi, co šli na obsazené lano, aniž by se nad sebe podívali. Asi v tom budu pokračovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam