• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    LALINA
    LALINA --- ---
    dobře, nebudu nazývat umělce děvkami, ale prostými výkonnými pracujícími - to asi bude spravedlivější:-)

A doufám, opravdu moc doufám, že mezi nimi jsou někteří, kteří nejsou zaměstnanci na volné noze, ale opravdovými Umělci s vlastním názorem a způsobem, jak ho dát (svým uměním nebo i jinak) najevo. A ted nemyslím jenom nějaký volby, ale tak vůbec.)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Ze Zemana nejsem nějak extra nadseny jako z prezidenta. Ale mel jsem nekolik kriterii, ktera jsem posuzoval pri rozhodovani ve 2. kole. A jsem velice rad, ze se ted jedno z nich potvrdilo jako spravne.
    A to ta silena servilnost k EU. To co ted predvedla TOP09 vedena neuspesnym prezidentskym kandidatem KS je nehorazne.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    prave, pokud to nekdo delal citlive a vkusne, tak problem nemam, nemam problem s tim, ze nekdo vyjadril podporu. ale ty trapny veci, tady uvedu jedno video, aby to bylo jasny co myslim...
    My jsme zemani :-D - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=MH8e7H3oVrk

LALINA
    LALINA --- ---
    LONESTAR: to každopádně.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LALINA: tak me ani tak nejde o to, ze bych k nim mel citovy vztah, jen si rikam, ze to co nastalo je mirne receno prehnane a trapne. rikam si, co me osobne by muselo prinutit abych se choval takhle. asi ty hypoteky, nastesti ja bych si nikdy zadnou nevzal. takze mam klid..
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    LALINA: ono taky nejde o to ŽE to dělali a PROČ to dělali, ale o to JAK (= jak trapným a devótním způsobem) to dělali...
    podporu lze vyjádřit slušně a kultivovaně - nebo lze zpívat "Knííííže k lidu blíííže" a podobné Menzeloviny...
    LALINA
    LALINA --- ---
    ANDY_WARHOL: no pokdu mluvíme o těhle volbách, tak jo. Přesto myslím, že mnoho z nich to dělalo i z nadšení, protože to jsou emocionální lidi vesměs.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ANDY_WARHOL: něco na tom je, ano.

Já sama jsem se celekm otřásala, když jsem náhodou někde nějakou agitku utrpěla a i když vlastně českou scénu moc nesleduju a některá jména jsem skoro ani neznala a nevěděla, že jsou to "celebrity", tak u těch známějších jsem si říkala : tak tys u mě skončil/a...
    Ale zhruba dneska ráno mi nějak došlo, že je zbytečně odsuzuju, že z toho dělám víc, než to je a že prostě jsou jací jsou a takový je můžu (totálně schovívavě) brát.
    Ale jak říkám, nemám k nim žádný citový vztah k nikomu (ani jsem se s nikým neidentifikovala ani do nikoho nevkládala jakási nereálná očekávání) takže pro mě je to asi lehčí.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja proste odmitam argument typu, ze jsou neco vic, nejsou, jsou to porad lidi, maji svoje rodiny, hypoteky a podobne. jedinej rozdil je v tom, ze jejich povolani ma svoje specifika a jejich "cena" je zavisla na publiku. cim vic publika, tim vic penez a prestize, jenze publikum na strome neroste, muze byt sebelepsi herec nebo zpevak, ale kdyz se o nem nikdo nedozvi, tak ma smulu, proste nema praci...
    na kvalite uz davno nezalezi, to by se na nas z radii nehrnulo to co se hrne...
    a ti sami lide, kteri prinutili sve novinare ve svych novinach aby adorovali knizete, ti sami maji moc tyto umelce zamestnat, to je cele.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LALINA: neprijde ti logictejsi, ze proste jim jde o to aby meli zamestnani a zivobyti ? jako kazdemu normalnimu cloveku ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    LONESTAR: tomu nerozumím. Když má člověk stejný nebo velmi podobný názor po mnoho let, je asi úplně normální, že v určitých chvílích ho bude dávat najevo...tedy se bude asi opakovat.
    To má každej, nejenom umělci. Ale to je psychologie a to sem asi nepatří.

Umělci vždycky byli - a doufám, že i nadále budou- citlivým (a někdy i přecitlivělým) indikátorem stavu společnosti a budou na něj pro někoho asi přehnaně reagovat. Berme to tek.
    Jsou ale i tací, kteří jsou opravdu děvky - ty ale nazývejme děvkami a odlišme je od umělců, kteří jenom impulsivné dávají najevo svoje pocity.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LONESTAR: je to cele vlastne uplne jednoduche, ta nelogicnost toho se muze zdat jen kdyz clovek nezna vsechny okolnosti. ale kdyz je jasne jak media funguji, jak se vlastnictvi nekde koncentruje a ze vlastne povaha umeleckeho povolani je na mediich u nas stoprocetne zavisla (tretirade celebrity se sami nabizeji bulvaru aby se o nich psalo - to je jen spodni patro, ale funguje to takhle i ve vyssich patrech, akorat nejde o bulvar, ale treba o rozhovory v ruznych casopisech), tak ani nelze predpokladat nic jineho.
    taky uz se tomu prezdiva kulturni fronta nebo take vecni petenti. vzdy se totiz seradi v siku, jako by nejakdo vydal nejaky neviditelny pokyn.

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LALINA: me se nelibil ani styl knizete ani styl zemana a ac se venuju hudbe, nenapadlo by me vytvaret nejaka dila a rozsirovat to po internetu, kde bych oba kandidaty zesmesnoval. ac se mi nelibi, ze bude zeman prezident, uznavam ho jako prezidenta a nemam s tim problem. tomu se totiz rika demokracie. to co predvadeji umelci ale nema s demokracii nic spolecneho, je to urazeny frackovstvi a protoze neverim, ze by byli tak hloupi aby toto predvadeli, tak me to vede k tomu, ze to zrejme neni z jejich hlavy, ale funguji na neci prikaz.
    no a protoze jsem studoval medialni studia a trochu vidim pod poklicku medii, a vzhledem k tomu, v jakem nepomeru byla mainstreamova media na strane knizete je jasne odkud vitr fouka. chces li umelce mit dobre bidlo, musis nasi pisen pet. to je cele. jen logika...
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    LALINA: Nesnazim se je dehonestovat a v prispevku to i pisi. Jen jsem se pokusil popsat priciny, tak jak je vidim ja. A je to dobre, ze kazdy je jiny.

ANDY_WARHOL: Ono je to zase po chvili prestane bavit... Da se souhlasit s tim, ze mi taky prijdou navedeni. Ale porad si myslim, ze je to zpusobeno jejich nekritickym vnimanim reality na zaklade vzdelani... A ze si neuvedomuji svoji trapnost? No tak to musime akceptovat a myslet si o tom sve.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    LALINA: jenže ty jejich "vlastní autentický pocity" se objevují tak pravidelně, tak čitelně a předvídatelně, že to jejich autenticitu dost snižuje :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    ANDY_WARHOL: a nebylo to třeba tím, že se jim nelíbí styl, jakým to vedl kikina a vůbec to, co se tu děje?
    Nepřiznáš jim nějaký vlastní autentický pocity?
    To si opravdu myslíš, že jsou to všechno něčí loutky nebo děvky?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JONAS3: vis kdyby to bylo poprve, kdy (skoro) titiz lide se nesnazili jit proti tomu, co si obcane zvolili, kdyby to bylo poprve, kdy delaji ruzne petice a provolani. skladaji pamflety a podobne.
    tak by se to jeste dalo pochopit. ale oni to delaji v podstate uz od te doby co skoncil Havel jako prezident. (zle jazyky tvrdi, ze jsou to skoro titiz, co podepsali antichartu, ale to neni pravda, protoze mnohym z nich neni tolik, aby se toho mohli ucastnit). Takze pokud to clovek jen trochu vnima, tak vidi, ze je za tim neco jineho. Jsou to loutky a jsou vyuzivany k natlaku. Proto si jich lze tezko vazit. Ale proste nechapu, ze si oni sami neuvedomuji svoji trapnost.
    KEMAL: Jen takovy postreh: V nejakem z prvnich rozhovoru nazval tazat Zemana prezidentem a on mu dal lekci z ustavy v tom smyslu, ze jeste prezident neni, dokud neprobehne inaugurace. Ten moderator (zapomel jsem ktery) mu na to odpovedel v podstate totez co ty.
    Bylo na tom, ale krasne videt, jak Zeman (vypadajici notne priopile, bylo to kratce po oznameni vysledku) se rad holedba a poucuje. Uz kdyby nemel tuto vlastnost, byl by pro spoustu lidi prijatelnejsi
    LALINA
    LALINA --- ---
    JONAS3: tak umělci jsou prostě z jiného těsta než vědci a to je dobře. Z vědců těžko vytřískáš Hamletův monolog a od herců nečekej chladné suché analytické myšlení.
    Proč je za to, co jim umožnuje dělat umění, nějak dehonestovat nebo odsuzovat...
    Je asi třeba je v tomhle brát s rezervou, schovívavostí a pochopením. Oni se taky časem zklidní...
    Není dobrý z nich (z většiny) dělat modly a ideové vůdce, ale ani kdovíjaké kanalozní kreatury.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ARCAK: ale kolego, tohle jsme snad již vyřešili v "klausovském fóru". Pojmem "prezident" budiž označován prezident jak současný, tak i minulý a analogicky tedy nutně i prezident budoucí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam