• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1zmhWDMATK5-4-hEClgQhp17xDgPtnubjYIFL-yrMyBo/edit#gid=1666225237



    Spartan Race a další terénní překážkové běhy: Predator Race, Army race, Gladiator race, Spartakus race, Bahňák, Tough Mudder atd.

    Absolventi:
    Vechec Sprint 2012: PODFUCK
    Monínec Sprint 2013 (7,2 km): KABIS (1:41), TAURUS (1:29), IMOLOL (1:30), MAD_ (1:31), SARKUF (1:23), SPECS (1:18), VAMPYRCIK (2:12), LORD_WANG (2:12), BUTTERFLY (1:40)
    Monínec Super 2013 (12 km): MHO (1:47), JAKKILLER (1:48), SIRSPOOK (2:12)
    Bořetice Sprint 2013 (7,5 km): LIBUSHKA (1:06), TAURUS (1:06), SPECS (1:04), SIRSPOOK (1:01)
    Vechec Beast 2013: SIRSPOOK (3:32)
    Liberec Sprint 2014: TAURUS (1:41), PIP (1:11), BUTTERFLY (1:31), KUHL (0:57), UGLUGF (0:58)
    Klínovec Super 2014: TAURUS (3:32)
    Valča Super 2014: BUTTERFLY (3:21)

    nejobsáhlejší mapa veřejných i neveřejných míst k tréninku
    http://goo.gl/maps/VGW8V - veřejná mapa míst k tréninku
    Workout Playgrounds - mapa míst k tréninku v přírodě

    Poměrně nové sportovní odvětví, které v posledních letech zaznamenává prudký nárůst oblíbenosti. Od klasických extrémních běžeckých závodů se liší hlavně sadou fyzicky náročných překážek, které je po cestě třeba překonat (přelézání zdí, ručkování, šplhání, plazení bahnem pod ostnatým drátem, přeskok ohně).

    http://www.spartanrace.com/
    http://www.spartan-race.cz/
    http://www.bahnak.eu/
    http://www.toughmudder.com

    Překážky, příprava, trénink.

    14. 01. 2017 - Spartan Winter Sprint Dolní Morava - CZ
    11. 02. 2017 - Gladiator Winter Race Josefov - CZ
    18. 02. 2017 - Spartan Winter Sprint Svit - SK
    rozbalit záhlaví
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    MACHYK: Dík, tak nějak jsem si to představoval. Už jsme já i synek přihlášení, počítám že to bude sranda závod zajímavým prostředím léčebny Bohnice. V podstatě něco takového mám na OCR závodech radši, než ultra mega hardcore survival challenge.
    MACHYK
    MACHYK --- ---
    TAURUS: Urban jsem bezel loni v Praze. Prijde mi to takovej beh pro zacinajici a mestsky typky :)
    Neni penalizace a meri se jen cas. Prekazky v klid (sjizdeni tyce tzv. na hasice, prulez rourou, lez po siti, kladivem do auta, prebeh auta, plazeni pod kukavozem, prulez kontejneru apod.)
    Jestli si dobrej bezec, muzes mit sanci na bednu. Jestli mas nekoho kdo chce zacit behat OCR tak to s nim vzit na ukazku. Jestli chces mit medaily tak urcite.

    + Behy pro deti, kde se hodnoti poradi; moznost nekupovat triko; zajimave prekazky; doprovodne akce
    - nenarocne prekazky; nicmoc atmosfera (pokus o rozcvicku)

    Shrnuti: Spis nez OCR je to moznost legalne delat blbiny, ktere dela v opilosti na vejsce :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Máte někdo zkušenost či přímo chystáte se na Urban Challenge? Bude teď za dva týdny (21/4) v Bohnicích, což je asi nejblíž, co byl nějaký OCR závod k mému bydlišti, tak si říkám, že bych tam sjel.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Je tu poslední dobou nějak mrtvo, tak to trošku oživím..

    s Pavlem Paloncým aka ULTRAMARINE vyšel zajímavý rozhovor na DVTV, doporučuji!
    https://video.aktualne.cz/...n-mivam-i-halucinace-rika-bezec-kte/r~a222d270328611e8a72bac1f6b220ee8/

    další - nevím, jestli jste postřehli, ale Spartan Workout Tour je letos dokonce zdarma... jsem zvědavý, jak to dopadne :)

    a byl jste někdo teď v HK na Gladiatoru? Zatím jsem na to moc chvály neslyšel, hlavně prý dobrovolníci byli dost nepřítomní.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Martin Zikmund je prostě nezmar :) Klobouk dolů!
    http://www.spartan-race.cz/cs/media/blog/spartan-life?article=39834
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    ULTRAMARINE: to je takové trio, které se skládá z Ultra, Hurricane Heat 6HR a HH12HR. Pak tam byla ještě variace, kdy Ultra nahrazen HH24HR (který je zatím jen v USA), nebo Agoge (což je 60+ hodin drilu).

    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    BUTTERFLY: co je endurance serie?
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    UGLUGF: to ano... je pravda, že do 2014 se medaile rozdávaly už při první trifectě (sám mám doma dvě). Tohle chápu jako marketingový tah, prostě to lidi naláká dát to dvakrát. A pokud mám správné info, tak od 4 výš se dává taková ta trojuhelníková plaketa na dřevě. A jinak s cenou souhlas a netýká se to jen popelníku. Skoro vše, na čem se ocitne logo SR je dost napálené. A zrovna ty popelníky se doteď rozdávaly lidem, kteří zvládli endurance sérii. Nevím, jestli to pokračuje i letoškem, nikde to nebylo psáno, jako pravidlo. Byla to spíš taková pozornost.
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    BUTTERFLY: Jako pěkný, ale měli by to dávat už při 1x Trifectě. :) Btw. ten kovovej popelník na složení tří dílků Trifecty za 530,- je šíleně přepálenej. :D
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    SR prostě ty trofeje umí...double mám letos v plánu, tak snad se povede... teda ne, že by nebyl i před tím, než jsem viděl tohle :)
    JAIME24
    JAIME24 --- ---
    Když jste u HH, chystáte se někdo do Koutu na 6 hodinový?☺️
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    V Maďarsku jim v létě zase na 3 hodiny sebrali boty. Na tom 12, co jsem nedokončil nás zase se zavázanýma očima odvedli do lesa a tam nás na hodinu přivázali ke stromům. Nikdo nesměl promluvit. Taky zajímavý :)
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    ULTRAMARINE: Vím, mám 2x splněný 6hodinový a jeden pokus o 12hodinový skončil v nemocnici. Je to dril v týmu, jsi tam skoro permanentně pod zátěží (tahají se pytle, klády, obří pneumatiky, teď třeba barel se 100 l vody), řeší se do toho úkoly, hádanky a téměř vše v týmu. Je to hodně o komunikaci a je to opravdu náročné. Snaží se tam účastníky vždy nějak vykolejit. Teď třeba tím barelem, kde se těžiště neustále mění, v létě museli mít zase celých 6 hodin šnorchl a brýle, což dost zkomplikovalo dýchání a orientaci. Psal jsem o tom článek tady: http://www.spartan-race.cz/cs/media/blog/spartan-news?article=37475 a třeba z toho posledního psala Klárka z Lišova tady: http://www.spartan-race.cz/cs/media/blog/spartan-news?article=39637

    Všem, koho to jen trochu láká doporučuji, je to úplně něco jiného, než klasický závod.
    MACHYK
    MACHYK --- ---
    ULTRAMARINE: HH je týmová akce, nejde o to vyhrát, ale dorazit s týmem do cíle
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    BUTTERFLY: Kdyz mluvis o tom HH24HR - vis co jsou ty HH? Ja co jsem to studoval na webu, tak jsem z toho trochu zmatenej - pisou neco z toho je pro tym (spis nez zavod takovej teambuilding s lidma, ktery jsi nikdy nevidel), neco je zavod, tak nevim.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Já byl taky - můj první PR, ale jen Dril. Závod jsem si užil, ale nějak jsem cítil, že to není pro mě. Asi si zaběhnu ještě nějaký RUN varianty. Velký palec nahoru dávám střelbě z malorážky!

    Jinak jedna zajímavost - hodinky mi naměřily přesně polovinu toho, co v Liberci. Myslím v kaloriích. PR byl mnohem jednodušší - což mi nějak nevadilo, nemusí to být pokaždý masakr. Hlavně, když to není nuda a to nebyl ani jeden závod.
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    MACHYK: Jak řikáš, obzvlášť nedělní Brutal fakt bavil. Jak jsem si řikal, že letos už Monínec znovu dávat nebudu, tak mě to zase nahlodalo. :D
    MACHYK
    MACHYK --- ---
    tak musím konstatovat, že povíkendu v Eduardu odcházím s výbornou vzpomínkou na oba závody (drill i brutal) + trošku pokulkávající dopravou a informovaností u dobrovolníků; krásnými medailemi; ještě krásnějším trikem; modřínami na nohou; underground zázemím a konstatováním, že po víkendu na klínovic už predator RACE nechci vidět (tedy běžet) se vlastně těším na Monínec víkend :)
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    ULTRAMARINE: jestli dobře koukám, tak je tam ještě jeden ve Skotsku 15. 9. A Double Ultra asi nebude. Můj osobní tip je, že jim to zatrhli z US stejně, jako HH24HR.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    BUTTERFLY: mas prehled o nejakych dalsich ultra? Uz je to na webu? Ja zatim videl jen ultra v Andorre.
    European event - Kuwait, hmmm :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam