• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COULEENRC on-road/off-road
    UNDERMEDIA
    UNDERMEDIA --- ---
    QNEDLEEQ: jen dávej, místa je tu dost .. a je to inspirující něco dělat.)
    KOVYEXE
    KOVYEXE --- ---
    sobotní výlet(z)
    RC Trail in Sharka Valley
    http://www.youtube.com/watch?v=OWMQe340Uas
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Trx 4 jako kit
    TRX-4 Assembly Kit: 4WD Chassis with TQi Traxxas Link Enabled 2.4GHz Radio System | Traxxas
    https://m.traxxas.com/products/models/electric/trx-4-kit
    EOS
    EOS --- ---
    QNEDLEEQ: Řízení na CC-01 se tuní různě a všechno má svý plusy a mínusy. "Modrá" sada GPM je v podstatě zbytečně drahá kovová náhrada stávajícího řešení, ale nevalné kvality. Na rozdíl od jinejch dílů, kde se to snese, je zrovna u toho řízení ten mizernej matroš dost průšvih. Pak se dost dělá (tzv. "Mrakova", ale vymyslel to někdo jiný dávno před ním) varianta s přední spojovačkou, která jde v základu udělat na koleně, uspokojivě řeší vakly, ale bez nějakého složitého přepákování v podstatě otočí Ackermannovu podmínku naruby, takže pak prostě zatáčí vnější kolo víc, než vnitřní. Vyžaduje to vyřezat díry v předku, otočit dopředu páky těhlic, přehodit uchycení tlumičů za ramena, přemístit servo nad nápravu (čímž se ovšem zvedne těžiště), vyrobit a naohýbat novou spojovačku a táhlo k servu. Návodů je na to po netu fůra.
    Nejlepší by asi byla úprava stávající koncepce zadní spojovačky, s eliminací všech vaklů, nepřesností a zbytečnejch spojů. Viděl bych to na zachování původních plastovejch těhlic (Nikdy jsem neviděl zlomenou. (Měnil to ten, kdo chtěl tjůnink, nebo si sám zničil v plastu závity.), výrobu nové kovové svislé hřídele s pákou k servu nahoře a a dvěma kuláky k prodlouženým rejdovým tyčím dole a k tomu příslušné kovové pouzdro, aby bylo tužší, než to původní ohebné plastové asymetrické uložení. Celé to umístit do osy podvozku mezi pastorek motoru a přední příčnou předlohovou hřídel, zhruba tam, kde je teď prostřední šroubek krytu převodů. Když se ten sloupek udělá jako dutej šroub, tak to zároveň ten původní šroubek nahradí. Bude to symetrický, ubydou dva problematický pohyblivý spoje, servo zůstane pěkně nízko jak bylo a Ackerman zůstane správně. Vymyšlený to mám, jen zrovna momentálně nejsou lidi, ani motivace vracet se k CC-čku. ;-|
    EOS
    EOS --- ---
    SITH: Pokud chceš hezký autíčko na terénní procházky s rodinou, tak je viz HONCKA: dobrá volba za dobrou cenu. Má to hotovej lehce nadstandardní tuning a solidní plnohodnotnou RC soupravu. Nová cena téhle sestavy včetně doplňků bude někde kolem 8-9tis. Honza je pečlivej, solidní týpek, nikdy by nedal nikam nic mizernýho a jeho modely (hlavně starý éra) jsou hoodně rozmazlený. ;-)
    I to Bronco je čistá práce a vždycky se s tím hrozně bál jezdit do vody, že prej to stříďáci nemaj rádi - jakoby nikdy neviděl moje "ponorky" :-) .
    Pokud se dobře pamatuju, byl v tom patnáctizávitovej stříďák bezsenzor, myslím Nosram, s planetovou redukční převodovkou MP-JET a s reglem FOXY 35A, - jen pohon cca za tři litry.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SITH: kup si neco solidnejsiho y druhy ruky, dle tveho vyberu spis preferujes neco pomalejsiho, napr tohle je za slusnou cenu
    Ford Bronco - expedice
    http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Ford-Bronco-expedice/823815/
    pokud te to nebude bavit, tak imho to prodas za ty samy prachy, je to expedice, tj je to idealni model na prochazky a kraveni po lese.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    SITH: Když koupíš model za několik tisíc a zjistíš, že to nikoho nebaví, tak se dá ještě relativně slušně prodat na bazaru. Případně se i tamtéž dá podívat, jestli by tam nebylo něco vhodnýho jetýho pro tvý potřeby za "pár" korun.

    modelbazar.cz - modelářský bazar, soukromá inzerce zdarma
    http://inzerce.modelbazar.cz/
    Inzerce RC modelů | RC bazar
    http://www.rcbazar.cz/
    ModelBazar
    http://www.model-bazar.cz/
    MATT
    MATT --- ---
    SITH: zas se muze stat, ze vas to nechytne prave proto, ze to bude levnej smejd ;)
    SITH
    SITH --- ---
    MADCAT: ale poradil :) je mi jasné že za litr se nekoupí žádná sláva, ale nechci koupit něco drahýho a pak zjistit, že to nebaví ani mě ani dcerku. Když nás bude tohle bavit, tak příště bude rozpočet klidně 5k. Je to jako s autem, taky si hned po řidičáku nekoupím drahou funglovku .)
    UNDERMEDIA
    UNDERMEDIA --- ---
    SITH: toto není model ale hračka ... v polici to rok vydrží, ale jinak viz.:MADCAT:

    u modelů je důležité že se dají opravovat protože jsou na ně dostupné náhradní díly .. to tady určitě nehrozí

    začíná to někde na 2500 ale to jsou uplně malinkaté autíčka spíš na doma ... ta velikost hraje roli i v té životnosti ..větší díl=větší odolnost

    http://www.astramodel.cz/cz/katalog/ecx/ecx-temper-1-24-4wd-rtr-cerveny-p42861.html
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    SITH: Za mě (dalšího total laika): jezdit to asi bude, ale bál bych se, že to je ta kategorie aut, kterou by ti v seriózním RC obchodě ani neprodali. Já se kdysi ptal na auto pro kluka do litru, a v obchodě se mně tak nějak vysmáli, že za tyto peníze to je hračka, a že když na tom něco klekne, tak se to neopravuje, nýbrž komplet vyhazuje, protože díly stejně neseženeš. Já nakonec koupil Micro Car 2.4 GHz za ten litr, ale stejně to žádná výhra nebyla - nejezdilo to špatně, ale jenom chvílu, pak tomu několikrát po sobě kleknul akumulátor, a už mně to bylo blbý furt dokola reklamovat, už se na mě v obchodě dívali jako na trotla. A na mou radu co teda koupit levnýho, aby to šlo i opravit v případě poruchy, mi doporučili HPI Q32 za nějakých 1500, což je taky mrně, ale už jsou na to díly.

    Tady ten crawler bude mít výhodu, že to nejezdí rychle, takže snad nehrozí ulámaný kolečka nebo zlomený ramena, nápravy, šasi od trefených zdí a židlí, ale i tak. No ale ten rok by to možná dát mohlo, když se to nebude přehánět :)

    Si to tak po sobě čtu, tak jsem ti asi hovno poradil :)
    SITH
    SITH --- ---
    ahoj, chci pro malou dcerku a trošku i pro sebe koupit levný a základní RC model 4x4. Rozpočet do 1.500CZK. Našel jsem např. toto. Je to něco co mi vydrží mín rok a bude s tím zábava pro malou holku a pro mě, začátečníci? díky
    Nejhezčí Rock Crawler s kovovou kabinou který zdolá každou ...
    https://www.rcskladem.cz/...-901812497-nejhezci-rock-truck-crawler-2-4gh-28cm-s-kovovou-kabinou.html
    EOS
    EOS --- ---
    QNEDLEEQ: Běžný 5,7mm kuláky se tam moc nevejdou. Menší se daj vzít od MPjet, ale ten kus drátu místo spojovačky nahradíš těžko, protože tam na něco inteligentnějšího není dost místa. Oblíbený tuning řízení od GPM není z hliníku, ale modře eloxovaný hlíny a bez dodatečný péče vydrží míň, než plastovej originál. Minimálně to chce páky na šišatý konce svislý hřídele přilepit, jinak se tam ten hroznej vakl za chvíli vymačká úplně a spojovačku na mosaznejch futrech vyměnit za antikoro - vytahávaj se hliníkový oka.
    Další možnost je "Mrakovo" přední řízení, ale to prakticky znamená rozřezat půlku šasí, zvednout servo nad nápravu a obětovat rozumnou geometrii.
    Hledej třeba tady:
    kubamynar | Wrangler - Upravy – rajce.net
    http://kubamynar.rajce.idnes.cz/Wrangler_-_Upravy/
    dusoft | Seznam alb – rajce.net
    http://dusoft.rajce.idnes.cz/?listType=&sort=createDate&page=0
    rc-listany | úpravy podvozku CC-01 by Mrak – rajce.net
    http://rc-listany.rajce.idnes.cz/upravy_podvozku_CC-01_by_Mrak/
    UNDERMEDIA
    UNDERMEDIA --- ---
    QNEDLEEQ: pekny ... jen ta korbicka mi prijde trochu nedotazena .) šikl by tomu spíš rám imho
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    MATT: doporucuju nalepovaci pasek suchyho zipu na dvirka baterek a kastli :)
    MATT
    MATT --- ---
    UNDERMEDIA: křupnul stock. koukam, že v čechách to maj zas za dvojnásobek, ale co se dá dělat. doporučil bys koupit ještě nějaký další díly? třeba front bumper?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam