• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    Po mnoho let měla na nyxu místo debata Prof. Václav Klaus - Prezident České republiky. V historicky první přímé volbě byl zvolen jeho nástupcem Ing. Miloš Zeman. Domnívám se, že si rovněž zaslouží svůj klub, který má sloužit k věcnému komentování jeho činů v této významné funkci. Nemá se jednat ani o oslavný a nekriticky zbožňující, ale ani o špinící a nízkými nadávkami nasycený klub. K podobným výlevům používejte kluby jiné, za tímto účelem založené. Zklamání menšinové (i když na nyxu většinové) části elektorátu sem nepatří, volby skončily, výsledek se nedá změnit. Silně trpící, kteří nebudou diskutovat věcně, dostanou BAN a mohou odjet za Janem Jíchou do Černé Hory (neboli Monte Negro, případně Swarze Berg). Vítány jsou fotografie, články a linky, dokumentující činnost českého prezidenta Ing. Miloše Zemana po jeho funkční období.
    rozbalit záhlaví
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    JOSEFDRUHY: tak tehle moralnich problemu tu mame stale mnoho. Napr tu mame tu nejhorsi sortu lidi - agenty StB, cleny lidovych milici a vysoke stranicke funkcionare, kteri si dodnes uzivaji velmi nadstandartnich vysluh. Ono se casto mluvi o mandatornich vydajich, casto se poukazuje na maly manevrovaci prostor statu, kdyz tyhle vydaje tvori (a ted fatk nevim presne) 80% rozpoctu, jenze uz se tu nemluvi o tom, ze stat vyplaci velmi nadstandartni duchody lidem, kteri se primo podileli na svinstvech minuleho rezimu. Joo, mame tu zakon, ktery zlociny komunismu odsuzuje, ale tim veskera represe konci, komanci se smejou, jak jim to Havel skvele se svoji bandou pravdolaskaru zaridil. Totalni pardon vseho + nedotcene vysluhy. V ostrem kontrastu jsou tu nyni duchodci, kteri diky represim komancu nemeli poradnou praci a zivori s duchodem, co jim bolsan vymeril. Casto < 9.000,- / mesicne.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MANFRED: ...upřesněte to, prosím, ten Vás názor, že : že "berete" pravicová moudra od lidí, co žijou z toho, co šlohl jejich papá za komoušů !! ; to je zajímavý téma. Kolik takových "synků" je, ?, co žijou dnes nadpoměry """z toho""", co šlohl jejich fotr za komoušů ??? To mě zajímá, můžete říci jména..? Anebo aspoň procento lidí, co dnes už nekrade proto, že žije z toho, co šlohl jejich fotr za komoušů ??? Anebo se tito komouští zlodějíčci přidali k tem kapitalistickým zlodějíčkům a spolu drží basu ???
    - Velmi zajímavééé. Máte volné pole to vysvětlit. ( což neuděláte a pouze to okecáte svými bla-bla-bla kecama. )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO: Je vidět "o co" máte zájem ... o nic seriózního !, ...o bulvár a plivání ano, hodně...(( mám Vás ve správné škatulce ))
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: Tak já beru i mnoho pravicovejch mouder poněkud s nadhledem, obvzláště se mi líběj když je hlásaj lidi který se narodili se stříbrnou žičkou, žijou z toho co šlohl papá za komouše a pak v devadesátejch letech případně jsou díky papínovi usazený někde ve státním a vostatnim řikaj jak "když se člověk poctivě snaží" :-).
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    MANFRED: hele , nemuzu nez souhlasit. Mas pravdu, ale vubec mi tvoje posledni vyjadreni neladi s tvoji puvodni originalni myslenkou, ze chudi si za to muzou sami. Spise bych rekl, ze si tyto tvrzeni vzajemne odporuji. Tot vse ...
    SWT
    SWT --- ---
    MANFRED: Furt máme lidi, který jsou fakt šikovný, myslím si, že i šikovný v evropským měřítku, takže ty ručičky Čechů by nebyly zas taková UL, IMHO ale hodně upadla ta hlavička, kterou dřív řemeslníci měli taky. Na pár takovejch jsem narazil i teď a to je pak koncert.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Tak naštěstí tam byla na čumendu a ne jako účinkující.
    Jinak pochopitelně, chápu, v silně prudérní zemi kde slovo sex je tabu a v televizi, novinách a podobně se zásadně neukazujou vodhalený ženy(maximálně kotník), je to fakt stašný :-), v tom věku většina žen věnuje čas meditaci, zavařování, vzdělávání se v pěstění květin a chozenim do kostela a teď tohle......
    Ten odkaz se mi neodkazí(asi je to moc slušný, se slušnejma věcma si muj sčot nerozumí, je po mým obrazem)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak ono možná ta pořekadla platila někdy kdysi. Já si dycky dělám prdel, že lepší než zlatý ručičky bejvá myslící hlavička. Kdo nezkusil akci vypřemejšlet záměr, sehnat prachy, vyrobit nebo poskytnout službu, prodat a vydělat, neví až tak o čem mluví, já s tim experimentoval v divokejch devadesátejch, což byla doba kdy stačilo na všechno deset razítek a jednání s ouřady nebylo tak strašný jako dneska, kdy je třeba jich sehnat dvacet a ouřadové se namnožili a jejich potřeba všimného krutě vzrostla. A to sem nezaměstnával lidi, nestavěl fabriku apod. a díky, stačilo.
    Nejsem holt typ jako děda, ten to dotáhl dál, až k tomu že mu podnik ukrad levičák :-), aby postupně z prosperujícího udělal neprosperující následně zlikvidovanej.....ale je fakt, že tam nemuseli dřít:-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VYHULENY_UFO: Jo, dycky mne to ale stejně vyděsí, jak rozšířenej je ten blud že hlavní je něco vyrobit a maličkosti, jako třeba vymyslet co vlastně vyrábět jsou pomíjivý a zbytečný :-). Je na tom vidět že bolševičtí myslitelé fakt vygumovali lidem kebule.
    Dědeček a babičkou měli určitě zkušenosti, protože jakkoliv sem kdysi na tohle nevěřil, život mne dovedl k stejnýmu poznání.
    S těma řemeslníkama, to mi vypravoval chlapík, kterej se vrátil po 89 z ameriky, koupil si tady v ulici barák a měl pocit, že prostě najme firmu, ta mu domek opraví a vylepší.
    Hned ta první zmizela se zálohou:-). Postupně najímal další a další, jedna doprasila podlahy(vše se kutálí k jihu), druhá střechu(déšť jí neprospívá), třetí topení(netopí), čtvrtá okna (netěsní a když chtěl votevřít vokno, vypadlo)..etc. Všechno mělo důvod, že majitelé firem posílali ty Josefovo dělníky, který sice dřeli, ale neovládali technologickej postup, nikdo je nehlídal tak to vojebali, případně něco šlohli(blbý bylo, že šlohli třeba cement kterej měli použít do betonu).
    SWT: Docela by mne zajímalo, jaká PR agentura v minulosti vymyslela ten kec se zlatejma českejma rukama :-)
    SWT
    SWT --- ---
    VYHULENY_UFO: Zlatý slova, nedávno jsem si nechal rekonstruovat barák. Naučil jsem se, že bejt na stavbě 24/7 nestačí, je potřeba, aby tam byl jeden dohližitel na každou pracovní skupinku :((((((
    SWT
    SWT --- ---
    VYHULENY_UFO: No já nevím, mám podřízený, jejichž člověkohodina má zcela různé hodnotové výstupy (z mého pohledu). A měl jsem podřízené, jejichž člověkohodina mi nic nepřinášela, takže se poměrně rychle stali bývalými podřízenými. A přidavač, i kdyby hákoval sebevíc, tak holt hodnota jeho "dření" je menší, než hodnota práce řekněme kvalifikovaného programátora.
    Ale ta otázka samozřejmě nebyla na tebe ;)
    A aby se toho někdo nechytil, tak prohlašuji, že to byla otázka řečnická :))
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JOSEFDRUHY:
    Ono, i když si to marxisti nepřipouštěj, je to s tim dělníkem poněkud složitější. Nezdá se to, ale onen mýtický dřoucí dělník(nebo vědec bádající) potřebuje několik maličkostí:
    -mít kde pracovat (to jest někdo musel za svoje koupit domeček)
    -mít prostředky k práci(to jest někdo musel za svý koupit stroje, přístroje apod.)
    -mít materiál (kterej zase někdo koupil za svý)
    -mít energie(zase někdo zaplatí)
    -mít co vyrábět(někdo musel vybádat, co vlastně vyrábět)
    -mít odbyt (takže někdo se musí postarat, aby to, co se vyrábí, se taky prodalo)
    a další maličkosti. Bez kterejch je dělník jenom postava z pracáku.
    Vtip je v tom, že v nákladech na výrobu čehokoliv sou vražený děsný peníze, výsledek není zaručenej, takže investor nese celý riziko.
    Z čehož vzniká následující situace.
    Dělníků, nebo jinejch osob, který uměj měco vyrábět, je tři prdele na každym pracáku.
    Někoho, kdo vezme pár milionů(případně miliard) a vybuduje prosperující podnik kterej ony osoby zaměstná, lze hledat vcelku s vypětim v pravý poledne s lucernou (buduj něco s výhledem, že ti to za pár let nějakej marxista zabaví:-).
    Já třeba existuju na tom, že dělník je , při vší úctě, objektivně řečeno blbec. Takže potřebuje někoho, kdo mu řekne, co má vlastně dělat. Takže pokud má fabrika vyrábět, potřebujem se(což si teda já uvědomuju, jemu to, vzhledem k vymytí mozku levicovou ideologií, moc nedochází)navzájem, stejně jako k existenci potřebujem ostatní lidi v podniku, třeba mzdovou účetní, obchoďáka a další, v neposlední řadě je nám třeba i zlej kapitálista kterej nám koupil to, prostřednictvím čeho děláme(já bych si teda mohl sčot, stůl, židli koupit i za svý, představa dělníka pořizujícího si vybavení do dílny za pár mega bych teda litoval, to by asi Provident nezatáhl)

Když čtu, poctivě dřít, nevim teda, kdo poctivě dře, ale do dření v pravém pojmu slova má pracovní nasazení v čechách povětšinou dost daleko. Ale musim přiznat, že to není v 90% vina oněch stále omílaných dělníků, ale spíš to visí na lidech jako já. Jsem měkkej a neumim je pořádně zapřahnout:-), takže místo toho aby makali jak šrouby debatěj vo vykořisťování a sněj o třídnim boji......
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JOSEFDRUHY: chudák má možnost si za par set měsíčně pořídit internet a místo facebookovani studovat a studovat a vypracovat se.... nebude třeba miliardář ale může se Mit lip.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO: dokonce si mi ušetřil práci...vyhulenče
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO: citace:"ja sem taky nikdy nic nezdedil a vsechno co sem si musel vybudovat jsem vybudoval vlastni hlavou. "
    reakce : vlastní hlavou ano, ale v sofistikovaným prostředí a v jistém systému který vám to umožní. V džungli lepší parní stroj pro atomovou elektrárnu nevymyslíte, a pokud ano dostanete od náčelníka akorát tak barevnou plaketu na papíře.
    Chdák nemůže vymyslet "úsporu" milion v technologii nějaké fabriky, kterou nevlastní, ač má stejně kvalitní mozek a umí pracovat. Takže miliardářovi jeho výkon umožňuje systém, chudákovi nikoliv. Tak neprotěžujte boháče, že to je jeich zásluha, když vydělají 10 000 za hodinu a chudák jen 100,-Kč/hodinu. Není to korektní úvaha a důkaz.
    SWT
    SWT --- ---
    Mě fascinuje myšlenka, že dělník dře 2x víc než někdo jinej. Marně přemýšlím, čím se měří jak kdo dře (kromě Nagyový, o tý víme, že dře jako kůň). Jaká je jednotka dření? A jakým způsobem se konvertuje dření na peněžní příjem? Co je to "lid"? Jak je možné, že mozek dělníka je prý stejně kvalitní jako mozek miliardáře, a přesto ve stejném systému nemají stejný příjem? Tolik otázek a tak málo času ...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO: najdu Vám přesně minulost, kde jste s trollingem začal Vy, nechutně, ( bez omluvy dodnes ! ), aniž jsem já Vás tehdy oslovil anebo cokolivproti Vám řekl.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ANDY_WARHOL: citace :"já ale nejsem miliardář....."
    reakce : ale mluvíte jako by jste jím byl a mluvíte doslova za ně, co by oni řekli kdyby byli na NYXu... ; ani já nevidím důvod proč by jste měl "dotovat" lidi ,co mají stejně peněz ( ba 1000 víc jako zývající lenoch miliardář na pláži od jara do podzimku ) a co pracují 1000 méně než Vy a dostávají na účet 100 x víc než vy...
    ale daně se platit musí podle peněz, podle zisku néééé podle výkonu a muzku miliardáře. To ještě neumíme vypočítat daň podle výkonu mozku...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JOSEFDRUHY: já ale nejsem miliardář. jsem z hodně chudých poměru a vše co mam jsem si Sam vydělal. Nevím proc bych mel dotovat lidi co na tom jsou podobně co já byl akorát se Malo snažili.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ANDY_WARHOL: citace :" moje Prace dokáže ušetřit spoustu peněz a Prace někomu jinému. je podle tebe unfair ze když někomu ušetřím na nákladech milion ze
    reakce : jako miliardář co vlastní 10 000 bytů a 40% akcií "báňské uhelné" když svou prací-svým mozkem ušetříš milion, tak nevím-nevím "komu" si je ušetřil ???...a když jako miliardář budeš sedět doma a přemýšlet nad svou výrobní linkou co vyrábí letadla a ušetříš milion ?? tak to si "vynalezl" anebo "ušetřil" milion ?...a když chemik-biolog vynalezne vakcínu, která zachrání milony lidí a on za to dostane plat o 20% vyšší než má, tak "co" má dodtat miliardy ? ... kolik on "ušetřil" ?... a když chytrýho miliardáře co chodí po fabrice a dumá "kde" by ušetřil a vymyslí geniální nápad "kde ušetří" 5 milionů, tak kdyby si ho zavřel v lese do seníéku a tam ho krmil kaviárem a lahůdkama, tak by to také vymyslel v tom seníku ty geniální nápady ? "kde" ušetřit ? společnosti, lidu, národu ?...; není to nakonec tak, že i miliadář může vymyslet ( svým mozkem ) nějakou inovaci jen když mu to systém umožní ?? ( a zisk si stejně strčí do své kapsy ...)

citace :" ...z toho deset procent dostanu, když podle tebe budu jen sedět u počítače a nebudu se tedy poctivé dřít ? když bych tu odměnu nemel dostat já tak kdo ? nějaký Mlady invalidní důchodce tmavě pleti? Ci Pres korupci nějaký Bily limecek ? nebo ještě nekdo jiný ? veř ze ve chvíli kdy se to stane se zaridim tak aby se to nedělo. nepracuju abych živil prizivniky ale sebe a svoji rodinu."
    reakce : pimlčím, vysvětlování toho že "miliardář" nemá lepší mozek než chudák, je pro tebe nepochopitelné....a tak když miliardář "na něco přijde" je to jen díky systému...protože chudák má taky takovej mozek, jen né ty příležitosti ( dané systémem )
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JOSEFDRUHY: moje Prace dokáže ušetřit spoustu peněz a Prace někomu jinému. je podle tebe unfair ze když někomu ušetřím na nákladech milion ze z toho deset procent dostanu, když podle tebe budu jen sedět u počítače a nebudu se tedy poctivé dřít ? když bych tu odměnu nemel dostat já tak kdo ? nějaký Mlady invalidní důchodce tmavě pleti? Ci Pres korupci nějaký Bily limecek ? nebo ještě nekdo jiný ? veř ze ve chvíli kdy se to stane se zaridim tak aby se to nedělo. nepracuju abych živil prizivniky ale sebe a svoji rodinu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam