• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CROSS: jo tyhle veci sem se presne ucil, uz treba pravidla pro primani zprav a dalsi veci. uz si to tolik nepamatuju, ale neni to problem vyhledat.... nicmene ze vlastnictvi medii je na tom zebricku vysoko, to pravda je, ten vliv muze byt od nuly do sto procent, zalezi kde.. a ano, nekteri to reknou a nekteri si hrajou na objektivitu a pak jsou jeste za vetsi blbce
    ale ja nemam problem s tim co rikas. jen to spis upresnuju a doplnuju, jako ty me...
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANDY_WARHOL: samozřejmě, že vlastnická struktura je určující (podle toho, co od toho vlastník očekává, jak jsem psal, majitel chce vydělávat). Jak jsem psal, já v tom apriori nevidím problém, nevadí mi, když má redakce blízko k nějakému názorovému proudu. Problém spatřuju v tom, pokud to zastírá.

Jak se píše v Saturninovi, není důvodu, aby sytý hladovému nevěřil, že je nebezpečno dotýkat se drátů i na zem spadlých, stejně tak není důvod pochybovat o tom, že se dva prezidenti sešli, protože o tom píše Právo nebo Hospodářky. Jak ale noviny tu událost interpretují je ovlivněno tolika faktory, že jestli ty noviny vlastní Babiš nebo Bakala je skoro jedno, a především — zase to končí u kritického čtenáře. Pokud někdo hltá zprávy v Blesku jako fakta, nepomohlo by mu, ani kdyby to vydávala BBC.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CHORCHE: a proc te to vlastne otravuje a unavuje, me to naopak spis bavi, jak si se vsema vytira prdel, pro me je to vsechno jedna stejna pakaz a on jim do toho tam udelal trochu diskoteku, to mi prijde k popukani, jak sou z toho vsichni paf. jinak je mi to uplne jedno, jestli tam bude ten nebo ten,. ja se akorat budu prirpavovat abych eliminoval vsechny negativni veci vuci sobe, protoze nic jinyho asi nema smysl, jinak je to proste show...
    a co se tyce picy pikovy, ta me bavi uplne nejvic, to je zenska, ktera v tom evidentne umi chodit :)
    co ta predvadi, to me prijde extreme smesny a zabavny. ale divam se na to nezaujate jako na show.

"nakonec to dojde k tomu jmenovani Nemcove od predsedy PS (proto to kreslo nabizi ods topce) " - to sem ani ja nevedel a dozvedel se vcera, ze to neni tak ze by ten treti pokus mel predseda snemovny, ale zase prezident na navrh predsedy a mam pocit ze neni specifikovano, ze ten navrh musi prijmout...

rikam to porad, tohle neni nic, cim by se mel normalni clovek ztresovat, je to show pro nase pobaveni, skutecna moc se odehrava jinde a jinak.... a protoze tohle je jenom show, nema smysl se ty frasky vubec ucastnit, volby totiz nezmeni nic jinyho nez ze tam budou jini herci, je to jako kdyz des do divadla a vybiras si hru na kterou pujdes, tim ze si vyberes jine herce v jine hre sice uvidis jiny divadlo, ale to nijak neovlivni, ze to je porad divadlo. chapes ? nestresuj se tim, opravdu ti to za to nestoji a uplne nejhorsi varianta je se na nejakou tu stranu priklonit a pak se za ne hadat s jinejma lidma. kdyz se pridrzim ty analogie, tak jako kdyby si na divadle fandil jendy postave a pak se hadal s lidma, co fandej jiny, ze ta tvoje je lepsi. tim hadanim dosahnes akorat pohadani, tezko v pristim opakovani teto hry se ta postava nejak zmeni nebo se bude chovat jinak....

z praktickyho hlediska, jakykoliv protahovani aby to vydrzelo do radnych voleb je taky dobry, aspon se neco usetri :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ANDY_WARHOL: ja ti rozumim, ale je to porad nadbytecne moc info, filtrace tim... nasrat
    a viz. ted Milous, udelal neco, co povede jen k dalsim spekulacim, reseni to neprinasi, ale ma na to pravo...zkousi mantinely, no booozi - me to otravuje i unavuje zaroven
    s tim spojenym me vlastne castecne znepokojuje, ze se objevuji argumenty o tom, ze todle vlastne sliboval a todle je cesta jak ukoncit *pravicovou* vladu - to preci neni poslani Prezidenta v Parlamentni demokracii, to je na urovni znasilneni (stavajiciho systemu)

takze co mam ted vlastne videt? Milous to zkousi, vsichni sou proti jeho premierovi (mozna az na KSCM), Rusnok padne, pak si to dame jeste jednou, mezi tim se to cele jeste vic vyhroti, protoze viz. treba vcerejsi kydy od Peake (ktera topce i ods hodila kudlu do zad)... nakonec to dojde k tomu jmenovani Nemcove od predsedy PS (proto to kreslo nabizi ods topce) - takze to jede vlastne podle Kuberovo scenare

kdo cim ziska/ztrati? ods ztrati v kazdem pripade; topka tezko rict (spis urafne od ods); cssd jen ziska, v obou pripadech; lidem jde jen o to, jak dlouho tam jeste vydrzi, nez zdechnou; vv ztrati... kscm bude porad na svem, v nejhorsim pripade posili, kdyz nechaj vladnout cssd bez narokovani si ministerskych kresel
    do toho se tam budou klasicky hrnout sracky jako Bobo, Paroubek, Babis, Okamurovo Usvit a SPOZ - jedno lepsi, nez druhe ;)
    tak jak mi jde to vesteni z moji leve koule?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CHORCHE: no ja taky nectu vsechno od zacatku az dokonce, zda je clanek pro me smysluplny vetsinou poznam po prvnim odstavci, zbytek pak prelitnu rychle, zda to ma smysl a kdyz ne, tak to nectu
    cele ctu jen mimimum clanku a uz mam vytipovane autory, kteri me eminentne zajimaji.
    a to jak ti co pisi co mi ladi, tak me nazorove odpurce - treba sem hodne cetl peheho abych vedel, co vymejsli aktualne pravdolaskarska klika na klause, ale s odchodem klause se stal dost vyprazdnenym :)

co se tyce druhe casti, to ja ale presne delam, ja sem uz dost dlouho nevolil, prave proto, ze to postrada jakykoliv smysl, ale chci vedet co se deje v zakulisi, abych se mohl kdyztak prirpavit, jako treba ted se budu pripravovat na to ze me socani budou chtit oholit na kost, mam na to tak max dva roky, zalezi kdy budou volby, do te doby chci mit svuj vydelek proti nim obrneny... ja svoji energii primarne venuju do muziky

ps a mimochodem, sice jsem media studoval ale delam programatora, to vic sype, ale budu se snazit to nejak v budoucnu zurocit a delat nejaky veci na pomezi technologii a humanitniho vzdelani, to by me mohlo jeste vic nakopnout, protoze takovych lidi, co maji s obou svetu, tolik neni...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ANDY_WARHOL: na to nema normalni clovek ani cas, ani naladu... ve finale totiz zjistis, ze ctes ty sracky hodiny, zabils more casu a vysledek je jen vetsi nasrani, protoze ta Pravda ve finalu je jen jeste min libiva ;)
    polemizuj s tim jak chces, ale spis to ber jako fakt - vyjimky tvori lidi jako ty, co se tim zivi/pracuji v mediich /politice apod. - minorita (resp. na ty, na ktere ty clanky moc nemiri)

ja se v urcitych vecech povazuju za naivniho, ne proto, co ctu, ale pro to, jak sam uvazuju, tim padem, kdyz vidim nas politicky marasmus v praxi... tak mi nezbyde stejne nic jineho, nez to zacit vic ci min ignorovat a venovat svou energii jinam, pro sebe prospesneji ;)
    (myslim, ze obdobne uvazuje dost uspesnych lidi, co by do politiky nevstoupili ani za zlate prase - neni chut ani cas zkoumat kdo co jak rekl a kdo to pak jak rozmaz)
    HCS
    HCS --- ---
    GOG23: ok
    GOG23
    GOG23 --- ---
    HCS: Evidentně nečteš moc pečlivě, nikde sem nepsal že to čtu kolego.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CROSS: z mych studii jednoznacne vypliva, ze vlastnicka struktura je pro objektivitu alfa a omega
    nejen vlastnicka struktura, ale i inzerenti maji znacny vliv na to co se v tom danem periodiku objevi nebo ne
    a je tam dokonaly system autocenzury. redaktori a novinari jsou v podstate rukojmi a nemohou si dovolit psat objektivne
    a jak psal pratchett v jedne knize: oni ani bice nepotrebuji, protoze maji neco horsiho nez bice, maji ty bice v hlave :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    HCS: no ale to je problém těch čtenářů, nemůžeme přece chtít po novinách (televizi...), aby přebíraly za čtenáře (diváky) odpovědnost. Rozhodně ne po těch komerčních, jsou to firmy generující zisk, ne veřejné vzdělávací instituce.

Ale v jádru se shodneme — problém je, pokud se snaží tuhle situaci nějak zakrýt. Proto se třeba v Respektu Bakala nikdy neobjeví bez poznámky, že jde o majitele listu (nebo něco v tom smyslu).

Na druhou stranu vlastnická struktura nemusí nutně znamenat ztrátu objektivity — v ideálním případě je to spíš věc redakce, která je nějak názorově vyprofilovaná. Podle mého by si měl čtenář svůj titul vybírat i podle toho, jinak stačí číst agenturní headliny.

Sorry za off topic.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KEMAL: presne, proto je treba cist vsechny mozne zdroje, vcetne mainstreamu a pak si z ty hromady postoju udelat vlastni nazor. tak to delam ja
    HCS
    HCS --- ---
    CROSS: to máš pravdu ale nic to na tom nemění že mi to vadí, z některých ovcí prostě nevyrostou čtenáři se zdravým úsudkem a budou hltat každej článek a brát ho jako svatou pravdu, jde mi o pluraritu názorů. nic proti BOBRovi blogy mi nevadí.
    CROSS
    CROSS --- ---
    HCS: je víceméně jedno, kdo vlastní dejme tomu deníky, pokud nemají monopol na informace (a to nemají). Je na čtenářích, aby četli kriticky.
    HCS
    HCS --- ---
    GOG23: když se ti to líbí tak si to čti, mě to štve a proto to nedělám.

KEMAL: jo k novinářský etice v čechách to patří, proto je to tady žumpa, tobě by se líbilo kdyby tady všechny nezávislý deníky vlastnil třeba prezident?
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    imho jasné deklarování osobního postoje a přesvědčení novináře, tzn. deklarace skupiny které ten který novinář má tendenci stranit, imho patří k novinářské etice

naopak hraní si na nezaujatého a nezávislého lidového soudce vybaveného prostorem v médiích je žumpa
    GOG23
    GOG23 --- ---
    BOBR: A proč by měl bejt článek nestrannej ? Ať si klidně je. Hlavně ať si novináři nehrajou na to že sou nestranný.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BOBR: k tomu samemu, ale z jinych duvodu jsem dosel take. az na to,ze sem kvuli prazdnemu listu nehodlal prijet ze zahranici a take na to, ze jsem si z mnoha duvodu nevybral ani v prvnim kole.
    BOBR
    BOBR --- ---
    HCS: No, reálně je teď TOP09 strana, na jejímž rozhodnutí záleží. Můj postoj ke KS je formulován zde http://sladek.blog.respekt.ihned.cz/c1-59126470-hledam-duvod-pro-volimkarla-rozumem-ci-strachem . Váš dojem je tedy mylný.
    HCS
    HCS --- ---
    BOBR: ehm, třeba "Bylo by hezké jednou dětem vyprávět, kterak Schwarzenberg vypálil Zemanovi rybník." apod. se vám nezdá nestranné?:) musíte uznat že to vypadá jak na Kájovu objednávku, ale neberu vám váš názor, od toho koneckonců blogy jsou..
    BOBR
    BOBR --- ---
    HCS: Tak já píšu i na Deník Referendum, jednou se mi podařilo MFDnes. Prostě vyvažuji. Počítám, že mi asi neřeknete, v čem přesně je můj článek nestranný. Abyste nemusel moc přemýšlet a konkrétně odpovídat, můžete místo argumentu použít to, že podporuji Stranu zelených :-).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam