JOSEFDRUHY: ja ale nemluvim o milionarich ale o sobe. sice mam nadstandardni prijem, ale 1, vsechno si poctive vydelam, 2, nejsem rozhodne nejaky bohac...
mluvim o zdaneni fyzickych osob celou dobu..
LOPIK: statu stejne nic nedaj, akorat je to stoji nemale usili aby to tak bylo, bylo by jednodusi, kdyby byly dane poctive a unosne, pak by tu optimalizaci tolik nehrotili...
JOSEFDRUHY: "Primerní snahou společnosti není "bohatým ber a chudým dávej", ale především primerní snahou společnosti a státu a vlády je snaha o růst" - tohle ti mozna tvrdi, ale realita je jinde...
primarni snahou spolecnosti neni nic, spolecnost nema mozek. jednotlivi lide maji motivace ruzne... z tohoto gulase pak vznika konecny stav a ten je tristni, protoze ti co mohou tak kradou a aby mohli krast dal, kupuji si volice darkama, to co ukradnou a i ty darky ve finalne plati produktivni cast obyvatel, ke ktere se pocitam
ne nechci tohle podporovat... a neznamena to, ze bych nechtel aby byli podporovani chudi a ti co to skutecne potrebujou. jen se mi nelibi ta forma, ktera je a, nefektivni, b, v podstate jen divadlo, protoze se sype tam kde to ma politicky efekt a ti skutecne potrebni pak zustanou stejne na holickach.