• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    MACHYK: ajo sakra... to se divim, ze si toho doted nikdo nevsiml :D ze maji mit veci na prevleceni z toho snad je znat dost vyrazne. Kazdopadne ted uz je to 3 den po vydani, nepocitam s tim, ze to bude cist vetsi pocet lidi
    MACHYK
    MACHYK --- ---
    BUTTERFLY: Oprav si v clanku "Momentálně je čtvrtek večer, 10. února." :)

    U článku bych ještě doporučil zvýraznit info co po doběhu. Mít pytel na mokré věci a komplet oblečení na převlečení. Už jsem viděl lidi, co dorazili ve sportovním a věci na převlečení nechali v autě...

    Ať se ve Vratislavicích daří Aroo
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Koukám, že se tu měsíc nic nedělo, tak aspoň jeden příspěvek: dal jsem do kupy pár doporučení na zimní závody, hlavně pro nováčky. Vycházel jsem především z vlastních zkušeností. Jak jste na tom vy se zimníma závodama? Máte nějaké doporučení?
    http://www.spartan-race.cz/cs/media/blog/spartan-news?article=40461
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Skvělé zprávy z Islandu! Stříbro získal Radek Paďour a ženskou kategorii vyhrála Janka Pepová ze Slovenska. Občas si říkám, že je až neuveřitelný, jak moc jsou vidět v OCR lidi z tak malého území, jako Československo. Fotky jsem si pujčil z FB Pavla Paloncýho aka Ultramarine, snad se na mě nebude zlobit :) Na tohle je prostě krásný pohled!



    MACHYK
    MACHYK --- ---
    HH - Zimu nestiham tak slovensko nebo cabajsko
    HH12 - lipno
    JAIME24
    JAIME24 --- ---
    Kdo se kam chystá?

    MACHYK
    MACHYK --- ---
    BUTTERFLY: Ahoj, já dal na Lipně celý TW. Bylo příjmný, že každým závodem už to bylo jen lehčí (na Klínovci jsem loni věděl, že to nejhorší teprve přijde v neděli :) )
    Byl to lehčí z těch TW - na Lipně nejsou tak hustý kopce. Pěkný byly ty BMX seběhy a výběhy. Nepěkný(nudný) zas seběh po jedný straně sjezdovky a výbeh po druhý straně. Na BEASTu byl pěkná delší běžecká pasáž. Super bylo zázemí a občerstvení v cíli. Na startu mě mrzalo, že s každou další vlnou už se skoro nešlo do vody. Shrnuto, mělo to + i - ale na 2019 to plánuji zas. :)
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    BUTTERFLY: v Krynici to musi byt oi nekolik pater z definice hnusnejsi - je to v Polsku.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tady je malé interview s Richardem Hynkem, který byl na Trifecta World Championship stříbrný, doporučuji :)
    http://www.spartan-race.cz/cs/media/blog/spartan-news?article=40408
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    jestli je někdo mimo FB, tak třeba ocení... btw. Ultra v Krynici jsem tak nějak tušil, je to tam podobně hnusný, jako ve Valče :)
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    BUTTERFLY: Ja sem byl na Super a pro me to byt v podstate prvni normalni Spartan a OCR celkove :) Bezel jsem jen predtim letosni Spartan Winter v Liberci. Kazdopadne jsem byl nadsenej, ale nemam s cim srovnavat :)
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tak Lipno se povedlo z mého pohledu po všech stránkách! Byli jste někdo?

    http://www.spartan-race.cz/cs/media/blog/spartan-news?article=40348
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    BUTTERFLY: takove jsem mel podezreni, jen mi to nikdo nebyl schopen takhle naplno potvrdit.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    ULTRAMARINE: Přesně tak - jde o to vydržet to do konce. Takto probíhají i Hurricane Heat. Základní verze má 6 hodin (tu mám 2x za sebou), pak je 12 (pokus skončil v nemocnici) a 24. Tohle je vlastně takový HH, co trvá skoro 3 dny.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    BUTTERFLY: Takze od ostatnich Spartanu se to lisi mimo jine tim, ze to vlastne neni zavod. Ve smyslu, kdy nekdo vyhraje, nekdo skonci druhy atd.
    Je to rekneme takovy challenge, brutalni team-building nebo tak.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Zřejmě první výpověď o Agoge v CZ/SK jazyce. Pokud někoho zajímají vytrvalostní akce, určitě si tohle přečtěte.. a pokud ne, tak si to stejně přečtěte :)
    http://www.spartan-race.cz/cs/media/blog/spartan-news?article=40297
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    dnes uloveno a stránce s přeprodáváním registrací... pobavilo :))

    LIPNO BEAST: Mam vlnu na 11:30. Rad bych vymenil s nekym za drivejsi. Kdo byl mel zajem, tak prosim napiste. Podle casu muzu nabidnout 150kc nebo pul litr domaci slivovice s predanim na miste
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    ULTRAMARINE: tomu rozumim... vychazel jsem z toho, ze sam Peter rika, ze takovy zavod uz je na nej prilis dlouhy... no nakonec to dopadlo uplne jinak, nez jsem tipoval
    poztracet zasoby se mi uz taky povedlo, nastesti "jen" 30 km vice mene po rovine :)
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    TAURUS: Jaky to bylo - oddelil bych svuj vykon a vykon poradatelu/zavodniku.

    Kdyz zacnu zavodem, tak musim rict, ze vsechno slapalo jak ma, dobre zorganizovany, na to ze tam bylo tolik lidi, cesta rozkopana, tak vsechno ok. Jediny, co jim nefungovalo, byly mezicasy. Celkove nejslabsim clankem pro me byla trasa. Prekazky ok, tezka trasa, misty dost mimo cesty, potokem, volnym terenem, tak jak to ma byt, porad do kopce a zase z kopce., nekteri namerili skoro 4000 stoupani, ale bohuzel porad stejna. Mam zakulisni info od mistnich, ze poradatel mel problem se dohodnout s nekterymi vlastniky lesu, takze meli dost omezene moznosti trasy a slo to poznat - chodilo se porad nahoru a dolu na tom stejnem kopci, na te stejne sjezdovce. Ani do druhe doliny se neslo [kam se pry loni slo], ani pres cestu na druhou stranu do druhych kopcu. Namotali to na jednom svahu, coz je skoda, protoze to mistni prostredi je dobry.

    A vykon - sel jsem sem, hlavne jako testovaci zavod pred Islandem, aby mi to ukazalo jak na tom sem, kde je potreba pridat. Taky jsem chtel vyzkouset ruzny veci jako pasky, rukavice a podobne. A projevily se dve veci - dost jsem pokrocil silove, takze vsechny ruckovaci prekazky krom twisteru [tedy ty klicove pro Island], pro me byly v pohode a citil jsem se na nich jiste. Coz v soucasny situaci znamena cca 150 anglicaku oproti lonskym asi 700. Naopak jsem porad dostaval strasne moc na kazdym prelezeni zdi, to porad neumim a delam to strasne nemotorne, vubec mi nesedla kladina, narozdil od slackliny. Taky se nikam nic moc nenosilo, sandbag i bucket carry byly kraticky.
    Zavod jsem prakticky pohrbil na plazeni pod ostnatym dratem, krom toho ze me neuveritelne sral [ale to je muj problem], tak jsem tam na zacatku druhyho kola vytrousil veskery jidlo z prednich kapes vesty, takze mi o par kilaku dost doslo. A uz jsem nechtel se dostat do hluboke krize, protoze ve ctvrtek me ceka 4denni exp. OCR zavod v Kanade.

    Takze s vysledkem spokojenost neni, s testem jo, protoze ucel splnil.

    BUTTERFLY: to je obecne rozsirena ale mylna predstava - za prvy zavod zavod na 24 hodin v zime a ve tme je dost jinej nez zavod na 7 hodin v horku [v podstate se da rict, ze ten 24hod zavod po 12 hodinach skutecne zacina], ale hlavne porad mam strasne velke rezervy v technice, v tom "vedet jak". Proste je potreba na tom byt fyzicky dobre [beh] a taky umet prekazky, jedno bez druhyho nejde. V prekazkach jsem tak nekde na pul cesty.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Já to vzdal velmi brzy... po cca 6 km jsem zjistil stav odběhlého/zbývajícího času a vyhodnotil jsem to tak, že to musím buď napálit (což na takovém závodě znamená téměř jistou smrt), nebo to položit a postavit se dnes relativně svěží na Super. Nakonec ta druhá možnost byla fajn... bez výmluv musím uznat, že na Ultra tohodle typu jsem nebyl vůbec připravený, naopak Super jsem si užil, i když taky dost bolel - svým způsobem asi nejtěžší, který jsem absolvoval. Ale sranda na trati byla... někteří se divili se slovy "kluci říkali, že Kouty jsou nejtěžší" :D No asi tam byli poprvé, Valča je prostě Valča. Hustý bylo, že dnes byla naprosto odlišná trať oproti včerejšku, protože přes noc pořádně napršelo. Nechci si ani představit, co by se dělo, kdyby v tomhle měli běžet lidi z Ultra... už tak byla úmrtnost dost vysoká...

    Jo a ještě něco: musím se přimluvit za Maďary - udělali si mezi závodníky (včetně mě) pěkně blbou pověst, ale mákli na sobě a po dnešku proti nim nemůžu říct jediný křivý slovo. Jestli vás někdy v minulosti štvali, zkuste jim dát ještě šanci, zaslouží si to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam