• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ve vysoke politice nemuze z principu byt nekdo kdo je cestny, reknu vam to polopate, pokud ten system jeste nechapete.
    mlady clovek mirici do politiky pln idealu, dejme tomu, tady v tom bode bych tomu jeste veril
    stoupa po stranicke hierarchii nebo se uplatnuje v komunalni policite. uz tehdy je vyhlidnut lidmi, rikejme jim treba lobiste, a je mu pomozeno bud v osobnim zivote, financne, materialne nebo v dosazeni lepsi politicke pozice, bez toho aby bylo zadano neco naspatek. tento clovek zacne byt zavazan i kdyz si to v teto chvili neuvedomuje. pak postupne zacne delat nejrdive male ustupky a kompromisy. v teto fazi jeste o nic nejde, takze mu to necini problemy a porad ho svedomi nevaruje. pozdeji se ale ustupky a kompromisy stavaji vetsi, svedomi uz zacina alarmovat, ale je pozde. tlak lobistu roste. kdyz se tento politik dostane do pozice, kde uz o neco jde, je v podstate zkorumpovany. pokud nekdy v tomto procesu rekne ne. je vymyslena nejaka kauza, ktera jej odstavi. v zasobe je totiz dostatek tech, kteri se proste na to vyserou a nechaj to byt. politik je v podstate pak uz jen bylim konem nejakeho vlivneho lobisty. ve skutecnosti ovsem mafiana.

kdo veri, ze se politkou neco da zmenit, necht mi napise nejaky jiny, ale realny scenar, jak si mysli, ze by to slo, protoze ja to tady opravdu nevidim

z tohoto pohledu je pak jasne, proc rikam, ze je lepsi se toho neucastnit a nespinit si ruce. protoze svoji energii venujete ne tomu aby bylo lip ale abyste pomohli jedne skupine vuci druhe, verejne mineni je totiz pro ne stale dulezite, pres tyhle hry manipuluji s lidma a ti jim pak davaji hlasy a tim je udrzuji u moci. jedina cesta je jim zaseknout penezovody aby se pokud mozno pozrali mezi sebou o zbytky. to ale pres volby neni pruchodne, je to pruchodne pouze na osobni urovni u kazdeho platce dane, ze proste omezi tok do statni kasy na minimum. tedy seda ekonomika a paralelni ekonomicke struktury.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    ANDY_WARHOL: ... a kazdy, kdo je v nizke politice je nizky krivak...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PREVIT: kazdy kdo je ve vysoke policite je krivak, to je axiom. pokud vyzdvihujes krivactvi jednoho a nevadi ti krivactvi jineho, jsi pokrytec (nerikam ze to tak je, jen poukazuji, jak to pak pusobi)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    ŠTINDL: Zeman si své důvody vymýšlí za pochodu | Názory | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...e-duvody-vymysli-za-pochodu-f4j-/nazory.aspx?c=A130522_091912_ln_nazory_vsv

Presne to si myslim o Zemanovi take. Je to Krivak.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PAGAN_DARKEN: krásně si popsal příklad mediální manipulace. teď si to spoj s tim jak u nás i ve Svete je koncentrovano vlastnictví medii a vyjde ti, jak to na tom Svete chodi. tyhle manipulace jsou ve vsem, jen tady je to pro premyslivejsiho člověka už hodně okate, takže to dokáže rozklicovat.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PAGAN_DARKEN: protože tam tahá za nitky ta druha parta. media nejsou nezávislá. Maji své vlastníky a ty vlastníci zase své Pany, kteří to vlastnictví pro své poddané umožnili. jednotliví novináři už dávno nepisou nic jiného, než se od nich čeká. jinak by si neskrtli ani nikde jinde. občas aby se nereklo se napíše něco proti preferovanemu konovi aby se vzbudil dojem objektivity. jak by rekl Pratchett. ti lide Maji něco horšího než biče. - rozuměj paní kteří tomu sefujou nepotrebujou bič-cenzuru, ten bič je už v tech novinářích uvnitř nich. strach ze neuzivi sebe a svoji rodinu napriklad
    PAGAN_DARKEN
    PAGAN_DARKEN --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: Jinak, stejně tak považuju za urážlivý výraz buzna (ať už ho použije Putna nebo někdo jiný) a byl bych moc rád kdyby ses ho mohl pro zbytek diskuse vyvarovat. Díky :)
    PAGAN_DARKEN
    PAGAN_DARKEN --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: Já vidím problém jinde. Putna by být jmenován mě. Dle mého názoru. Ale to jak o tom referují média je trapná demagogie.

Nejdřív jsme se dozvěděli, že se mu Zeman mstí. Pak se objevila zpráva, že Zemanovi prý vadí jeho sexuální orientace. Toho se samozřejmě chytli různé gay iniciativy (oprávněně). Pak přišlo upřesněné. Zemanovi prý nevadí orientace ale nerespektuje lidi kteří nosí vulgární transparenty na prague pride. Titulek? "Zemanovi vadí účast na pochodu gayů"

To ale není to co řekl. Z jeho slov jasně vyplývá, že mu nevadí orientace, nevadí mu účast na pochodu, vadí mu konkrétní transparent.

Mě je 30, považuji se za liberála a na tomto transparentu mi nepřijde nic extra šokujícího. Ok, někdo se hloupě chtěl zviditelnit a co. Uznávám ale, že to s tradiční představou váženého universitního profesora dohromady nejde. A nejmenovat kvůli orientaci a kvůli veřejným vulgárním projevům je prostě velký rozdíl.
    PAGAN_DARKEN
    PAGAN_DARKEN --- ---
    Jinak, ještě jedna otázka do plána. Těsně po volbách se hodně řešilo, že MZ vedl agresivní a negativní kampaň plnou pomluv kdežto KS zůstal takový zdvořilý a ležérní. Něco na tom určitě je, ale proč nikdo neřeší, že ve prospěch KS vedli negativní a lhavou kampaň veškerá mainstreamová média?
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    SADY: ten clanek je dobra snuska pomluv, smyslenek a nepodlozenych spekulaci.

Osobne vidim v nejmenovani nejake buzny daleko mensi problem, nez napr ve smeteni tunelovacich kauz z divoke privatizace(rozkradani statu) pod koberec. Tahle ochrana kamaradicku zlodeju nam nejak ve svetle viroz ala udajne opilosti utichla, ne?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PAGAN_DARKEN: ta otazka je polozena spatne, jiste ze dilci veci by byly jinak, nektere lepsi nektere horsi, ale to hlavni zlo budou generovat loutkovodicove danych kandidatu +- stejne, jde tu samozrejme o dalsi okrajovani svobody az do trpkeho konce... tohle ale nema smysl resit.
    co je podle tebe lepsi, uriznout si nohu nebo ruku ?

co se tyce koncept obcanske spolecnosti. ten vubec neni spatny koncept, ale to cemu se tady tak rika, je jen znasilnene cosi vyplozene pravdolaskari, tzn. zase stejnymi lidmi co to tu reziruji a naprosto k hovnu. jen prostredek jak napadnout tu druhou partu.
    skutecna obcanska spolecnost je to o cem mluvim ja. totalne paralelni a nezavisle sturktury, kde se lide snazi o sebe postarat sami a stat potrebuji jen minimalne pokud mozno vubec, pozor neplect s komunitou, tady vubec nejde o to, ze by ti lide museli byt spolu na jednom miste a nemit kontakt s realitou, ale to vysachvoat pijavice, ktery krome toho ze uziraji nasi produktivitu zaroven usiluji o to vzit nam i posledni svobodu a udelat z nas jen otroky...
    PAGAN_DARKEN
    PAGAN_DARKEN --- ---
    ANDY_WARHOL: Souhlasim, ale jen castecne. Predevsim si nemyslim, ze koncept obcanske spolecnosti jako takovy je v zasade spatny, jen v CR zatim zatim vypada hodne nemocny

Za druhe, a to je spis tema do diskuse... co by se fakticky zmenilo kdyby vyhral Schwarzenberg? Je vubec nejaka vec, byt dilci, kde by podle tebe mohla byt pritomnost jednoho ci druheho lepsi ci horsi pro bezneho cloveka?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SADY: me je nejaky putna ukradeny abych pravdu rekl.
    odpovez si, myslis si ze kdyz jedna strana tohoto sporu vyhraje, ze to bude nejaky vyznamny posun na ceste k demokracii ? ja v tom vidim, ze jeden politicky protivnik znemozni jineho, pokori ho, ale co z toho budes mit ty ? jiste pan putna bude mit svuj titul, ale co z toho budes mit ty ? ja ti to reknu, vlozis svoji osobni energii do toho aby si ve skutecnosti podporil toho druhyho hajzla, pan putna je zde stejne jako v jinych takovych podobnych hrach jen manasek s kterym se hraje divadylko. jen paka na to aby jedna strana ziskala navrch a ty jim v tom budes pomahat. ale realne se nezlepsi ani hovno. bude to takto pokracovat a ty bydes placat svoji energii na hovadiny, protoze ty skutecne dulezity veci ti zatim budou unikat.
    politiku neres, je to ztrata casu, vybiras akorat mezi certem a dablem ale realne pomahas hovnu. jedina cesta jak z tohohle marasmu ven je si tu pravdu uvedomit a zacit pracovat na sobe aby si do toho zlodejsko mafianskyho konglomeratu, kterymu se rikal stat prestal jakoliv prispivat, tzn vytvaret paralelni struktury, tak aby si se casem bez statu obesel, a lidi kolem tebe. pokud tohle udela vic lidi, bude to ucinnejsi nez jakakoliv revoluce. protoze revoluce jsou zmanipulovane skoro vsechny. ale tahle aktivita o ktere mluvim ne, protoze to delas pro sebe a prinasi to vyhody tobe.ne nekomu jinemu, zadny hajzl uz z tvoji energie ani prace zit nebude....
    SADY
    SADY --- ---
    PAGAN_DARKEN: ja jsem jen rozvedl posledni pripad, hysterii jsem nezaznamenal... ja nic ke Gottwaldovi neprirovnaval ani to neobhajoval... naposled - jen jsem tvrdil, ze ho neni proc litoval, protoze si za to muze sam...
    SADY
    SADY --- ---
    ANDY_WARHOL: ja se plamene nerozciluju, jsem v klidu... pro priklad jasnej vysledek jednoducheho nepolitickeho snazeni: pokud Putna dostane profesuru - o tom jsem celou dobu mluvil, ale jsem rad, ze mi chces otevrit oci...
    to mas jak s virou, lidi co chtej bejt svobodnejsi nez ostatni si nakonec vytvorej jeste uzkoprsejsi vezeni... tak na me zas pusobis ty, zdar
    PAGAN_DARKEN
    PAGAN_DARKEN --- ---
    SADY: Takze zatim co ja sem sepsal prispevek tykajici se nejakeho dlouhodobeho jevu (medialni stvanice), ty jsi si z nej vybral jednu epizodu a zacal si hystericky kricet. Hezke.

Akademici se za putnu mohou samozrejme postavit. Mohou rict, ze ho chteji profesorem a mohou treba zacit stavkovat, prosim, proc ne!

Ale prirovnavat to ke gottwaldovi, propagovat desitky "komentaru" (to neni nazor redakce, to jen blogeri kteri se nahodou ocitli na prvni strance) kde delaji ze Zemana malem stalinistu (a nekdy ne malem) to je neprimerene. A jestli si opravdu myslis ze jde vsechno o lidi dobre vule a jejich srdce pretekaji laskou, tak to asi fakt nema cenu pokracovat :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SADY: pres politiku se zmeni leda tak hovno, to je jasny kazdymu kdo umi aspon zakladoskolskou matematiku.
    ale jestli chces, tak se plamene rozciluj, me to je jedno, ja sem si svoji povinost otvirani ocicek pro dnesek splnil, treba ti to dojde jindy. tak zdar
    SADY
    SADY --- ---
    ANDY_WARHOL: ano ja se zapojuji, protoze clovek podle me nema mlcet... to jak jsi prozrel ty, mi zatim asi nebylo umozneno... ano, vim ze je to hra, ale mlcet a sledovat mi neprijde spravny postoj k ni... neco malo zmenit muzes a o to se ma cenu snazit imho
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SADY: no vdyzt je to i opacne. a to je prave to co ti celou dobu vysvetluju. bud v ty hre si nebo nejsi... a ty na me pusobis ze jsi..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam