• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    nemam rad lhare
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    hm, tak to pak sorry, ale opouštím tuto debatu s tím že holt nemáš rád Schwarzenberga (protože Havel a Kosovo a tak) a cokoliv kolem něj je prostě špatně, snad ani ti teplouši by ti nevadili pokud by jejich mejdan od knížete nedostal podporu
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KEMAL: ale ja prece netvrdim, ze ten postup bude stejny, jen ze jsou tu vytvoreny struktury, ktere jsou narozdil od naivnich cirkevnich cinovniku protrelymi mafiany a budou mit vzdy navrch.
    casem uvidis, jak se ten majetek a kam bude presouvat, tak mi pak das za pravdu...
    CROSS
    CROSS --- ---
    (KEMAL: to znamená jen jedno -- je za tím konspirace právní mafie, která na tom vydělá v každém případě. Že to nevidíš dokazuje, že jsi jejím členem.) ;-]
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ANDY_WARHOL: no, ne že bych byl nějakým odborníkem, do toho zákona jsem koukal jen jednou, takže možná nebudu úplně přesný, ale mám dojem že podle toho zákona jsou oprávněnou osobou jen náboženské obce a vydání funguje tak, že dnešnímu vlastníkovi pozemku, je-li jím stát nebo státní organizace, církev předloží dokumenty z nichž dovozuje své právo na vydání majetku a pak buď proběhne vypořádání, nebo začne soudní spor
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ono to bylo logicke, ze se dostal i na pretres havel, karel byl havlovo velky kamos, havel byl vsechno jenom ne konzervativec a karel to same
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CROSS: predvadis tu akorat demagogii
    protoze kdyby podporoval skutecny disent, mohl bych si ho aspon vazit, ale podporoval havla a tak si ho ani za tohle vazit nemohu. cela ta maskarada se sametovou revoluci byla proste trapna. mozna mohli zkratka vystoupit v televizi a rict pravdu: vsude uz to padlo, komunisticky fundamentalisty sme odstavili od valu a nam ostatnim se chce podnikat a byt bohati, takze sorry, ale balime to... muzete si nas zvoliv za pul roku v ostatnich stranach :)))))))))))

na to nepotrebovali delat ty tanecky okolo preci, a havel byl hlavni tajtrdlik akorat
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANDY_WARHOL: ale relativizuješ, uplatňuješ tu nějaká vlastní kritéria na to co byl nebo nebyl (skutečný) disent. Pozoruhodné, jak dostat svůj názor na Havla do diskuse o konzervatismu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CROSS: ja nic nerelativiziju, jen tvrdim, ze podpora havla neni podpora disentu... skutecny disent totiz nedostaval prachy zadny a v kriminalech chcipal, narozdil od fesackych kriminalu pro havla a spol..

-vyrovnani ano, ale ne tou formou co probehla a o ktere se zasadil mimo jine pan karel...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KEMAL: uplne na stejnem jako fungovaly klasicke restituce
    puvodni vlastnik naroku se nemohl domoci dlouha leta niceho, tak to prodal nejake te restitucni mafii, ktera pak pres spriznene lidi na prislusnych uradech za tyto naroky inkasovala lukrativni pozemky, protoze puvodni se uz nemohly uplatnit
    druha verze byla, ze se z bezcenych pozemku, ktere tyto naroky obsahovaly, stavaly zazrakem (chytrou zmenou v uzemnim planu) pozemky s vysokou cenou.
    tyto masinerie ted uz nemaji co zpracovavat a tedy potrebovali novou vlnu restituci a hle... co tu mame
    nezkuseni potentatni z cirkvi budou snadna obet, ostatne to brzy uvidime, pokud se o tom vubec dozvime
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANDY_WARHOL: na jednu stranu mě obviňuješ, že tu relativizuju konzervatismus, sám pak relativizuješ disent. Je úplně jedno, koho a jak podporoval, otázka zní, je podpora disentu proti komunistickému režimu konzervativní postoj nebo ne? Z pohledu západního světa, ne z pohledu V.I. Lenina, že.

Vyrovnání s církvemi taky nebrat? Takže každej si prostě budeme rozporovat, co se nám nehodí. Zatím pořád nejsem přesvědčenej, že Schwarzenberg nemůže být pokládán za konzervativce (nebyl náhodou členem rakouský Lidový (...konzervativní) strany?).
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ANDY_WARHOL: na jakém principu ten "tunel" podle tebe funguje?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KEMAL: to se tak sice da interpretovat, ale mnohem pravdepodobnejsi je, ze to byl jen tunel (konecne provedeni tohoto vyrovnani)

CROSS: precti si jeho zivotopis ti radim.
    a pak mi odpovez jakeho disedntu ? jestli myslis havlistickou kliku, tak sorry, to snad uz vi kazdej, co za "disent" to byl, skutecne disidenty nepodporoval ani omylem...
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANDY_WARHOL: ne že je z nějaké rodiny, ale že sám tu rodinu... ale co už. Podpora disentu proti komoušům je podle tebe konzervativní postoj nebo nikoli? Tím bych to asi ukončil.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ANDY_WARHOL: co třeba uznání svéprávnosti církvím a podpora jejich majetkového vyrovnání ?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KEMAL: no to je tedy argument, protoze tady by se ukazalo, jakej je to konzervativec...

klidne nahod jine tema. rekni cim konkretne karel podporil (ciny ne slova) konzervativni hodnoty
    ja tu dal uz nekolik prikladu, hezky se tu vzdycky pohadame, kdyz se mi snazite vymluvit, ze to popreni konzervativnich hodnot nebylo, ale zatim tu nikdo nerekl, co udelal tedy pro
    krome toho ze je z nejake rodiny. to je sice hezke, ale to jeste nic neznamena..
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANDY_WARHOL: v tradiční rodině. Čti pořádně. Nevim, proč by na politika mělo platit jiný pravidlo, pokud jde o posuzování toho, zda je nebo není konzervativní. To s pravomocemi nijak nesouvisí. Když už, tak je to spíš naopak, protože řada jeho politických rozhodnutí není ani tak jeho, jako věcí politické dohody (ale jistě, konzervativec by z funkce odstoupil, kdyby mu to šlo proti srsti).

Kosovo -- šlo o udržení pořádku, co já vím? Schwarzenberg vystupoval jako představitel vlády. Neomlouvám ho, ale koukal bych na to v kontextu. Já se například za konzervativce nepokládám a samostatnost Kosova resp. způsob, jakým k tomu došlo, neschvaluji. Takže co?
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    zahraničněpolitické záležitosti bych do diskuze o konzervatismu netahal, ještě bychom se tu mohli podivovat nad tím jak to, že konzervativní politik slaví 28.říjen
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CROSS: v konzervativni rodine ? delas si ze me srandu ? cetl si aspon jeho zivotopis ?

"Jinak co je to "dělat něco pro konzervativní hodnoty"? Čeští konzervatici převážně kecaj, takže proč zrovna na Karla uplatňovat nějaká jiná kritéria."
    treba proto, ze to byl politik s docela velkymi pravomocemi ?
    treba mi rekni, jak se s konzervativnimi hodnotami slucuje jeho schvalovani kosova, mafianskeho statu, ktery vzniknul natruc tradicni pravoslavne zemi srbsku, odstepenim casti jeho uzemi ?
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANDY_WARHOL: já jsem ti tu výslovně, pravda, nezdůrazňoval jsem to, napsal, že podle mě dědičný aristokrat hlásící se ke katolicismu, který vychoval děti v tradiční rodině, může být za konzervativce pokládán. Nejsem historiograf Schwarzenbergova života, abych tu soudil jeho činy 70+ let. Vzít jeho podporu pochodu za lidská práva a tím jeho konzervatismus popírat je přesně otázka měřítka.

Pokud je Karel v Bilderbergu, neni to jasnej důkaz? ;-]

Jinak co je to "dělat něco pro konzervativní hodnoty"? Čeští konzervatici převážně kecaj, takže proč zrovna na Karla uplatňovat nějaká jiná kritéria.

K těm zoofilům -- na to snad ani nebudu reagovat, nejsme malé děti, že ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam